USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Karavancılar Orhaneli’nde buluştu!

06-09-2021

Karavan tutkunları Bursa'da buluştu

Hafta sonu Bursa.com olarak Orhaneli’ndeydik. Orhaneli’ne yakın çam ormanlarının içerisinde Karagöz Piknik alanı var… Alanda Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli Belediyesi ve Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği’nin girişimleriyle Bursa Kamp ve Karavan festivali düzenlendi…

Muhteşem bir yer… Yörede 200’ü aşkın karavanın yanı sıra çok sayıda kamp çadırı da kurulmuştu. Söyleseler inanmazdım, gözlerimle gördüm.

Ayrıca alanda Yöresel Ürünler Şenliği de düzenlenmiş. Yöredeki kadın kooperatifleri ile kadın dernekleri, yöre insanları stantlarda tarhanadan erişteye, reçelden salçaya organik yerel ürünler satıyorlardı. Ben de tarhana aldım. Festivale katılan kamp sakinleri ile karavancılar da ihtiyaçlarını yöre insanlarından temin ettiler…

Etkinliğin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Bursa Milletvekili Osman Mesten, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ve Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş da katıldı. Bursalıların da ilgisi yoğundu.
Başkan Aktaş  dağ ilçelerinin doğa turizmi için hazine olduğunu; kamp ve karavan tutkunlarını Bursa'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi:

 “Özellikle pandemi süreci ile birlikte insanların artık tatillerini otellerde değerlendirmek yerine doğaya yöneldi.

Kamp karavan festivaline bu yıl Orhaneli'de başladık, önümüzdeki yıl Harmancık'ta olacak. Birkaç yıl içinde yapacağımız çalışmalarla bu bölgedeki değişimi her birlikte göreceğiz. Ülkemizin 81 ili de güzel ancak Bursa'mız ayrı bir güzel. Bizim turizmle ilgili derdimiz heyecanımız var…”

Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de ihracatta Türkiye'nin ilk üç kentinde biri olan, sanayi, tarım ve ticarette güçlü bir kent olan Bursa'nın turizmden halk ettiğini  alması yönünde çaba sarf ettiklerini anlattı…

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Haziran ayında hizmete açtıkları rafting parkuruna atıfta bulundu:

İki ay gibi kısa sürede 1000'i aşkın yabancı turist geldi. .Festivalin yapıldığı Karagöz Piknik Alanı'nın doğal bir cazibe merkezi alanı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restoran ve bungalov evlerin tamamlanmak üzere. Alandaki hizmet birimler de yenilenecek…”

Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hayriye Yıldız, Bursa Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Eray Çakın ile Ulusal Kamp Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ da oradaydı…
Başkan Aktaş, söyleşi programlarıyla festivale ayrı bir renk katan sosyal medya fenomenleri Letsgokaravan, ZOE Bus Lıfe ve Hikmet Dayı, Rotasız Baran ile Hello People'a teşekkür plaketi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı standında konuklara bizzat Başkan Aktaş tarafından meyve dağıtıldı. Ayrıca tüm konuklara aşure ikram etti.

ORHANELİLER YAZ AYINDA YAŞANAN KOKU ÇİLESİNDEN KURTULDU!

Orhaneliler yaz aylarında ortalığı kokuya bulayan, sık sık yangınların çıktığı vahşi çöp depolama alanından kurtuldular! Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu hizmete girdi.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli’ne yapılan Güney Bölgesi Evsel Aktarma İstasyonu hizmete açıldı…

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhaneli Belediye Başkanı Al Aykurt,  Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz le Harmancı Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile belediye meclis üyeleri ile ilçe Ak Parti ve MHP teşkilat mensupları da katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Aktaş’ın verdiği bilgilere göre, Bursa genelindeki 29 vahşi çöp toplama alanından 25’inin kapanmış. Orhaneli’nde hizmete giren aktarma istasyonu ise 5,5 milyon liraya mal olmuş…

Konuşmasında çevre vurgusu yapan Aktaş dağ ilçelerinde toplanacak olan evsel atıkların daha büyük araçlarla Yenikent düzenli depolama sahasına taşınacağını ve orada elektrik enerjisine çevrilerek ekonomiye kazandırılacağını söyledi…

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİYORUZ!

Başkan Aktaş şunları söyledi:

“Harmancık’a 14 milyon liraya arıtma tesis yaptık. Büyükorhan ve Keles’te devam eden çalışmalarımız var. Temiz çevreyi çok önemsiyoruz. Altyapıda boruları yerin altına gömüyoruz, kazdığınızda şikayetler oluyor. Ama bittiğinde insanlar Orhanelili olmaktan mutlu olacaklar. Çöp sadece Orhaneli’nin değil Türkiye’nin, dünyanın sorunu… Bursa’da 3 milyon 100 bin insan yaşıyor; her gün 3,5 ton çöp çıkıyor. Biz çocuklarımız için gelecek hazırlayan bir milletiz. 3 bin 500 ton çöp Hamitler’deki Yenikent tesisine gidiyor. Enerji üretiliyor.”

‘KOKUDAN KURTULDUK!’

Daha önce çöplerin vahşi depolandığı alanda sık sık yangın çıktığını, ayrıca sıcak havalarda koku yüzünden Orhanelilerin pencere bile açamadıklarını anlatan Başkan Ali Aykurt şunları söyledi:

“Tesis hizmet vermeye başlayalı, koku şikâyet bitti.  Orhaneli’nde 55 bin 800 metrelik içme suyu hatlarımız yenilendi. 22 bin 800 metre uzaktan içme suyu geliyor. Doğalgaz geldi. Kırsal turizmle ilgili yatırımlar devam ediyor. Karavan Kampı etrafında bungalov evler yapılıyor. Bu yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz… “

 

TÜRKİYE KAMU SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ BURSA’DAYDI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse ile birlikte Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi’nin toplantısına katıldı.

Misi’de düzenlenen toplantıya Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MYK üyesi Fevzi Zırhlıoğlu, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Türk Sağlık-Sen 1 No’lu Şube başkanı Sabit Karabayır ile 2 No’lu Şube Başkanı Bilal Atik de katıldı.

 Toplu sözleşme taleplerini özetleyen Önder Kahveci konuşmasının sonunda şu mesajı verdi:

“6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde; aile yardımı, enflasyon üstü zam, büyüme, refah payı ve zorunlu harcamalarda yaşanan artışların dikkate alınarak tüm çalışan ve emeklilere insanca bir hayat için zam verilmeliydi. Devletimiz güçlüdür. Emeklisine sahip çıkmalıdır. Bütün memur emeklilerine; ‘Refah payı, 3600 ek gösterge, seyyanen zam, aile yardımı, toplu sözleşme ikramiyesi’ verilmelidir.   Devletimiz emeklisinin hayatta kalması için ikinci bir iş yapmasının önüne geçebilmek için gereken maddi kaynağı yaratmalıdır…”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?