USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YA DİRİLİŞ YA TÜKENİŞ

15-09-2021

Ligin ilk 4 haftalık sürecinde 3 puanı bir türlü bir araya getiremeyen Timsah için bu akşamki Samsunspor karşılaşmasının önemi büyük. Çünkü ‘İyi oynuyoruz ama kazanamıyoruz’ masalı ile uyutularak, gelinen noktada paraşütsüz dibe süzülen Bursaspor’un artık kayıp kredisi tükenmiş durumda.

Bu maçın kazanılması halinde teknik kadro-takım-taraftar üçgeninde puan olarak psikolojik bir rahatlamaya yol açarken, başkan ve yönetimine de özgüven aşılayacak.

Bursaspor’un bu gece sahadan kayıp ya da kayıplar ile ayrılması durumunda ise öncelikle teknik kadroda ardından da idari bazda taşların yerinden oynayacağını kestirebiliriz...

Ligde ilk haftayı dinlenerek geçirdikten sonra oynadığı 3 maçtan ikisini kazanarak 6 puana ulaşan Karadeniz temsilcisini Erzurum, Gaziantep FK ile Hatay’ı ‘Süper’ yapan deneyimli teknik adam Mehmet Altıparmak çalıştırıyor...                                 

Kadrosunda Mehmet Akyüz Hasan Kılıç, Yasin Öztekin, Fofana, Diamonde, Tomane gibi hücuma yönelik Süper Lig tecrübeli usta ayakları bulunduran Kırmızı Beyazlı ekip son Keçiören maçında omzu çıkan golcü Gökhan Karadeniz’in sakatlığı nedeniyle büyük şok yaşadı.                                                                                                                         

26 yaş ortalamalı 10.63 milyon Euro kadro değerine sahip Kırmızı Beyazlı ekipte iki kanat adamı Ali Kılıç ve Soner Gönül çift yönlü oynayarak rakip defansın ileri çıkmasını önlerken, orta sahada Osman Çelik ile Hasan Kılıç gibi hem koşan, hem pres yapan hem de oyunu kuran ikili görev yapıyor...                                                                  

Yasin ile Fofana’nın istatistiklerine göz atıldığında ligde ‘en çok rakipten top çalan’ iki oyuncu olduğu hemen fark ediliyor.

Bursaspor’un bu sezon bir türlü çözemediği sorunların başında defanstan çıkarken kaptırılan toplarla yediği kontralar geliyor.

Bu zaafın bu gecede devam etmesi halinde Bursaspor’un sıkıntı yaşayacağını söyleyebiliriz..

Toparlarsak; Fatih Tekke’nin bu gece bir puana rıza göstermek yerine tribün desteğine de güvenip öğrencilerini ‘Ya hep ya hiç’ parolasıyla sahaya göndereceğini umut ediyorum.

Hatırlatma: Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.

Mevlânâ Celaleddin-i Rum

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?