USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hazır Değiliz

16-08-2021

Maç öncesinden başlayalım…

Saçma sapan, akla ve mantığa aykırı kriterlerle statlara girişi İngiltere Vizesi almaktan zor hale getiren TFF’nin marifeti sayesinde, 22 bin kişinin girebileceği maça 6 bin kişi ancak maça gelebilmişti.

O gelenler de yine bin türlü eziyetle stada girebildiler. O kapıları kapatan, insanlara o eziyeti yapan işgüzarlar her kimse uyarılmalı.

Topu topu 6 bin kişinin geldiği 70 tane kapısı olan 45 bin kişilik bir stada insanlar 1 saat kuyruk bekleyerek girmez.

Taraftara böyle eziyet etmeye kimsenin hakkı yok. Bu saçma sapan uygulamaları sadece Bursa'da görüyoruz.

Covid virüsü için statlara az seyirci alınıyor, gelen seyircileri girişlerde dipdibe bekletiyorlar !

Maça gelince…

Mustafa Er yeni transferlerden kaleci Erhan Şentürk ve Reagy Ofosu’yu ilk 11’de sahaya sürmüştü. Diğerleri geçen seneki kadronun oyuncularıydı.

Bursaspor maça tutuk başladı. Bu tutukluğun cezasını da rakip Adanaspor 6. dakikada kesti.

Bursaspor’un yediği golde geçen seneki zaafların devam ettiğini gördük. Aslında aynı isimlerden farklı sonuçlar beklemek zaten akıl işi değil.

Yeşil beyazlılarda defansının ortasına müdahale şart. Aynı oyunculardan farklı sonuç çıkmıyor.

Timsah rakibin üstüne ilk ciddi gidişinde golü de buldu. Taha’nın harika pası, Onur’un bilindik asist ortaları ve Burak Altıparmak’ın vuruşu yeşil beyazlılara beraberliği getirdi. getirmesine getirdi de, yeşil beyazlılar bir daha maçı kazandıracak o mücadele ve tempoyu hiç yakalayamadı. Bursaspor maç boyu geçen sezonki oyundan daha geri bir performans sergiledi, top ileri uca bir türlü taşınamadı.

Yeni transferlere baktığımızda kaleci Erhan golde biraz çıkıp çıkmama ikilemi yaşaması dışında hatasız oynadı.

Reagy Ofosu ise henüz hazır olmadığını gösterdi. Biraz kaçak güreşti, kendini sakladı. Ayakları çok hızlı, hareketli bir oyuncu. Rakipleri bu yönüyle ikili mücadelelerde zorluyor; ancak kendisi gibi hızlı bir oyuncu tarafından çok iyi marke edildi ve etkili olmadı. Ofosu’nun oyuna biraz daha fazla girmesi, top istemesi gerekiyor. İlk maçın çekingenliği hissedildi. İlerleyen maçlarla birlikte uyum sağlayıp performansını yükseltmeli.

Maçta 90 dakika içinde Bursaspor adına oyun temposu da, mücadele de yeterli seviyede değildi.

İlk maç olması ve yeni transferlerin büyük çoğunluğunun görev alamamış olması buna etkendi.

Tabi ki her zaman ki başrol oyuncuları hakemleri de anmadan olmaz !

İkili mücadelerdeki sertliğe Avrupalı meslaktaşları gibi müsamahalı yaklaşan hakem, verdiği yanlış ofsayt kararı ile Bursaspor'un muhtemel bir golüne engel olarak daha ilk haftadan "Bizi de hesap edin" mesajını verdi !

Bu arada Taha-Çağatay değişikliğini anlayamadım. Baştan "sakatlık oldu" herhalde diye düşünmüştüm; ancak o da değilmiş. 

Özetle maç boyu orta saha hiç üretken değildi. Kanatlar da çalışmayınca, ileri top taşıma ve dolayısyla  pozisyon bulmak da zorlanıldı.

Rakibe de fazla pozisyon verilmedi ancak Bursaspor’un oyun ritmini ve temposunu yukseltmesi gerekiyor.

Bunun için de yeni transferlerin acilen takıma adaptasyonu gerekiyor. Zira mevcut oyuncuların bazıları oldukça yetersiz kalıyor.

Mustafa Hoca “7-8 haftaya ihtiyacımız var” diyor; ancak o zaman biraz bana fazla geldi. O kadar hafta bu şekilde kayıplar verilirse ligin sonundaki hedefe ulaşmak zorlaşır.

Milli maç arasında bir kamp daha yapıp kadronun birbirine ısınıp, form tutması açısından faydalı olacaktır görüşündeyim.

Henüz hazır olmayan eskiler ve sahada olmayan yeni transferler bu maçta kaybedilen 2 puanın nedeniydi. Geçen seneye göre çok daha iyi bir kadro kurulduğundan zamanla takım toparlanacaktır.

Desteğe devam. "Desteğe devam" derken tribünlere ilk maç olması nedeniyle değinmeden geçemeyeceğim. 

Teksas ve Maraton tribünleri stadın lokomotifi durumundalar. Ancak iki grup farklı tezahüratları söyledikçe stadta sadece uğultu duyuluyor. Tezahüratlar karışıyor. Görüldü ki takım kadar tribünlerin de uyuma ihtiyacı var.

Süper Lig’e geri dönüş sezonunda her alanda uyum içinde olmalıyız ki, bu yürüyüşte önümüze çıkan engellere takılmayalım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?