USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAYGIDAN KAYGIYA

19-09-2021

Bursaspor hafta içi oynadığı Samsun maçında takım olarak fiziki açından çok hırpalanmıştı. 10 kişi kaldığın maçta 4 golle 1-0’ın altından kalkmak kolay iş değil, yorar adamı...

Fatih Tekke de bu zaafın sıkıntı yaratacağını düşünmüş olmalı ki; o maçta ilk on birde sahaya sürdüğü iki hücumcu Tim Matavz ile Ofosu’yu yanında oturturken, cezalı Emirhan’ın yokluğunda Namık Alaskrov’a forma vermişti... Ancak orta sahada görmeye alıştığımız Burak Altıparmak’ı savunmanın sağında görünce şaşırmadık değil!

Maça önde presle ve de yüksek tempo ile başlayan Tuzlaspor fırtınası çok sürmedi, 20 dakikada kesildi, Timsah o andan itibaren oyunu dengeledi. İsmail Konuk’un kırmızı kart görmesiyle ev sahibi sahada bir eksilince de, Vefa Stadı’nda egemenlik kayıtsız-şartsız konuk Bursaspor’a geçti geçmesine de!     

Yeşil Beyazlı temsilcimiz ne yazık ki ‘ah bu da kaçar mı’ diyebileceğimiz tek bir pozisyon bile üretemedi. Anladık ki; Bursaspor adına beklediğimiz o gol rakibin bireysel fahiş bir hatasından gelecekti.

Nitekim o fırsat ikinci yarının hemen başında geldi ama netice değişmedi... Namık rakip ceza sahasında biçildi, hakem penaltıyı verdi Bruno’nun beyaz noktadan gönderdiği gollük vuruşunda kaleci Angelov topu geri çevirdi...

Yapılan onca oyuncu ve de oyun içi değişikliklerine rağmen Bursaspor’un sahada sergilediği ‘hababam futbolu’ değişmeyince 90 dakika sonunda tabelada değişmedi...

Şu bir gerçek ki; Tekke’nin öğrencileri İstanbul’da sahaya inatçı, bileylenmiş, ya da galibiyete heveslenmiş bir takım görüntüsüyle çıkmamıştı. Gireniyle çıkanıyla tabelayı tırmalayan Yeşil Beyaz formalı bir oyuncu hiç çıkmadı. Takım olarak oynar gibi yaptılar, oynayamadılar.                                               

Bursaspor dört gün önce Samsun galibiyetiyle “Bahar havası“nı yakalamıştı.

Tuzla karşısındaki beraberlikle bahar havası bitti... Timsah’ın havası “Mevsim normallerinin altına” düştü!

Önümüz kış; bu futbolla bu hava ısınmaz, sakın üşütmeyin...

MAÇIN ŞAŞIRTANI: Altınordu ve Samsun maçlarında süper bir performans sergileyen Elton Acolatse Tuzla’da futbol değil saklambaç oynadı!

MAÇIN SORUSU: Fatih Tekke’nin yaklaşık 1 saat süreyle sahada 1 eksik oynayan rakibe karşı eden aynı sistem ve taktikle devam edip, B planını uygulamaya geçirmediği?

                                                                          

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?