USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yaşarken kıymet bilmek lazım! ÇEK’ten Özer çiftine vefa

29-08-2021

Profesör Dr. Ulviye Özer’i 2000 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı iken tanımıştım. O yıllarda bir gazetenin üniversite ekini çıkartıyordum. Sonraki yıllarda ise yolumuz ÇEK’te kesişti… Dörtçelik Kız Öğrenci Yurdu’nda kesişti. Prof. Dr. Ulviye Özer, dağ yöresini dolaşıp, başarılı ve okumak isteyen kızların ailelerini ikna edip yurda kayıt etmişti… (Daha sonraki yıllarda Dörtçelik Kız Öğrenci Yurdu’nun sözleşmesi dönemin Valisi Şahabettin Harput tarafından malum nedenlerle yenilenmedi.Rahmetli veteriner Hekim Osman Köseoğlu ve eşi Güler Köseoğlu’nun adını taşıyan Kır Çiçekleri Kız Öğrenci Yurdu faaliyete geçti. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar, misali!)
Prof. Dr. Ulviye Özer ve eşi Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer’in ÇEK’e emeği çoktur… ÇEK yöneticileri çok anlamlı, çok yerinde bir karar almışlar…

ÇEK’e ve eğitime katkıları nedeniyle yaşamlarını çağdaş eğitime ve çocukların okumasına adayan Prof. Dr. Ulviye Özer ile eşi Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer’in adı ÇEK Özel 3 Mart Anadolu Lisesi’ne törenle verildi…

Prof. Dr. Özer, yaptığı konuşmada “Eşim ve ben eğitimde fırsat eşitliğini sunan Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarında okuduk. Vatandaşların vergileri ile açılan eğitim kurumlarına ve ülkeye hizmet borcu bilinci ile yetiştirildik…” derken…

Gerek bu bilinç, gerekse Atatürk’ün, “En iyi bireyler, kendinden önce ait olduğu toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına yaşamını adayanlardır” deyişinden hareketle eğitim kurumlarına destek vermeye başladıklarını anlattı…

Ardından da 15 yaşında kaybettikleri kızları adına Nilüfer’de Dilek Özer İlköğretim Okulunu yaptırdıkları anımsattı.

Prof. Dr. Özer, kuruluşundan günümüze 26 yılda Çağdaş Eğitim Kooperatifinin kurumlarında gönüllü olarak sorumluluk üstlenerek görevler aldığını belirterek, “Kooperatifimizin eğitim alanındaki başarıları bizleri çok mutlu etti. Bugün sizlerle birlikte 3 Mart Anadolu Lisemize ismimizin verilmesinin mutluluğunu paylaşıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar  ise  Prof. Dr. Ulviye & Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer çiftinin hakkının ödenemeyeceğini vurgulayarak “Kurumun bugünlere gelmesinde çok emek verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Ne zaman ihtiyacımız olsa hep yanımızda oldunuz. Sizlere minnet borçluyuz.  ÇEK ailesi adına yaptıklarınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu şehre değer katan insanların kıymetini yaşarken bilmek ve yaşarken takdir etmek çok önemli. ÇEK yönetimini bu nedenle bir kez daha kutluyorum…

 ***

ZAFER PARTİSİ’NDE GİK VE

MDK’YA İKİ BURSALI SEÇİLDİ

Siyaset sahnesinde yeni kurulan Zafer Partisi de yerini aldı. Ümit Özdağ tarafından başlatılan Ayyıldız Hareketi, Zafer Partisi’ne dönüştü.  Kurucular Kurulu’nda Bursa’dan eski İyi Parti İl Başkanı Bayram Kazancı ile eski il yöneticilerinden Hidayet Sevinç yer aldı.

Zafer Partisi’nde resmi başvurunun yapıldığı26 Ağustos'ta kurucular kurulu ile birlikte genel kurul da yapıldı. Genel Kurulda Ümit Özdağ Genel Başkan seçilirken, Bursa’dan Bayram Kazancı Genel İdare Kurulu’na (GİK) girerken, Hidayet Sevinçise Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) seçildi. 

 ***

GEMLİK’TE EL ELE KADIN İŞGÜCÜNÜ

DESTEKLEME BİRİMİ KURULDU

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptığı paylaşımda Gemlik Bölge Parkı’nda El Ele Kadın İşgücünü Destekleme Birimi kurduklarını belirterek şu mesajı verdi:

“Bu birim; kadınlarımıza dokuma, takı tasarım ve ahşap boyama gibi eğitimler vererek yeni el becerileri kazanmalarını ve bu becerilerden gelir elde etmelerini sağlıyor…”Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Muratoba ve Adliye köylerindeki belediyeye ait sera ve tarlalarda incelemelerde bulundu.

Öte yandan g2020’de Adliye köyü yakınındaki belediye arazisinde doğal tarım yapmaya başlayan Gemlik Belediyesi ata tohumlarından domatesin yanı sıra fasulye, salatalık ve karpuz gibi çeşitli kalemlerde farklı ürünler yetiştirmeye başlamıştı. Ürettiği domateslerin bir kısmı tohumluk olarak ayrılıp kalanı da kadın derneklerine salça yapımı için hediye edilmişti. Gemlik Belediyesi, Bu defa da Muratoba’ya sera kurulması çalışmaları başladı. 4 dönümlük alanda 4 ayrı sera kurulacak.  Sebzeler doğal şekilde ilaçsız üretilecek.

***

BOZBEY SAHADA!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yerel seçimde CHP’nin  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mustafa Bozbey, seçim çalışmalarına da çoktan başladı.

Bozbey, siyaseten İl ve ilçe başkanlıklarının düzenlediği etkinliklerde yerini alıyor.. Cumartesi günü önce İhsaniye Mahallesi esnafının düzenlediği aşure dağıtımında mahalleli ile buluşan Bozbey, daha sonra CHP Kestel İlçe örgütünün aşure günü etkinliğine katıldı.

 Ardından da Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve ilçe başkanı Hatice Doğan ile ilçede, Vani Mehmet Mahallesi Muhtarı Cengiz Ala’yı ziyaret etti.
Bozbey hafta içerisinde de CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın Sıcaksu mevkiinin termal tesis yerine TOKİ’ye verilmesine yönelik itirazını dillendirdiği basın toplantısına katılmıştı…

Ayrıca bir Bozbey klasiği haline gelen düğünlere ve cenazelere de katılmayı ihmal etmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?