USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAYDİ ÇOCUKLAR TOP SİZDE

10-06-2021

Hayatı esir alan beter bir virüsün pençesinde bir sene gecikmeyle 11 Haziran’da (Cuma) başlayacak Euro 2020... Bilindiği gibi geçmiş turnuvalar tek ülkede sahne alırken UEFA bu şampiyonanın romantik 60. yaş kutlaması için bir seferliğine farkı ülkelerde oynanmasına karar verdi.

Bu sezon ilk kez 11 şehirde oynanacak turnuvada yer alacak takım sayısı 24. Altı grupta dörder takımla 31 günde oynanacak 51 maç sonunda şampiyon belli olacak.

2000’de ilk kez iki ülkede oynanan maçlara Belçika ve Hollanda ev sahipliği yapmış, bir sonraki turnuvada Yunanistan turnuva tarihinin sürprizini gerçekleştirerek kupayı kaldırmıştı.

İspanya’nın altın nesli sonraki iki turnuvada esti kükredi. 2016’nın kazananı Portekiz, final maçında Fransa’yı devirmiş, 75.868 taraftarın önünde kupayı kazanmıştı. Turnuvanın takımlarına gelince, Finlandiya ve Kuzey Makedonya, daha önce büyük bir turnuvaya katılma hakkı kazanmamışlardı, ilk kez boy gösterecekler elitler sahnesinde.          

Turnuvanın ev sahiplerinden İskoçya 1998 FIFA Dünya Kupası’ndan bu yana ilk büyük uluslararası turnuvada boy gösterecek ve ‘D’ grubundaki ikinci maçında, tarihinde bağımsızlık savaşı verdiği İngiltere karşısında çıkacak.

1996’da ilk kez turnuvaya katılan, son yedi Euro’nun beşinde boy gösteren Türkiye; İtalya’nın yanı sıra Galler ve İsviçre ile aynı grupta bulunuyor.

 Deneyimli teknik direktör Şenol Güneş ile otoritelerce çok güçlü olarak nitelenen hatta şampiyonluk beklenen bir kadromuz var.

Lille'in şampiyonluğunda Zeki, Yusuf ve Burak'ın başarılı katkısı dikkate alınınca ulusal anlamda yurt dışındaki gençlerimizin ağırlıkta olduğu futbol vitrinimiz, karakterimiz gereği psikolojik motivasyonla en üst seviyede kendini kanıtlayacaktır.

Kaleciden son adama kadar, her kadroda yer alma kültürü olan futbolcularımız moral ve fizik olarak da üst seviyedeler.

Haydi çocuklar top sizde, futbol şansınız bol olsun!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?