USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mobil iletişim ve Türkiye (1)

23-08-2021

Dünyada birçok ülkede üretilen bu cihazlar, artık tek amaçlı olmaktan çıktı. Kapasitelerine ve eklentilerine göre; çok kabiliyetli bir fotoğraf makinesi, bir bilgisayar işlevi de görüyor. Devasa bir kapasiteye sahip kütüphane. Hem de güncellenmiş haliyle. Daha pek çok fonksiyon cebimize sığacak hale gelmiş. Üstelik çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Bunu sağlayan da yine cihazın kendisi. Türkiye bu teknolojik gelişmenin neresinde?

Mobil İletişim Araçları Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD), İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi iş birliğiyle hazırladığı “Mobil İletişim Sektörü Raporu”nu açıkladı. Dernek Başkanı Kemal Turnacı; sektörün hızla büyümekte olduğunu ve Türkiye nüfusunun %77’sinin akıllı cep telefonuna sahip olduğunu belirtti.

Rapor için; Fakültenin öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Adıgüzel Mercangöz, “mobil iletişim sektörü, üreticiden bireysel kullanıcıya kadar birçok oyuncuyu içine alan ve birbirini etkileyen geniş bir kanal ve hizmetleri sunuyor.” Raporda; küresel ve Türkiye ölçeğinde sektörün değerlendirilmesinde özellikle en çok ön plana çıkan, mobil iletişimin yarattığı sosyal ve ekonomik etkileri olmuştur. Rapora göre, Türkiye’de yetişkinlerin %98’i cep telefonu kullanırken, bunların %77’si akıllı telefon kullanıyor. Masaüstü bilgisayar veya laptop kullananların oranı %48 iken, tablet kullananların oranı ise %25 olarak sıralanıyor. Giyilebilir teknoloji ürünleri kullananların oranı ise %9. Türkiye’de nüfusun %67’sine tekabül eden 54 milyon internet kullanıcısının %36’sı masaüstü bilgisayar ve laptoplarından, %62’si cep telefonundan, %2’si ise tabletlerinden internete bağlanıyor. İnternete bağlantı süresi 7 saat 9 dakika, sosyal medya kullanım süresi 2 saat 48 dakika, TV izleme 2 saat 44 dakika, sosyal medya kullanım süresi TV izleme süresi seviyesinde. Gittikçe de artacak gibi görünüyor.

Rapora göre; günümüzde mobil servis hizmetlerinden yararlanan kullanıcı sayısı 5 milyardan fazla hale geldi. Bu kullanıcılardan internet servisinden yararlananların sayısı ise 4,3 milyar civarına ulaştı. 2025’e kadar mobil servis hizmetlerinden yararlanan kullanıcıların sayısının yaklaşık %80 artarak 5,9 milyar seviyesine ulaşması bekleniyor. Yine 2025’e kadar mobil internet kullanıcı sayısının 5 milyar seviyesine çıkacağı düşünülüyor. Toplam bağlantı sayısının 7,5 milyar olduğu Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında bağlantı sayısının 2025’te 25,1 milyar olacağı ve mobil penetrasyon oranının %61’e ulaşması bekleniyor. Önümüzdeki 25 yıllık süre içerisinde küresel ölçekte akıllı telefon kullanımının %20 artacağı ve her 4 mobil bağlantının 3’ünün akıllı telefonlar vasıtasıyla yapılması öngörülüyor. Mobil İletişim Sektörünün Sorunlarına Yönelik Çözüm Önerileri: -İkinci el telefonlardaki denetimsiz ve kontrolsüz alım-satım işlemleri kontrol altına alınarak sistematik olarak telefonların izlenmesi sağlanmalıdır. -Teknolojik önlemlerin; yasal düzenlemelerle alınması gerekmektedir. -Sertifikasyon ve yeterlilik gibi ön şartlar oluşturarak daha verimli ve etkin bir pazar yapısı oluşturulmalıdır. -Eğitimli personel ihtiyacına yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

-Ulusal Genişbanta, Siber Güvenlikten, Akıllı Ulaşım Sistemleri strateji ve eylem planlarının ilk kez hazırlanıp uygulanmasına, 4.5G ile kırsalın kapsamaya alınarak “sayısal uçurumun” azaltılmasından, milli ve yerli ürünlerin “ULAK” projelerinde kullanımının zorunlu kılınmasına kadar pek çok proje hayata geçirilmiştir. Tüm bu projelerde Ulusal Veri Güvenliği’nin sağlanmasında, yerli sektör temsilcilerinin desteklenmesi ve Ar-Ge süreçlerinin ön plana alınması gerekmektedir. Konuya devam edeceğim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?