USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İŞTE BÖYLE ÇOCUKLAR

16-09-2021

Samsunspor maçına kadar değil üç puan almak, o üç puanın yanına bile yaklaşamayan bir Bursaspor izlemiştik. 

Böyle bir Bursaspor izlemeye kimsenin daha fazla tahammülü kalmadığını kenar yönetim de idrak etmiş olacak ki saldıran, gol arayan kısacası maç kazanabilmek için gereken şeyleri yapan bir oyun anlayışını ile futbolcuları sahaya sürmüşlerdi.

Bursaspor maçın başından itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Özellikle genç İsmail ve Bruno en başından kalitelerini ve oyunda ağırlıklarını hissettirirken, diğer oyuncular da üzerlerine düşeni yapıyorlardı. Elton da hücumda üstün fizik gücü ve hızı ile yine rakipleri zorladı; ancak istediği vuruşları pek yapamadı. Yine de faydalıydı. Sadece Reagy Ofosu için ayrı bir parantez açabiliriz. Zira bu performansıyla ilk 11’de olmayı hak etmiyor görüşündeyim. Topla da topsuz oyunda da yetersiz kalıyor. Çoğunlukla da kaçak güreşiyor.  

Maçın geneline bakacak olursak Bursaspor şansız bir vuruşla yenik duruma düştü. Bu gol yeşil beyazlıları demoralize etmedi. Rakibin üstüne kararlılıkla gitmeye devam ederken bunun semeresi de kazanılan penaltı ile alındı.  

Erzurumspor maçında penaltı kaçıran Emirhan’ın topun başına gitmesi kendine duyduğu özgüven ve yine kendini ne kadar iyi yetiştirdiğini gösteriyordu. Tam o andaki tribünlerin O’na verdiği destek de çok önemliydi. Emirhan maçın geri kalaında da çok iyi mücadele etti. Tek hatasını da bu maçlık görmezden gelmek en doğrusu. Çünkü en fazla kendisi farkındadır.

Takımda ilk yarının sonlarına doğru bir ara düşüş olsa da yeşil beyazlılar ikinci yarı ile birlikte galibiyet golünün peşine düştü.  

Aradığı golü de takımın ve maçın en iyilerinden Bruno’nun kalite kokan golüyle buldu. 

Bu arada Fatih Tekke’nin Ofosu’ya daha fazla sabretmeyip Alaskarov’u alması doğru bir karardı. 

Zaten Azerbaycan'lı oyuncu yaptığı iki asistle kalitesini gösterdi. Alaskarov'dan Bursaspor çok daha fazla yararlanmalıdır.

Skor avantajını yakalayan Bursaspor kontrollü oyuna dönünce rakip Samsunspor da bastırmaya başladı. Ancak Karadeniz ekibinin gol arayışları sonuç vermedi.  

Bursaspor ise galibiyetini gençleri Batuhan ve Kerem'in golleriyle taçlandırdı ve Timsah sahadan 3 puanla ayrıldı. 

Bu galibiyetin gelmesindeki tek etken de önceki haftalardaki korkak, pasif futboldan uzaklaşmaktı. 

Üstelik bugün Bursaspor’un maça başladığı forvet hattının performansı da düşüktü. Ofosu ve Matavz sahada yok gibiydiler.

Elton da ifade ettiğim gibi iyi mücadele etti ama final hareketlerinde istediğini yapamadı. Birde onlar günlerinde olsalardı daha da farklı olabilirdi.

Hepsinden önemlisi takım farklı skorla önde, üstelik 10 kişi; ancak hala saldıran bir oyuncu grubu vardı sahada.

İşte bunu o kadar özlemiştik ki.

Özetle Bursaspor’un maçları; ancak bu cesur oyun anlayışıyla kazanabileceğini görebilmek hiç de zor değil. 

Bu maçta bu futbol ve üç puan tüm takıma ve şehre özgüven kazandırdı ki bu da çok önemliydi.

Öyleyse hedefe ulaşana kadar böyle devam…. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?