USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BANA GÖRE GÜNEŞ BATTI!

18-07-2021

Yarı final, final oynama hayaliyle katılıp grup aşamasında sıfır çekip, Avrupa Şampiyonası'nda katıldığı tüm turnuvalarda en kötü averajını yakalayan Milli Takım'a, gruplara kalındığı için 75 milyon TL prim dağıtıldığı iddiaları bugüne kadar yalanlanmadığına göre şaşırtıcı ve de hüzün verici...

Hemen bir hatırlatmada bulunalım. 

Türkiye 325 milyon Euro’luk kadro değeri ile Avrupa kıtasının en değerli 10’uncu milli takımı konumunda...

Yine Şenol Güneş’in 1.5 milyon TL'den 4 yıllık sözleşmesinin geçen yıl 350 bin TL zamlandığını, bu yıl 1 Haziran'da ise 2.3 milyon TL'ye yükseldiği öne sürülen iddialardan bir başkası...

Malum Milli takımın hocasının Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yıllık 3.2 milyon Euro (33 milyon TL) aldığı yakın geçmişte doğrulanmıştı...Şampiyona sonrası Şenol Güneş düzenlediği basın toplantısında aynen şunları söylemişti:

“Düşündüm, istifa etmemenin en doğru karar olduğuna karar verdim!”

Sevgili hocamızın mesleki kariyerine, sporcu ve antrenör kimliğine büyük saygı duyan biri olarak gelin şimdi onunla benzer konumdaki Avrupa’dan bir meslektaşına şöyle bir göz atalım...

Mesela İngiltere...

Ulusal takımı yarım asır sonra finale taşıyan ve finalde penaltılarla kupayı kaybeden teknik direktör Gareth Southgate ülkede milli kahraman ilan edilmişti...Tabii şimdi merak ettiğiniz bir şey de İngiliz teknik adamın maaşı olacaktır.     Southgate geçen seneye kadar 3 milyon pound maaş alıyordu.

İngiltere Futbol Federasyonu pandeminin de getirdiği yükler nedeniyle tasarruf tedbirleri uygulamaya koydu ve hocasının maaşında da yüzde 30’luk bir indirime gidildi.                                                   

2 milyon pounda düşürüldü. 

Tabii bu vergi kesilmemiş brüt rakam...                                                                                                                

Vergilerden sonra finalist teknik direktörün eline geçen net para hemen hemen 900 bin pound.12.040.529,51 Türk Lirası..Yani bizim milli teknik direktörümüz Şenol Güneş’in hemen hemen üçte biri!

O basın toplantısında kendisine sorulması gereken bir soru vardı, ama benim “saygılı ve nazik” meslektaşlarım sormadı; “Böyle bir başarısızlık sonrası aynı tavrı bir kulüp takımının başında olsaydınız gösterebilir miydiniz?”

Vah benim Türk futbolum vah!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?