USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İYİ BİR HOCA ŞART

24-08-2021

Kaleci Erhan, Luka Capan, Ofosu, Bruno ve Tim Matavz geçen sezona göre neleri değiştirecekti merakla izlemeye koyulduk. 

Teknik adam koltuğunda altyapı emektarı Ali Aköz olduğu için bu karşılaşmada çok fazla oyun planı, oyuna müdahale, taktik gibi konularda eleştiri yapmanın manası yok.  

Öte yandan takıma yeni katılmış isimlerle, eskilerin 1-2 haftada uyum içinde tam bir takım olmalarını beklemek hayalcilik olurdu.  

Sahadaki Bursaspor bu maçı oyuna enerji koyarak ve bireysel yetenekler ön plana çıkarsa kazanabilirdi. 

Ancak maçın başından itibaren bunun tersi bir görüntü izliyorduk.  

Özellikle Vefa Temel sahada olsa Bursaspor’un enerjisini yükseltirdi görüşündeyim. Zira takımı ateşleyecek dinamo gibi bir oyuncu eksikliği maç boyu hissedildi. 

Üstelik ev sahibi Erzurumspor’da da farklı bir görüntü yoktu.   

Sadece Novikovas Bursaspor’un başına çorap örebilecek işler yapmaya çalışıyordu.  

Öncelikle yeni transferleri mercek altına alacak olursak  

Kalede Erhan güven verici bir performansla takımın en iyisi olarak göze çarptı. 

Luka Capan da gerek müdahaleleri gerekse topu kullanışı ile doğru bir transfer olduğu izlenimi verdi. 

R.Ofosu açıkçası gole kadar çok umut verdiğini söyleyemem. Bir şeyler yapma gayretinde; ancak son hareket konusunda O da sıkıntısı olan oyunculardan. Rakip sahaya iniyor, defansı rahatsız ediyor; ancak topla vedalaşması sonuca etki edecek şekilde pek olmuyor. Attığı golle özgüveni geldi. İkinci yarıda biraz daha etkiliydi. Ancak iki haftadaki görüntüsü bana vasat oyuncu izlenimi verdi. 

Bruno ise kumaşı iyi bir oyuncu. Topla falan arası iyi. Ama bu güçsüzlükle, bu hızla, bu isteksizlikle oynarsa olmaz.  Bu maç performansı fazla tatmin etmese de ifade ettiğim gibi futbol kumaşı olan bir oyuncu olduğundan biraz daha şansı hak ettiğini düşünüyorum. 

Tim Matavz kariyeriyle Bursaspor’a gelmiş bir oyuncu. Ancak önemli olan buradaki performansı. 

Forvet oyuncusu olduğu için aldığı servise göre değerlendirmek gerekiyor. Bu maçta da topla buluşturulamadı. 

Ancak mücadeleci ve hırslı bir oyuncu olduğunu kendisini tanımayanlara gösterdi.   

Penaltı düdüğü çalar çalmaz O’nun kullanması gerektiğini düşünmüştüm. Zira ilk haftalardan golle buluşan forvetler üzerlerindeki baskıyı da atarlar. Ancak formsuz Emirhan kullandı ve O da kaçırdı. 

Eskilerden Batuhan’a baktığımızda ise çok fazla eleştirecek bir şey yok. Zaten çok özellikli bir oyuncu değil. Santrafor harici bir mevkide özellikle kanatta başarılı olabilecek özellikleri yok. Bu konuda ısrar etmenin de manası yok. Batuhan bu performansıyla ancak yedek olabilir. Talibi varsa da satılabilir veya kendini geliştirmesi için kiralanabilir. 

Maçın geneline baktığımızda Bursaspor'de  geçen yılki defans hataları göze çarptı. Yeşil beyazlılar kötü bir Erzurumspor’a kaybetti. 

Sakatlar, eksikler, yerinde oynamayan oyuncular, henüz kadroda yer alamayan transferleri de düşünürsek Bursaspor’un iyi bir teknik adamla milli maç arası sonrası toparlanabileceğini söyleyebiliriz. 

İki maçta enseyi karartmanın alemi yok. 

Ancak ifade ettiğim gibi eldeki oyuncuları takım haline getirecek, performanslarını yükseltecek ve doğru oyun anlayışıyla oynatacak iyi bir hoca şart oğlu şart.  

Zira eldeki malzeme ne kadar geniş olursa olsun usta iyi olmazsa anlamı kalmaz.  

O yüzden yönetim teknik adam konusunda en doğru tercihi bir an önce yapmak zorunda. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?