USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gemlik Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine yurt desteği

23-09-2021

Günlerdir yurt ve kiralık ev bulmakta zorlanan, kimisi açıkta kalıp esnafın desteği ile dükkanlarda yatıp kalkan üniversite öğrencilerinin haberlerini izliyoruz… Türkiye’nin her yerinde üniversite öğrencileri barınma sorunu yaşıyor.

Gemlik Belediyesi’nin ilçede barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için harekete geçmesi çok anlamlı…  Gemlik Belediyesi 84 öğrencinin barınma sorununu çözerken; meclisten onay aldığı takdirde öğrencilerden talep edeceği kira bedeli ise aylık kişi başına 25 lira gibi sembolik bir bedel…

Gemlik’teki fakülte ve meslek yüksek okullarında okuyan öğrenci sayısı 2 bin 100… Buna karşın KYK’nın 500 kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu tamamen dolmuş durumda.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan geçen sene pandemi nedeniyle faaliyet gösterilmediği için yurt sayısında azalma yaşandığına ve Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasının Gemlik’te faaliyete geçmesi nedeniyle de ilçede öğrencilerin kiralık ev bulmakta zorlandıklarına dikkat çekerek şunları söylüyor:

“Bu sene üniversite öğrencilerinin yoğun bir barınma talebi var. Biz de belediye olarak ne yapabileceğimize baktık. 84 öğrenciyi barındırma potansiyeline sahip olduğumuzu gördük. Cihatlı Bölgesi’ndeki 21 daireyi öğrencilerimize ayırdık.

Taleplerin 84’ten fazla olması durumunda kız öğrenci olmaları, ilk kez kayıt yaptırmaları gibi önceliklerimize bakacağız. Talep fazla olursa kura çekeceğiz. Talep toplamaya başlıyoruz…”

***

NİLÜFER LİONS KULÜBÜ SAHADA

Bursa Nilüfer Lİons Kulübü Altınceylan’da düzenlenen toplantıda proje ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.



Nilüfer Lİons Kulübü Başkanlığı’nı Çiğdem Karagöz’den devralan Beril Baylan BUSİAD’ın kurucusu merhum Doğan Ersöz’ün kızı.  7 yıldır Nilüfer Lions’ta aktif bir çalışma içerisinde… Yönetim Kurulu’nda yer alan diğer isimler ise şöyle:

“Çiğdem Karagöz, İffet Ebubekir, Zeynep Aysan, Orkide Alakoç, İsmihan Kesim, Cana Sunalp Arar, Zennur Meriç,  Çiğdem Gerçeksi Okat,  Özlem Can”

Beril Baylan Lİons Kulüpleri’nin dünyada, Türkiye’de ve Bursa’daki kısa tarihçesine değindi. Bursa’da 1971 yılındaki kurucuları arasında şehrin önde gelen isimleri yer almış:

Feridun Malcılar, Cüneyt Pekman, Memduh Gökçen, Nuri Erbak, Fahir Sabuniş, Doğan Yılmazipek…

Şu anda Bursa’da 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı 15 Lİons Kulübü, 415 Lion ve 5  Leo Kulüp olduğu bilgisini paylaştı.

Nilüfer Lions Kulübü’ne gelince 1980 yılında Halit Cura ve Prof. Dr. Selçuk Onart’ın katkılarıyla Kıvılcım Keleşoğlu ve 29 üye ile şehrin ilk Lİoness Kulübü olarak kuruldu. 1990 yılında ise Bursa Nilüfer Lİons adını aldı.

Beril Baylan eğitime çok önem veren biri; yıllardır ÇEK Kır Çiçekleri projesinde gönüllü olarak çalıştığını, neredeyse tüm dağ köylerini gezdiğini anlatarak Nilüfer Lİons Kulübü olarak da projeyi desteklediklerini anlattı. Nilüfer Lions olarak geleneksel üniversite öğrenci bursları bu dönemde de devam edecek…
Beril Baylan’ın verdiği bilgilere göre;

Bursa Nilüfer Lions Kulübü geleneksel olarak sürdürdüğü Üniversite öğrencileri burs desteği bu yıl da devam edecek.

Bu yıl Uluslararası Lions Quest etkinliği ile “21. Yüzyılın değişen dünyasında çocuk ve gençlerin olumlu tutum ve davranışlar edinmesini sağlaması amacıyla öğretmenlere yönelik sürdürülen sosyal-duygusal gelişim programı” devlet okullarındaki öğretmenlerine yönelik uygulanacak…
Ayrıca “Çevre, açlık, diyabet, görme ve çocuk kanserleri” alanında komiteler aracılığıyla kamu ve STK’larla iş birliği içinde oluşturulan projeler hayata geçirilecek.

