USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİRAZ SAKİN LÜTFEN!

23-06-2021

Her hattıyla duygularımızla hareket eden bir camia olduğumuz için yine nur topu gibi bir kaosumuz daha oldu! 

Öncelikle sosyal medyaya uzak olanlar için yaşananları özetlemek istiyorum.  

Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur, Adanademirspor Başkanı Murat Sancak’la bir araya geliyor. 

Görüşme sonrası Emin Adanur Murat Sancak’le bir foto paylaşarak Bursaspor’un Adanademirspor’a olan 2 milyon TL borcunun ( Kaleci Çağlar’ın bonservisinden kaynaklı) Murat Sancak tarafından silindiğini kamuoyuyla paylaşıyor. 

Yapılan bilgilendirme sonrası ise camia ikiye bölünüyor. Bir kesim 2 milyon lira borçtan kurtulmanın memnuniyetini yaşarken diğer bir kesim ise ilişkiler limoni olunan Adanademirspor’la bu tarz bir durum yaşanmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek “Her ne sebeple olursa olsun kırmızı çizgilerimiz ihlal edilmemeli” diyerek eleştiride bulunuyor. 

Teksas Grubu'nca  Twitter hesabından Emin Adanur’a yönelik olarak atılan “Özrü kabul edilmeyecek hatalar o yetkinizi elinizden alır. Bursaspor’u bu bilinçle yönetin” twiti ise olaya daha bir ciddiyet kazandırıyor. 

Emin Adanur da bu uyarıya karşılık veriyor ve özetle “Sizin bizim yetkimizi elimizden almanıza gerek yok. Biz yarın sabah gerekeni yapar size teslim ederiz. Bu işler bize göre değil. Bursa’da yaşıyoruz. Bu tarz söylemlerle ailemi muhatap edemem hadi eyvallah” diyerek görevi bırakacakları imasında bulunuyor. 

Sonrasında tribün liderleri devreye girerek Teksas’ın twitinin kaldırılmasını sağlıyorlar ve kendi şahsi hesaplarından Emin Adanur’a destek mesajları yayınlıyorlar.  Belli ki o twiti iyi niyetinden şüphe duyulmayacak genç bir kardeşimiz bir anlık öfkeyle atmış.

Bu arada Bu arada Adanur’un ortağı Serkan İnci denen kişi de dilli düdük gibi ortaya atılıp konuya dahil olmaya çalışıyor “Teksas’a haddinizi bilin” diyerek ortalığı daha da gerip haddini aşıyor. 

Evet dün yaşananların özeti bu şekildeydi. 

Şimdi bu son kaosumuzu değerlendirme kısmına geçiyorum. 

Geçmişte pek çok kez taraftar ruhu ile yani duygusal olarak olaylara bakmış; ancak yaş ilerledikçe kazanılan tecrübelerle mantıklı yaklaşmanın daha doğru olduğu idrak etmiş biri olarak yapacağım değerlendirmememi… 

Emin Adanur ve arkadaşları geldikleri günden beri büyük bir mücadele içine girdiler. 

Eski yönetimlerin yaptıkları Bursaspor’u zarara uğratan elini kolunu bağlayan aptalca ve kötü niyetli sözleşmelerin ve tutulmayan sözlerin ceremesini çekiyorlar. 

Bu arada da daha önce görülmedik bir şekilde şeffaf olmaya çalışıyorlar. 

Hatta şeffaflığı abarttıklarını dahi söyleyenler oluyor. 

Adanur ve ekibi bu mücadeleyi verirken doğal olarak yıpranıyor ve büyük stres yükleniyor. 

Üstüne eleştiri de gelince demoralize oluyorlar. 

TEKSAS'IN TWİTİ

Teksas Grubu hesabından atılan twit tamamen taraftar bakış açısıyla, camianın kırmızı çizgilerini korumak amacıyla belirtildiği ifade ediliyor.

