USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

16 kez bıçakla! İyi halden hapisten yırt!

02-10-2021

Ve hep diyoruz ki, yetersizliğine rağmen yasalar uygulansa toplumda her yaşta ve cinste insanı hedef alan şiddet sarmalı azalacak…

En sonuncu, kötü örneklerden biri de önceki gün yaşandı.

Eşiyle boşanma sürecinde olan Öznur Gülbaş 16 yerinden bıçaklayıp ağır yaralıyor, yoğun bakımlık olan kadın ölümden dönüyor.

Adama Eskişehir’deki yerel mahkeme “Eşi kasten öldürmeye teşebbüs”ten  yerel mahkeme 17 yıl hapis cezası veriyor.

O bile az iken; Ankara’daki Bölge Mahkemesi ise istinaf savcısının talebi doğrultusunda suçun niteliğini “Eşi kasten ağır yaralama”yadeğiştirip  cezayı düşürüyor; o da yetmeyince mahkeme heyetince sanığın  üstüne “İyi hal” tozu serpilip adam serbest bırakılıyor…

Kadına  16 bıçak darbesi alıp da ölmemekten ceza verilmediğine şükretmek lazım!  Ölseydi! O zaman  ağır yaralanmış olmayacaktı!

 Çok merak ettim, öldürme kastı olması için kaç kez bıçaklanması, ne kadar ağır yaralanmış olması gerekiyor…
Eskişehir Adliyesi’nde SEGBİ yöntemiyle duruşmaya katılan kadıncağız gerekçeli kararın açıklanmasından sonra düşmüş bayılmış…

Artık cezasızlık kadına şiddeti de aştı…  Nasıl olsa cezası yok, serbest kalırız diyenler, canlarının istediği canlıya acımasızca saldırıyor…

Adam uyuşturucu satıyor, kolluk görevi üstüne düşeni yerine getiriyor. Kim bilir kaçıncı vukuatı; bir bakıyorsunuz serbest!
Türkiye’nin gözü önünde olup biten Aleyna Çakır davası ve Ümitcan Uygun meselesi… Adamın kızı dövdüğü, çalıştırdığı, parasını elinden aldığı, uyuşturucu kullandığı yönündeki onlarca şahit beyanının olduğu iddiaları TV ekranlarından tüm Türkiye dinledi…

Kızı dövdüğü, çekip utanmazca yayınladığı video ile sabitti. Ama adama hiçbir şey olmadı… Kendisi ve sülalesi Müge Anlı’yı alenen tehdit etti, yine elini kolunu sallaya sallaya gezdi.

 Sanki görünmez bir el üstündeydi. O kadar cesaretlendi ki, aynı Aleyna’yı dövdüğü videoyu çekip yayınladığı gibi iki kadınla uyuşturucu kullanırken videosu sosyal medyada yayınlandı. Bu defa suçu o kadar ikrar halindeydi; tutuklandı.

Bir baktık, yine serbest! Alışmış kudurmuştan beter!  Yine bir genç kız yaşamını yitirdi… Etti iki can… Yetmez!... Yine serbest kalır, yine bir anne ve babanın evladının canını yer; yine uyuşturucu kullanır… En kötüsü de kendi gibilerine cesaret verir. Toplumsal virüs gibi bulaşır…

Sapığı biri sosyal medyadan tanımadığı 1 değil, 3 değil, 5 değil tam 260 kadına ****grafik görüntüler ve cinsellik içeren yazışmalar gönderiyor. Evli ve 4 çocuk babası herif kendini “Pandemide  kendimi kötü hissettim, yalnız kaldım, canım sıkıldı” diye savunuyor… 260 kadından sadece 1 kadın çıkıp şikayetçi olunca adamın yaptıkları ortaya çıkıyor… 260 kadını sosyal medya üzerinden cinsel tacize maruz bırakan adama ne oldu diye sorarsanız, hep olduğu gibi “Adli kontrol” şartıyla serbest!.. 259 kadın niye şikayetçi olmamış diye kafa yordum.

Muhtemelen “Bu adamı nereden tanıyorsun? Niye sosyal medyada paylaşım yapıyorsun? Sosyal medya hesabını kapat” gibisinden suçlamalardan ürktükleri, ailesindeki eş, baba, kardeş, sevgili, nişanlı gibi erkeklerin kendilerine yönelik şiddetinden ya da mahalle baskısından çekindikleri içindir… Bazıları da vurdumduymazlıktandır, ama çoğu korkudandır. Zaten bu cezasızlık tablosu da kadınların korku ve kaygılarını haklı çıkartıyor.

İYİ PARTİLİ MUHAMMED BUDAKLI KOVİD’TEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Bursa’da son günlerde tanıdığımız insanlar arasında Kovid olanların sayısı artmaya başladı. Bir de bazıları Kovid olduğunu saklıyor, kimseyle paylaşmıyor. Sadece yakınları biliyor. Bu da yanlış. Temaslıları varsa tedbir alması gerekir.
İl bazındaki can kayıpları ve vaka sayıları hala sır, açıklanmıyor! Sadece medya en çok da sosyal medya aracılığıyla çevremizdeki vakalardan ve can kayıplarından haberdar oluyoruz.


Son olarak ise İyi Parti Yıldırım Belediye Meclis üyesi Muhammet Budaklı Kovid-19 nedeniyle bir haftadır yattığı hastanede yaşamını yitirdi. Kendisine rahmet, İyi Parti camiasına ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

MUHALEFET PARTİLERİ SAHADA

İyi Parti Bursa teşkilatı bir yandan il başkanı Selçuk Türkoğlu’nun ağırlıklı olarak yerel yönetimler olmak üzere kent sorunlarına yönelik yaptığı açıklamalarla şehirde gündem oluştururken… Öte yandan da tüm il ve ilçe teşkilatları sürekli hareket halinde ve sahada…

“1 gecede 1 ilçe; 17 gecede 17 ilçe ve 72 köy ziyareti için tam kadro sahadayız”sloganıyla milletvekilleri de dahil tüm İyi Partililer ilçe ziyaretleri yapıyorlar. Bugün de saat 16.00’da Ovaakça Köylü Pazarı’nda toplanıp oradan da hep birlikte Gemlik’e geçecekler.
CHP Bursa milletvekilleri ile il ve ilçe örgütleri de sürekli sahada. Sürekli ilçelere giriyor, esnaf, muhtar ziyaretleri gerçekleşiyor. CHP’de son dönemde saha tablosu değişti. Yerel seçimlerdeki il yönetimi ve bazı milletvekilleri ile Mustafa Bozbey arasındaki sorun, seçim sonrasında da uzun süre devam etmişti.

Artık sahada CHP’nin tüm Bursa milletvekilleri ile İl Başkanı İsmet Karaca ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’i yan yana görmek mümkün.

 Bunda parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun net bir şekilde Bozbey’in büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu ilan etmesinin de etkisi çok. Kılıçdaroğlu, bunu demeseydi, Bursa’daki kavgada baltalar toprağa gömülmez, sürer giderdi. Şu da net; yerel seçimlerde İyi Parti ve CHP  Bursa’da şimdiki performansı sergileseydi; Büyükşehir’deki oy farkını kapatırlardı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?