Mesela Bursa Görme Engellileri Spor Derneği ile her hafta okuma günleri düzenleniyor; mahallelerde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapılıyor. Çevre konularında okullarda çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek. Diyabet ve çocuk kanserleri konusunda bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. 

Bir de 27-29 Mayıs tarihleri arasında 54. Ulusal Konvansiyon Toplantısı Bursa’da Nilüfer Lions ev sahipliğinde düzenlenecek… Basın toplantısında bu toplantı için bir Bursa sunumu da gerçekleştirildi.
Nilüfer Lions Kulübü’nün 1 yıl boyunca başkanlığı üstlendiğini anlatan Beril Baylan şu mesajı verdi:

“Biz Bursa Nilüfer Lions Kulübü olarak tamamen gönüllülerden oluşan bir yapı olarak, karşılıksız hizmet anlayışı içinde, bu projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz…”

***

“AŞILAR SAYESİNDE BÜYÜK ZAFERLER KAZANDIK!”

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan aşı tereddüdü olarak nitelendirdiği aşıdan kaçınma haline karşı vatandaşları ikna etmeye yönelik açıklamalarını sürdürüyor…
Son yaptığı açıklamada insanlığın bugüne dek aşılar sayesinde pek çok zafer kazandığına dikkat çekti:

“İnsanlık bugüne kadar aşılar ile büyük zaferler kazandı. Aşılar milyonlarca insanı hastalıktan, ölümden korudu. Günümüz genç kuşakları çocuk felci hastalığını, çiçek hastalığını bilmiyor.

 Çiçek hastalığı dediğimizde suçiçeği hastalığından söz ettiğimizi zannediyor. Çiçek insanlığı kıran, milyonlarca çocuğu öldüren insanlığın korkulu rüyası iken unutuldu. Çiçek hastalığına karşı alınan bu zafer aşı ile kazanıldı.

Bugün Covid-19 aşısı için söylenenlere benzer şeyler o zaman çiçek aşısı için söylendi. ‘Çiçek aşısı olanlar hayvanlaşacak’ şimdi komik gelen bu söylem o zaman sağlık çalışanlarını aşı yapmakta zorladı…”
Başkan Alpaslan Türkkan toplumda aşı reddini ve tereddüdünü gördüklerini söyledi… Valla ben de görüyorum. Ne zaman aşıdan yana bir yazımı sosyal medyada paylaşsam, aşı karşıtlarının kimi zaman çok sert tepkileriyle karşılaşıyorum. Oysa aşı retçilerinin oranı oldukça düşük; ama çıkardıkları ses, sayılarından çok daha fazla!..

“BİLİM BÜKÜCÜLERİ, BİLİMSEL VERİLERLE OYNUYOR!”


Neyse; Alpaslan Türkkan diyor ki:

“Toplumda aşı reddini ve tereddüdünü görüyoruz. Ülkemizde uygulanan COVID-19 aşılarını reddedecek bilimsel kanıt yoktur.

Bilimden uzak, kimi akla bile yatmayan öngörüler sosyal medya ortamında yayılmaktadır. Buna ek olarak bilim bükücüsü kimi kötü niyetlilerin bilimsel veri ile oynadıklarını görüyoruz.

Bizim önceliğimiz aşıya yönelik tereddüt yaşayanlardır. Sürecin kötü yönetilmesi, örneğin bugün tüm dünyada yaygın kullanılan COVID-19 aşısının ilk dönemlerde Bakan tarafından kötülenmiş olması bugün halkımızda aşıya yönelik tereddüt yaratmıştır.”
Başkan Türkkan bilimsel bilginin anlaşılır dilde anlatılması halinde Kovid-19 aşısına dair tereddüdün ortadan kalktığına ve halkın aşı olduğuna dikkat çekiyor:

“Halkımızın çeşitli nedenlerle bilimsel bilgiye ulaşamamış olması tereddüt yaratmıştır. Halkımızın aklındaki soruların tüm açıklığıyla bilim ışığında giderilmesi gerekmektedir.

Geldiğimiz aşamada Pandemi ile mücadelenin en önemli unsuru aşı tereddüdünü yok etmektir. Bu noktada Odamız üstüne düşen görevi yerine getirmekte ve halka doğru bilgiyi sunmak için etkinlikler

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?