USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİNE SANDIK BAŞINA

29-06-2021

25 gün önce başkan ve yönetimini seçen Bursaspor Genel Kurulu üyeleri tüzük gereği bu kez de yeni Divan Kurulu için sandığa giderek oy kullanacak.

İlginçtir camia; 3 adaylı Bursaspor kongresinden sonra yine 3 adaylı bir divan kurulu yarışı heyecanına tanık olacak...

Başkan adayları Galip Sakder, Recep Günay ve Saffet Akarsu’nun yanı sıra ekiplerindeki isimleri yakından tanıyan biri olarak sonuçta kazananın Bursaspor olacağını rahatça söyleyebilirim. Çünkü her üç başkan ile kurmayları da çok sıkı birer Bursasporludur...

Bursaspor Genel Kurul üyeliğinden, belirlenen kriterlere (20 yıl üyelik şartı) uygun isimler arasından oluşan Divan Kurulu, kulübün en üst düzey danışma organı konumundadır. Büyük kulüplerde olduğu gibi yaptırım gücü bulunmamasına karşın, önünde ceket iliklenecek saygın bir kimliğe sahiptir.

Resmi olmasa da bu kurulun sözü dinlenir, gerektiğinde de sazı çalınır. Argo deyim ile 'racon kesme' yetkisine sahiptir.

Ne var ki, bu oluşum kuruluşundan bugüne değin, seçim dönemleri başkan adaylarının listelerini bir noter görüntüsü altında onaylamanın dışında hiçbir olumlu eyleme imza atmamıştır!

Öyle ki; göreve gelen onca yönetimden hiç biri tarafından ne bir talebi rağbet görmüş, ne de olumlu- olumsuz hiçbir görüşü ciddiye alınıp karşılık bulmamıştır.

Hatta divanla arası iyi olan uyum içinde çalışan bir Bursaspor Başkanı da olmamıştır!

Bunun getirisi olarak da kuruluş aşamasında Bursaspor’un akil adamlarından oluşması hedeflenen ‘Divan Kurulu’ bugün itibarıyla ‘İhtiyarlar Heyeti’ konumuna gelerek iflas etmiştir.

Bunun en büyük göstergesi divanı oluşturan 731 akil insandan sadece 267’sinin oy kullanabilecek olmasıdır.

Yani geriye kalan 467 üyenin ise bir yıl içinde üst üste 3 toplantıya katılmadıkları gerekçesiyle seçme ve seçilme hakkı yoktur!

Bu verilere göre demek oluyor ki; Divan Başkanlık Kurulu üyelerinin büyük bir çoğunluğu kurulun  işleyişinden, eylemlerinden ve de söylemlerinden memnun değil. 

Çok iyi hatırlarım; yanılmıyorsam 3 yıl önceki bir Bursaspor’un Divan Kurulu toplantısına 376 üyeden 46’sı gelince olağan genel kurul 15 gün sonraya ertelenmişti. Divan Kurulu Başkanı sevgili dostum İdris Sevinç’te üyelere sitem ederek ‘Sağda solda konuşup onu bunu eleştireceğinize gelin divanda ne söyleyeceksiniz söyleyin’ serzenişinde bulunmuştu...

Divanın daha aktif hale getirmenin yolu tüzük değişikliğinden geçtiğine göre iş konunun uzmanlarına kalıyor. 

Yok; ‘o iş çok zor’ deniyorsa, yakındır 46 kişiyi de bulamazsınız.

 

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?