Ancak son yıllarda fazlasıyla ve çok daha önemli konularda Bursaspor'a zarar verem şekilde o kırmızı çizgilerimiz ihlal edildiğinden içinde bulunduğumuz durumda ve süreçte, düşmanımız ve muhatabımız olamayacak bir camia ile kulübün yaptığı ve Bursaspor'a fayda sağlayan bu anlaşmaya bu şekilde müdahil olunmaması gerektiğini düşünüyorum.  

Soğukkanlı, mantıklı olarak olayın olumlu tarafına bakmak daha doğru.  

Böylece hem kendimizi üzmemiş hem de Bursaspor için canını dişine takanların da şevkini kırmamış oluruz.

Zaten tribün liderleri de topa girerek bu şekilde davrandılar ve o taraftaki krizi sonlandırdılar.

ADANUR'UN TWİTİ

Gelelim Emin Adanur’un açıklamasına. 

Öncelikle Sayın Adanur ortağı Serkan İnci denen şahsa Bursaspor konusunda yorum yapmamasını söylemeli. İnci’nin zaten daha önceden saçma sapan bir açıklaması olmuştu. Dün iyice saçmalamış. Yıllar içinde çeşitli makam ve mevkilerde Teksas Grubunu haddini bildirmeye kalkan maceraperestler çıkmıştı; ancak sonrasında hepsi de hadlerini öğrenip gittiler.

O yüzden Serkan İnci denen ve zurnanın son deliği bile olmayan şahıs da boyunu ve haddini aşan kelamlardan vazgeçsin.  

Sayın Adanur’un “Görevi bırakırım” imasına gelince… 

Göreve gelirken Bursaspor Camiasının ne denli sert ve kaosa açık bir camia olduğunu biliyor olmalıydı.

Haklı veya haksız her eleştiride bu şekilde davranmaya kalkarsa olmaz.  

Dün görüştüğü Murat Sancak’ın tarzı bu. Ki çok alay konusu oldu. Bu şekilde “Küstüm gidiyorum” Gerçek bir lider davranışı değil. 

ÇOK BÜYÜK OLUMSUZ ETKİ YAPAR

Bursaspor Camiasını iyi bir başkan kadar lidere de ihtiyacı var. Bursaspor başkanlığı çelik gibi sinirlere sahip olmayı ve soğukkanlılığı gerektirir. Her şeyi geçtim Bu tarz açıklamaların takım, teknik heyet üzerindeki etkisini de düşünmek gerekiyor.

İki de bir “bırakır giderim” diyen bir başkana nasıl güvensinler? 

Tahtanın açılması ve transfer görüşmelerindeki yansımalarına ise hiç girmiyorum. “Yapamayacaklarını anladılar bırakıp kaçmaya bahane arıyorlar” ithamları da beraberinde geleceği de malum. 

O yüzden Sayın Adanur’a tavsiyem bir daha bu tarz açıklamalar yapmamasıdır. Zira gerçekten iyi bir lider ve başkan olmayı hedefleyen birine hiç yakışmıyor. Ayrıca bu süreçte özellikle twiterden uzak durması çok daha iyi olur. Zira yaşı genç ve çabuk etkileniyor.  

Kendisinin eleştirilere vereceği en güzel ve etkili cevap, sosyal medyadan değil başarılı olarak olacaktır.  

Evet Camia olarak çok kritik bir süreçteyiz. 

Öncelikle başkanından, taraftarına, medyasına kadar hepimiz sakin ve mantıklı hareket etmeliyiz. 

Bursaspor’u kurtarmak adına bir mücadele, bir savaş veriliyor. Bu savaşa Bursaspor’u seven herkes dahil olmalı. Yapılan bir yanlış varsa da o yanlışı kimsenin şevkini kırmadan dile getirmeliyiz. 

Yönetenler de camianın yapısını bilerek eleştirileri karşılamalılar. 

Hepimizin ortak paydası Bursaspor’sa, bu savaşta birbirimizi kırmadan ortak hareket edelim ki, bu savaşı kazanabilelim. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?