USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADROYU ŞİŞİR İŞİ BİTİR!

01-09-2021

Önce bir noktanın altını çizelim...  Spor medyasının içinde yıllarını geçiren biri olarak böyle bir olaya hiç tanık olmadım. Meslek büyüklerimize de sordum; onlar da hiç yaşamamış.

10-15 gün önce transfer edilen oyuncuları ‘sarhoştum aydım, ben bu işten caydım’ misali paketleyip geri göndermek anlatılır ve de anlaşılır gibi değil. İçlerinde henüz forma giymemiş, ayağına top değmemiş olalar var!

Bu oyuncular hangi kriterlerine göre tercih edildi ve de hangi özellikleri yetersiz görülüp haklarında gönderilme kararı verildi?

Transferin bitimi için geri sayıma geçildiği şu günlerde bu futbolculara yazık değil mi?

Bu saatten sonra nasıl kulüp bulacakları ki?

Yönetimin iyi niyetinden şüphem yok.

Son sezonlarda yetersiz görülen Bursaspor’un kadro derinliğini artırıp başarıyı yakalamak adına bütçelerinin elverdiği kadar yaptıkları transferlerle yola koyuldular. Ancak unutulmasın ki; çok transfer yapmak başarıyı getirmez... 

İhtiyacın olduğu kadar alternatifli oyuncular alacaksın, kadroyu şişirip doldurmayacaksın...                                                                                     

Çünkü adına lig denilen bu uzun yolculuk sırasında hangi takımın başına ne geleceği tahminlerle öngörülebilir ama tam olarak bilinemez.

Öte yandan yıldız/şöhret ya da anlı-şanlı isimleri kadrona katarak ‘bu iş tamam’ zannıyla ‘şampiyonluk rüyasına’ yatmayacaksın. Öyle bir gün gelir ki ‘kâbus görür uyanırsın’ o daldığın tatlı düşler uykusundan...

Büyük paralar harcanarak dünya yıldızlarını bir araya toplamak başarının garantisi olsaydı, Real Madrid’in başkanı Florentino Perez’in, Zinedine Zidane, Luis Figo, Roberto Carlos, Raul, David Beckham ve Ronaldo’yu transfer ettiği sezonu “fiyasko” olarak yazmazdı futbol tarihi.

Başarıya giden yol çalışmaktan geçer...

Keza Pele, Maradona, Cruyff , Messi, Ronaldo ve başkaları da dünyaya ayaklarında futbol topuyla gelmediler. Bu insanların yaşamlarını incelerseniz nasıl bir yaşamdan, nasıl zorlu koşullardan geçip ne denli yoğun ve uzun süreli çalıştıklarını öğrenirsiniz.

Yine bilim derki bir işi ne kadar sık ve uzun süre yaparsanız denemeleriniz sonucunda mutlaka istediğiniz en azından istediğinize yakın sonuçlar alırsınız. Çalışmanın, emeğin en büyük değer olduğunu bilen insanlar az da olsalar “çokturlar” ve söz konusu futbol takımı ise derinliği de genişliği de vardır. Çalışmayı daha az seven takımlar ise kalabalık olsalar da derinlikleri yoktur.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?