USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKILLI OLUN!

14-06-2021

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Yardımcısı Tamer İşler; devraldıkları tarih itibari ile kulübün transfere engel futbol ailesi borçları, lisansa engel futbol ailesi borçları ve de yargılama şamasındaki futbol aile borçlarını kamuoyuna açıkladı. 

Yapılan bilgilendirmeye göre tahtanın açılması için gerekli rakam ana para olarak 95 milyon 363 bin Lira. 

Dün de Emin Adanur “Yarın tahtayı açmak için tek tek anlaşmalara başlıyoruz. Taraftarımızın desteği ile bu işi çok kısa bir sürede bitireceğimize inanıyorum. Yönetim olarak çalışmalarımızı yaptık, ödevimize hazırlandık. Haydi Bismillah" diyerek çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.  

Aslında çoktan başladılar. Alacaklılara bir süredir teklifler sunuluyor ve cevaplar bekleniyor. 

Bu arada Adanur’un geçtiğimiz günlerde yaptığı iki açıklamayı doğru bulmadığımı ara not olarak eklemek istiyorum. Öncelikle “Tahtayı açamazsak istifa ederiz” demecine değinmek istiyorum. Zira ‘kongrede kendilerinin tercih edilme sebebi’ tahtayı kesin olarak açma sözleriydi. Bunu yapamazlarsa zaten yapmaları gereken o olur. Bunu dillendirmeye gerek yok. Kısacası gerekeni yapılmazsa gereğini yapacaklardır diye düşünüyorum. 

Bir diğer açıklamasında da “Tahta 100 milyon da olsa 130 da olsa açılacak” ifadelerini kullanmıştı. 

Anlıyorum her iki açıklamada samimiyet, dürüstlük, şeffaflık adına ve iyi niyetle yapıldı; ancak Bursaspor’un alacaklılarla pazarlık aşamasındayken bu söylemler kulübün elini zayıflatır. 

Zira alacaklılar ve asalak menajerleri aç kurt gibi bekliyorlar. 

Her biri “Alacaklarımızı ne kadar çabuk alabilirsek kardır” kafasındalar. 

Kulübün durumu ve diğer alacaklılar zerre umurlarında değil. 

ALACAKLILAR AKILLI OLMALI 

Ancak Bursaspor’un durumu ortada. İki yıldır hemen hiç geliri olmayan, bu ligde kaldıkça da olmayacak bir kulübün borçlarını hemen ödemesi mümkün değil.  

Bu yüzden alacaklılar akıllı olmalı, mantıklı davranmalılar ve şunu net olarak görebilmeliler. 

Bursaspor bu ligde olduğu müddetçe borçlarını ödeyemez. 

Bursaspor’un borçlarını ödeyebilmesi için transfer tahtasının açılması, transfer yapılarak Süper Lig’e dönmesi gerekiyor. 

Bu durumda tahtanın açılması için de alacaklıların fedakârlık etmesi şart.  

Hem ücretlerinde indirim hem de ödemelerde büyük kolaylık sağlamaları gerekiyor.  

Zira onlara yapılacak ödemelerin dışında kulübün de dönebilmesi için paraya ihtiyacı var. 

Kadrodaki oyuncuların ödemeleri gecikirse Süper Lig’e dönüş yine hayal olur.  

Ayrıca Bursaspor’un bu durumda olmasında baş sorumlulardan olduklarını da unutmamalılar. 

Yani işin bir de manevi yönü var. Koskoca şampiyon kulübü sahada başarısız olarak küme düşürdüler. Onlar paralarını gecikmeli de olsa alacak; ancak Bursaspor sarsılan itibarını ve maddi kayıplarını nasıl geri alacak?  

Emin Adanur’un açıklamalarına tekrar dönerek bitirmek istiyorum.  

Genç yönetici “Taraftarımızın desteği ile tahtayı açacağız” diyor. 

Çok da doğru diyor. Yani olması gereken o. Amcak artık bu destek lafta kalmamalı. 

Bu şehrin ileri gelenlerinin sadece Bursaspor taraftarları olduğunu gördük. Sözde ileri gelenler iyi günlerde başrollerde, kötü günlerde ise ya piyasada yoklar ya da göstermelik desteklerle bizleri kandırdıklarını sanıyorlar. 

Evet Adanur’un çağrısı yani taraftarın desteği bu yüzden lafta kalmamalı diyorum; çünkü kulübe maddi olarak sürekli destek olma gayretinde olan 2-3 bin kişiyi tenzih ederek söylüyorum. Onlar üzerlerine alınmasınlar. Ancak yüzbinlerce Bursasporlu var; ama iş forma almaya veya yapılan kampanyalara katılmaya gelince o yüzbinlerce Bursasporlu ölü taklidi yapıyor. Yeni bir yönetim geldiğine göre “Güvenimiz sarsıldı” gerekçesini de şahsen doğru bulmuyorum. Yönetim kurulu tahtayı açmak için çabalarken buna tüm Bursasporluların manevi falan değil maddi destek vermesi gerekiyor.  

Tabir-i caizse öyle fasulyeden taraftarlık olmaz. Bir kulübün taraftarıysan o kulübe manevi desteğinin yanında maddi desteğini de vermelisin.  

İşte Hatıra Kombine Kampanyası devam ediyor. O kampanyaya şu ana kadar katılmayanlar hemen bu hafta gidip güçleri oranında destek vermeliler.  

Gerçi biliyorum ki cebinde akrep olanlara o 100 lira bile çok geliyor.  

Böyle düşünenler için de Adanur yönetimi 20-30 liralık sembolik bir hatıra ürün çıkartabilir ve bu ürünün herkese ulaşması için bir organizasyon yapılabilir.

Bursaspor’un her delikli kuruşa ihtiyacının olduğu bir dönemde, her Bursasporlunun kulübe destek olmasının sağlanması gerekiyor.  

Bir savaş verilecekse veya veriliyorsa herkes dahil olmalı.  

Dahil olmalı ki o savaş kazanıldığında gurur duymaya hak sahibi olunsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Slrma.  Kömür. Erzak. Maddi yetmiyor callsamlyom
Slrma. Kömür. Erzak. Maddi yetmiyor callsamlyom 1 yıl önce
Merhaba abi ben konya dan şerife lisede okuyor abi telefonum dersleri kaldlrmlyor bilgisayarla ihtiyaç km var ama alamıyoruz. Babamla parasal yetmedig. Için sizlerden yardım bekliyor annem yürüyemez çalışamaz zaten erza kldavb. Şeyler yakacak falan alamadlgmlz için cumarte günlerde birgün. Karavana temizliğine gidiyor. Ama ben okumak istiyor babam beyin tlrambeyi gecirmisbiri. O yuzden ailemin durumu belli yine