USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GİTMELİYDİ GİTTİ...

21-09-2021

Fatih Tekke ile yolların ayrılması camianın büyük bir kesiminden tasvip görürken, bir bölüm taraftar da bu hocanın gönderilmesi kararında aceleci davranıldığı görüşünde...

Kötü gidişe rağmen takımda hiçbir oyuncuya kadro dışı ya da para cezası gibi yaptırımlar getirilmediği ve de tek suçlunun teknik patron gösterilip, yönetimin kendini kurtarmak için hocayı kurban ettiği iddiasındalar.

Şimdi varmak istediğimiz yere gelelim...

İstanbul’daki karşılaşma öncesi mikrofonların karşısına geçen Sayın Tekke, havanın sıcaklığından dem vurup böylesine bir ortamda futbol oynamanın zorluğuna dikkat çekmişti. Yani üstü kapalı bir yorumla olası bir kayıp ya da kayıpların iklim koşullarından kaynaklanacağını öne sürmüştü.

O zaman sormazlar mı adama Antalya, Adana, İzmir, Alanya ve benzer kentlerde maçlar aynı saatlerde ‘oynanmıyor mu’ diye?  

Keza son Tuzla beraberliği sonrası bitmiş, tükenmiş bir adam vardı TV ekranlarında!

'Anlayamıyorum' dan başka lâf edemeyen,  morali sıfır, kendine, takımına ve asıl önemlisi futbolcularına güveni sıfırın altında bir hoca! 

Çok acı ve çok düşündürücü hâliyle 'Kendini bile kurtaramayacağını ortaya koyan' bir teknik adamın Bursaspor'u düştüğü girdaptan çıkarması bir mucize ile eşdeğerdir.

Böylesine ruhsal bir çöküntü yaşayan bir hoca Bursaspor'a hayat veremez, taraftara, hele hele futbolcularına asla coşku ve moral şırınga edemezdi...

'Anlayamıyorum!.. Anlayamıyorum!..' Ağzından çıkan iki lâftan birisi bu, hem de defalarca!

Fatih Hoca'nın Altınordu ve Tuzla mağlubiyetlerinin ardından açıklamalarının daha da kötü yanı, 'bu durumu bütünüyle futbolculara fatura eden' sözleri de kapsamasıydı; 'futbolcularına güvenmeyen, inanmayan' bir hocaya, futbolcu 'nasıl güvenecek ve inanacaktı'; söyler misiniz bana?

'Anlayamıyorsan, hâlâ anlayamadıysan' belli ki anlayamayacaksın. O zaman Bursaspor'un da başında kalamazsın!

'Efendim 3 maçın ardından hoca mı değişir' sorusunun cevabı 'Bu duruma düşmüş bir hoca değişmezse, felâket olabilir' görüşünün içinde saklıdır.                                                

Öte yandan ligdeki ilk 6 maçına 3 farklı hoca ile çıkan, dördüncüyü de yola çıkarmaya hazırlanan bir yönetim var mıdır acaba bilemiyorum...

Peki; bu saatten sonra hoca değişikliği 'takımı düze çıkarır mı' derseniz, onu da bilemeyiz ama bildiğimiz aşı tutmazsa 4’cü hocadan sonra birilerinin de bavullarının toplamak zorunda kalacağı...

Dileriz ve umarız işler yolunda gider de inşallah olmaz...

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?