USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KONGRE NOTLARI (2)

08-06-2021

Kongre bitti bitmesine de; izlenimlere göre küçük gibi gözüken bir ayrıntı kafalarda bir soru işareti bırakmış. Kimse Emin Adanur’un nasıl bu denli yüksek oy aldığına ya da Serdar Acarhoroz’un nasıl sandıkta yaya kaldığını sorgulamıyor.

Gördüğümüz kadarıyla camia açısından sonuç sürpriz değil!

Ne var ki; Erkan Kamat’ın aldığı 383 oy zihinleri bir hayli kurcalayan soru işareti! Öyle ya; görev yaptığı süreçte; maddi ve idari anlamda terazinin başarısızlık kefesinin tavana vurduğu, seçim öncesi son ana kadar hiçbir atakta bulunmayan, medyaya hiç konuşmayan, listesinden tam 5 asil yönetici adayı ile yolları ayrılan tam anlamıyla ortadan kaybolan bir başkan adayı nasıl olur da hangi kriterlerine göre böylesine teveccüh görür?

Kaldı ki Sayın Kamat başkan seçildiği kongrede bile bu çapta oy almamıştı! Konuyu biraz araştırdığımızda; Bursaspor camiasının önde gelen kanaat önderlerinden önemli bir ismin yakın dostlarına Erkan Kamat’a destek verilmesi yolunda çağrı yaptığı iddiaları karşımıza çıkıyor.

Bunu teyit eden bulgulardan ilki; söz konusu hatırlı kişiye yakın isimlerin ve de divan kurulu üyelerinin yer aldığı ilk 3 sandıktan Erkan Kamat’ın rakiplerine fark atarak önde çıkması...

İkincisi ise yıllardır kongrelerde pek görülmeyen camianın ‘ağır ağabeylerinin’ bu seçimde salonda yer alıp, oy kullanmak için saatlerce beklemesi...   

Her neyse; şu bir gerçek ki; renk aşkı ile girilen kongrelerin kaybedeni olmaz, kazananı olur…

O da Sayın Adanur’un devir teslim törenindeki konuşmasında vurguladığı gibi sadece Bursaspor’dur.                                                                     

Ortaya çıkan tablo sonrası şu gerçeği Bursaspor’a gönül veren herkes artık kabullenmek zorunda…

Yeni başkan ve ekibini çeşitli nedenlerle içine sindiremeyip, kabullenemeyenler olabilir. Emin Adanur destekli yeni Başkan Hayrettin Gülgüler’i sevmek Kanun Hükmünde Kararname ile zorunlu tutulmamıştır.

Onu gördüğünüzde boynuna sarılmak içinizden gelmeyebilir, sevmeyebilirsiniz.

Ama saygı göstermek zorundasınız.

Ona yapılan saygısızlık Bursaspor'a, genel kurula ve de kulübün tarihine yapılmış sayılır. 

Unutmayın başkan o, mühür onda…

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?