USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yıldırım’da 3 tesis birden hizmete girdi

10-09-2021

Ulus Mahallesi’ndeki ilk kentsel dönüşüm örneği olan Hüma Hatun Evleri’nde Yıldırım Belediyesi’ne ait olan giriş katında büyük mağaza ve dükkanlar var… Yıldırım Belediyesi buradaki yerlerinden bazılarını halkın hizmetine sunmuş.

Tören öncesi ortalık sakinken Kadın Spor Merkezi’ne bir bakayım dedim. Afalladım.  Büyük soyunma odası, giriş ve spor alet ve cihazlarıyla donatılmış iki büyük salondan oluşuyor.

Dört dörtlük bir tesis! Merkez’in tamamını Yıldırım Belediyesi yapmış.  600 metrekarelik kullanım alanına sahip, ama duvardaki aynalarla insanda çok daha geniş bir yer hissi veriyor.

Burada kadınlara yaş, kilo ve sağlık durumlarına göre fitness, step, plates ve kişiye özel antrenman programları uygulanıyor. Ücretsiz diyetisyen hizmeti verildiği merkezde, 3 antrenör 1 diyetisyen, 3 personel çalışıyor…

Yıldırım Belediyesi’nin yerini tahsis ettiği ve Hayırsever Nurten Oğuz’un tefrişine destek verdiği  Aile Sağlığı Merkezi de, donanımıyla, mekanın genişliğiyle çok düzgün bir yerdi.

HÜMA HATUN KADIN EĞİTİM VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ / YILKA-KOOP

Hüma Hatun Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’ni ise açılıştan sonra gezdim… Orası da hem donanımı hem de işleviyle takdire şayan bir yer… Yıldırım Belediyesi’nin bu merkezinde Yılka-Koop faaliyet gösteriyor.  Semiha Şan’ın başkanlığındaki Yılka-Koop kuruluşundan buyana izlediğin bir kooperatiftir. Nerelerden nereye geldiklerine tanığım. 

Yıldırım Belediyesi’nin kadın kooperatiflerine verdiği destek çok önemli. Yılka-Koop Ticaret Bakanlığı’ndan 150 bin liralık destek aldı; faaliyetleri için gerekli olan makine ve cihazların önemli kısmını temin etti.

Şimdi üyeleriyle birlikte şahane, özel tasarım gerektiren işler yapıyorlar. Zamanla eminim ki, kendi markalarını da oluşturacaklar.

Burada konfeksiyon makine kullanımı, ev mefruşatı, salon takımları, giyim kursları verilecek. Ayrıca mesleki eğitimin yanı sıra girişimcilik, E-ticaret, iş başvuru ve mülakat teknikleri konularında da eğitim verilecek…

Kursa katılan kadınların çocukları için de özel bir oyun odası hazırlanmış. Çocuklar Halk Eğitim Merkezi’nden gelen öğretmen nezaretinde verimli zaman geçirirken, kurstaki annelerin de akıl geride kalmayacak. Yeni kurslar ekim ayında açılacak.

ARABAYATAĞI FETİH AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Açılışa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Hayırsever Nurten Oğuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım Belediye bürokratları, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, AK Parti ve MHP meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Oktay Yılmaz bir yandan şehrin imarı ve altyapısı ile kentsel dönüşüm ve yeşil alanlar için çalışırken şehrin insanının günlük yaşamını kolaylaştıracak işleri de hayata geçirdiklerini söyledi:

“Mahallenin sorunlarına kalıcı çözüm üretmek için çalışıyoruz. İmar sorununu çözdük. Doğalgaz ve altyapı çalışmaları sürüyor.

2 yeni park yapıldı. Aile Sağlığı Merkezi’nin isminde Arabayatağı olsa da burasıArabayatağı, Ulus ve Mevlana’daki 55 bin hemşerimize hitap edecek. 

Daha önce Yeşilyayla ve Hacivat mahallelerimize aile sağlık merkezleri kazandırmıştık. 2 hafta önce de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Karapınar Mahallemize hizmet verecek Aile Sağlığı Merkezi’nin temelini attık.

Bizler kültür sanat ve sporda Yıldırım’ı geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Bursa’nın en büyük  spor tesisi olan Naim Süleymanoğlu Spor Merkezi’nde bu yaz 15 bin evladımız spor yaptı.

 75 Yüzyıl’da Sinandede’de Kadın Spor Merkezi’ni açtık. Şimdi de Ulus Kadın Spor Merkezi’ni açıyoruz. Burası bir spor merkezi değil aynı zamanda bir yaşam merkezi. 

Kadınlarımız spor yaparak sosyalleşecek. Ücretsiz diyetisyen hizmetiyle kendileri ve çocukları için sağlıklı beslenmeyi öğrenecekler…”

EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ’TEN ÖVGÜ

Başkan Oktay Yılmaz, Hüma Hatun Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’ne de değindi:

“Yıldırım Belediyesi İstihdam Merkezi’nde ağustos ayında işe giren 743 kişiden 313’ü kadın.  Kadın girişimcileri, kooperatifleri destekliyoruz.

Kadın kooperatiflerinin sayısı 2 idi. 7 oldu, kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Hedefimiz 14’e çıkarmak. Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezlerimizde el sanatları, ev tekstili, bebe ve çocuk konfeksiyonu, e-ticaret ve girişimcilik eğitimleri veriliyor.

 İş açmak isteyen kadınlarımıza destek oluyoruz. Çocuklu annelerin oyun alanı olması yönünde talepleri oldu Onu da sağladık. Evde çalışmak isteyen kadınlara eve iş veriliyor. İsteyen merkezde üretim yapıyor.”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise şunları söyledi:

“Kadın mutlu ve güçlü olursa aile ve toplum da güçlü olur. Oktay Yılmaz başkanımız yılmadan, yıldırım hızıyla hizmet ediyor. Kadın Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret ettik.

Eğitimler veriliyor. Yılka-Koop Ticaret Bakanlığı’ndan 150 bin lira destek aldı. İş makinelerini tamamladı.

Burada hem devletin hem STK’ların hem yerel yönetimlerin hem de hayırseverlerin iş birliği ile güzel sonuçlar doğuyor…

Ulus Kadın Spor Merkezimiz ise gerçekten görülmeye değer bir yer olmuş. Kadınlara her alanda destek olan Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum…”


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?