USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çiftehavuzlar’da okul civarında taciz iddiaları var; veliler tedbir istiyor!

25-09-2021

Edinilen bilgiye göre, mahalle muhtarlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden acilen güvenlik görevlisi tahsisi istedi.

Mahalle halkı ve muhtarlığı okul müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenlerdenşikayetçi değil, yani memnunlar. Ancak okulda güvenlik tedbirlerinin artırılmasını talep ediyorlar.
Yine edinilen bilgiye göre, okula Milli Eğitim Müdürlüğü’nce herhangi bir güvenlik görevlisi tahsis edilmemiş…
Çiftehavuzlar Mahallesi dar gelirli, çoğunluğu işçi olarak çalışan vatandaşların ikamet ettiği bir mahalle.

Özetle bu bölgedeki bir ilköğretim okulunun velilerden toplayabileceği paralarla okulda güvenlik görevlisi istihdam etme imkânı hiç yok!
Edinilen bilgiye göre, önceki yıllarda güvenlik görevlileri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İş-Kur üzerinden okullarda görevlendiriliyordu…
Ancak okula bugüne dek herhangi bir güvenlik görevlendirilmesi yapılmamış. Yani söz konusu okul yöneticilerinin yapabileceği bir şey yok. Sorumluluk aslında il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde… Ancak anladığım kadarıyla ilçe milli eğitim müdürlüğünü arayan vatandaşlar tatmin edici bir yanıta ulaşmamışlar.

Çiftehavuzlar Mahalle Muhtarlığı bir yazı ile Osmangazi İlçe Müdürlüğü’ne başvurarak okulda başka güvenlik sorunları yaşanmaması için acilen güvenlik görevlisi talebinde bulunmuş.

Öte yandan söz konusu okulda çocukları öğrenim gören veliler de tedirgin ve bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyor.
Şu da yapılabilir; en azından Milli Eğitim okula güvenlik görevlisi gönderinceye kadar; Emniyet Müdürlüğü okul civarına göz kulak olabilir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 81 İL’E YAZI GÖNDERİLDİ

Öte yandan 2021-2022 eğitim öğretim dönemi açılırken İçişleri Bakanlığı yüz yüze eğitim öncesi okul ve çevresinde güvenlik önlemlerine yönelik okul kolluk görevlisi, güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ile okul giriş ve çıkışlarında görev alacak devriye ekiplerinin görev ve sorumluluklarını belirleyen talimatı okullara göndermişti…

Buna göre okul kolluk görevlileri okullarda öğrenci girişinden yarım saat önce hazır bulunacak ve görev yerlerini terk etmeyecek. Okul giriş çıkış saatleri başta olmak üzere asayiş ve trafik tedbirlerini alacak.

Okulların giriş çıkış saatlerinde görev alan devriye ekipler, okul önünde ve çevresinde okulla alakası olmayan ya da şüpheli görülen şahıslarla ilgili kontrolleri yapacak. Gerekli durumlarda adli ve idari işlemler uygulayarak okul çevresinden bu şahısları uzaklaştırılacak.

Güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ise, sorumlu oldukları okulların idarecileri, görevli rehber öğretmen ve okul aile birliğinde bulunan velilerle sürekli görüşerek bilgi alışverişinde bulunacak.

Tedbirler arasında okul çevresindeki metruk binaların yıkılması, internet kafelerin denetlenmesi; okul ve çevresinde açık sigara satışının önlenmesi de var.
İçişleri Bakanlığı tarafından okullar yüz yüze eğitime açılırken yapılan açıklamada şu ifadeler de yer almıştı:

“Okul ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesi için Milli Eğitim, İçişleri ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarınca 2018 yılında itibaren uygulanmaya başlayan ‘Okul ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü ile birlikte okul ve çevrelerinde meydana gelen olaylarda yüzde 20 oranında azalma sağlandı.”

Yani… Okul ve çevresinin güvenli hale getirilmesi kurumları bağlayan, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de dahil, kamu kurumlarına müteselsilen sorumluluk yükleyen bir durumdur…

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir okuldaki ders bitiminde, çıkışta taciz olayı yaşandığı iddia edilen okuldaki güvenlik sorunu için ‘halledemeyiz’ deme lüksü yoktur…

Güvenlikiçin bütçesi yoksa da Bursa Valiliği’ne bildirmekle, kolluk güçlerinden yardım istemekle yükümlüdür.  Ortada İçişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın imzaladığı bir protokol ve uygulanmasına yönelik de 81 ilin valiliklerine gönderilen bir tamim vardır…

ORHANGAZİ’DE KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN MİSAFİRHANE!

Orhangazi Belediyesi Hanımlar Lokalinin bir bölümü kız öğrenciler için misafirhaneye çevriliyor.Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asilçelik Meslek Yüksek Okulunu kazanarak ilçeye gelen öğrenciler için yurt sorunu yeniden gündeme geldi.

Orhangazi Belediyesi sorunun giderilmesi için kolları sıvadı. İlçe merkezinde bulunan Hanımlar lokali binasının bir bölümünün Üniversiteli Kız öğrenciler için misafirhaneye dönüştürülmesi kararı alındı.

Belediye Başkanı Bekir Aydın Orhangazi’de yurt inşa edilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü, Kız öğrencilerin barınma sorunlarının hafifletilmesi için Hanımlar Lokali’nin misafirhaneye dönüştürdüklerini çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi…

KARACABEY BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERİN YURT SORUNUNA ÇÖZÜM

Üniversite öğrencilerinin yurt sorununa bir çözüm de Karacabey Belediyesi’nden geldi.  Karacabey’de Bursa Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksekokulu’nda Bilgisayar Teknolojileri, Bitkisel ve Hayvansal Üretim; Gıda İşleme, Muhasebe ve Vergi; Veterinerlik ile Yönetim ve Organizasyon Bölümleri ve buna bağlı programlarda okuyan çok sayıda öğrenci bulunuyor.

 Öğrencilerin barınma sorununu çözmek üzere harekete geçen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan şu mesajı verdi:

“Karacabey Belediyesi olarak, her zaman olduğu gibi öğrencilerimize her türlü desteğe hazırız. Barınma ihtiyacı yaşayan öğrencilerimiz varsa, ilçemizde aşevinin yanında barınma evimiz var, orada yataklarımız mevcut.

Bunun yanında, Yeniköy’de de 'Yeniköy Evleri'miz bulunuyor. Orasını da öğrencilerimiz için tahsis edebiliriz. Karacabey’de öğrencilerimiz için barınma problemi asla söz konusu olamaz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz…”

 


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?