USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

7 yaşındaki piyano dâhisi yine ödül aldı

14-09-2021

Ali Keskin son olarak Bulgaristan’da düzenlenen "VIII InternatıonalMusic CompetitıonHeirsOf Orpheus” piyano yarışmasının en küçük katılımcısı olmasına karşın 10 yaş ve altı kategoride  ikincilik derecesi almayı başardı. Laureat of II Prize ve  DiplomaForTheYoungestParticipant of theCompetition ödülünün sahibi oldu.

Ali Keskin, Bu yıl mart ayında 11’incisi düzenlenen Almanya’da düzenlenen “InternationalerWettbewerbMusikalischesFeuerwerk in Baden-Württenberg” müzik yarışmasında, 20’den den fazla ülkeyi temsilen katılan 200 üzerinde yarışmacı arasından en yüksek puanı alarak, tüm kategorilerde yarışmanın en iyilerinin belirlendiği “Assoluto Prize” ödülüne hak kazanan 7 kişiden biri olmuştu.

Ali Keskin piyano çalışmalarını Bursa’da alanında markalaşan Elena Çekiç nezaretinde sürdürüyor Elena Çekiç Academy bünyesinde çok sayıda çocuk uluslararası başarılara imza attı…

Ali Keskin’in, 2020 Temmuz ayında sağ kolu kırılıyor ve 4 aylık bir iyileşme sürecinde (kasım ayına dek) sadece sol elle çalışmayı sürdürüyor. Buna rağmen bir uluslararası yarışmada ikinci olmayı başarıyor...

Ali Keskin’in çalışkanlığı, zekâsı ve azmiyle pekişen yeteneğinin, başarısının ünü Bursa’yı da hatta Türkiye’yi de aştı, dünyada yankılanıyor.

Ali Keskin’i ve onun yeteneğini erken keşfeden ve destekleyen annesi Öznur Keskin ile babası Ahmet Keskin’i ve eğitmeni Elena Çekiç’i kutluyorum.

YILDIRIM’DA KADIN KOOPERATİFLERİ ATAKTA

Yıldırım belediyesi ilçede kurulan kadın kooperatiflerini destekleyerek kadının güçlenmesine destek veriyor.
Mahallelerde kadınlarla toplantılar yapan Yıldırım Belediyesi, yöredeki talep ve ihtiyaca; üretim potansiyeline göre ya Kadın Eğitim ve Güçlendirme Merkezleri kuruyor, ya da kooperatifleşmeye yönlendiriyor. Kooperatifleşme sürecinde mahallelerde bilgilendirme toplantıları düzenleyerek yasal bilgilendirme yapıyor ve kurumsal iş birlikleri sağıyor…

Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların istihdama kazandırılması ve bölgedeki mevcut potansiyelin kadın emeği ile görünürlük kazanmasını hedefleyen süreçte Yıldırım Belediyesi, kadınlara mesleki eğitim, girişimcilik, proje yazımı, markalaşma ve mentorluk desteği veriyor….

Zeyniler Çalıkuşu Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi:

Kahvaltı salonu işletmeciliği yapıyor. Ayrıca mantı, erişte, reçel, marmelat, doğal sirke üretimi yaparak satışa sunuyor Meyve kurusu üretimine de başlayacak. Yıldırım’da kurulan ilk kadın kooperatifi

Esebey Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi;

Ev ekmeği, erişte, mantı, reçel, taze meyve satışı yapıyor; ayrıca kültür merkezinde kahvaltı ve yemek servisi de yapacak.

Balaban Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi:

Kahvaltı salonu işletmeciliği yapmayı hedefliyorlar. Kantaron ve kekik yağı, reçel, marmelat, ev ekmeği gibi doğal ürünlerin üretimini gerçekleştiriyorlar.

Cumalıkızık Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi:

Kahvaltı salonu, gözleme evi, el sanatları satış stantlarının yanı sıra reçel, marmelat, ev ekmeği ile organik meyve satışı gerçekleştiriyorlar.

Yıldırım Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi (YILKA-KOOP)

Ulus Mahallesi’nde faaliyet gösteren kooperatif tekstil sektörüne yönelik hizmet veriyor, fason üretim ile kadınları destekliyor Bünyesinde E-Ticaret satışlarına başayacak olan kooperatif markalaşma çalışmalarını sürdürüyor.

HERDEM Kadın Girişim Üretim ve İşetme Kooperatifi:

Tekstil sektörüne yönelik hizmet veren kooperatifte fason üretim gerçekleştiriliyor. Hedefleri arasında E-Ticaret yer alıyor.

Karapınar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi:

Tekstil sektörüne yönelik hizmet verecek olan kooperatif için önce kurs açılarak sektöre hazırlanmasına destek olunurken, fason iş bağlantıları konusunda diğer kooperatiflerle iş birliği yapması sağlanmış durumda. Resmi olarak Mernis sistemine başvurusu gerçekleşti…

CHP KURMAYLARINI BULUŞTURAN DÜĞÜN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın kızı Pınar Karabıyık ile Emre Yabaş İstanbul Beykoz’da düzenlenen törende dünya evine girdi.

Nikah törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genç çiftlere mutluluk diledi.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kıydığı nikahta Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi isimler de şahitlik yaptı.

 Nikah Törenine Bursa da dahil çeşitli illerden CHP milletvekillerinin yanı sıra Mustafa Boybey ve Emine Örnek gibi çok sayıda davetli katıldı

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?