USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİL BAŞTAN!

13-09-2021

Yeşil beyazlılarda son transferlerden Mert Yılmaz, Kubilay ve Acolatse görev alırken, İyileşen Tim Matavz da sahadaydı. 

Bursaspor karşılaşmanın başında yediği golle maça yenik başladı. Önde baskı yapan İzmir temsilcisi hem golü erken buldu hem de Bursaspor’un çıkışlarda oyununu bozdu. Buna rağmen Bursaspor nedense aynı oyun anlayışında ısrarlıydı.  

Emirhan, Kubilay ve Burak’tan oluşan defansif orta saha da doğal olarak bir türlü üretken olmadı. Kazanmak hedefiyle çıktığın bir maça böylesi bir orta saha ile çıkmak bana anlaşılır gelmiyor. Taha’nın yerine Cüneyt’in sahada olması da öyle.  

Top rakip sahaya taşınabildiği anlarda Acolatse ve Ofosu kanatlarda bir şeyler yapma çabasındaydı. Yeri gelmişken Acolatse’yi beğendiğimi söylemek istiyorum. Güçlü ve hızlı bir oyuncu. Topla arası iyi. Rahat adam eksiltiyor topu da iyi kullanıyor. Doğru bir transfer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

Oyuna dönecek olursak Bursaspor adına ilk yarıda tatmin edici bir oyun göremedik. 

İkinci yarıya yine aynı 11’le başlayan Bursaspor rakibin üzerine biraz daha fazla gitme çabasındaydı; ancak gollük pozisyon üretmede yine yetersiz kalınıyordu. Buna rağmen Fatih Tekke’den müdahale gelmemesi de açıkçası enteresandı.  

Skor olarak geridesin, oyunun maçı çevirecek tempoda ve üretkenlikte değil. Müdahale için daha neyi bekliyorsun Fatih Hoca?  

Geçen sene 20 gol atmış Alaskarov neden yedek kulübesinde sana eşlik ediyor?  

Geldiğinde “Bu oyuncu kırılgan” şeklinde görüş belirttiğin kulağımıza gelmişti. Ancak geldiği yerdeki performansı hiç de öyle değil. İnşallah bir nedenle takmamışsındır Alaskarov’a diyelim. 

Ayrıca oyuna ağırlığını koyamayan bu orta sahaya neden ısrarla sabrettin? 

Bursaspor bu kadrosuyla böyle oynamamalı. Bu tipteki futbolcularla önde oynamalıdır. Öyle geriden çıkayım, yan top, geri pas dersen dersen rakip de böyle çöker üstüne. 

Bursaspor’u çözdü takımlar bunu anlayamamak akıl alır gibi değil. Karşında yabancısız, mütevazı kadrosuyla Altınordu var ve sen Bursaspor olarak korkak bir oyun sergiliyorsun.  

Matavz özelliklerinde bir forvetin varsa kenardan ceza alanına yağmur gibi top yağdıracaksın. Ancak böyle sonuç alabilirsin.  

Fatih Tekke takımın başına geldiğinden beri olumlu anlamda hiçbir farklılık gösteremedi. 

Ne oyun anlayışı, ne motivasyon ne kadro tercihleri ne de müdahaleleriyle kimseyi tatmin etmedi. 

Tekke’nin acilen bize izlettiği bu oyunu sil baştan değiştirmesi gerekiyor. 

Bursaspor daha ligin başında fazlasıyla maç kaybetti, daha fazla kayba kimse tahammül gösteremez, göstermesi de beklenemez.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?