USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İYİ BAŞLADILAR 

08-06-2021

Bursaspor’da Emin Adanur’un yönetimi mazbatasını alarak göreve başladı. 

Kongrenin ardından mazbata töreni de camianın özlediği pozitif bir ortamda gerçekleşti. Görevi devreden Erkan Kamat ve yönetimine iyi niyetle yaptıkları çalışmalar için ben de teşekkür ediyorum. 

ATATÜRK PORTRESİ 

Araya küçük bir not sıkıştırarak başlamak istiyorum.  

Başkanlık makamında ülkenin kurucusu ve ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün gayet güzel bir fotosu var; ancak basına poz verilen kısımda sadece mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotosu var. O kısma da güzel ve büyük bir Atatürk portresi asılması gerekiyor. Zira şu anki durum yanlış anlaşılmalara ve kırgınlıklara neden oluyor. Hassasiyetlere önem veren Emin Adanur’un en kısa zamanda bu büyük eksiği gidereceğinden şüphem yok. 

Devam edelim…  

ZİYARETLER ERTELENMELİ 

Emin Adanur’un görevi devir alır almaz “Bize hayırlı olsun demek için Özlüce’ye gelmek isteyen herkesten tahtayı açıp transferlere başlayana kadar müsaade istiyoruz, sonrasında tim camia ile kucaklaşacağız” açıklaması çok yerindeydi.  

Bu son derece doğru bir mesaj. Zor zamanlarda kulübe en ufak faydalarını göremediğimiz cümle kişi, siyasetçi, dernek veya oluşumların kendi reklamlarını yapmak için gelip orada fotoğraf verme gayreti, yönetimin çok değerli olan zamanını çalmaları anlamına geliyor. Bunu yapmasınlar ve yönetimin bu isteğine saygı göstersinler.  

ELİ BOŞ GİTMESİNLER 

Sonrasında Özlüce’ye gidecekler de elleri boş gitmemeliler. Sponsorluk, kombine, loca artık güçleri neye yetiyorsa. Öyle kuru kuruya “Bursaspor’un yanındayız” demekle olmuyor. 

Bursaspor’un yanındaysan öyle lafta kalmamalı, maddi olarak da bunu göstermen gerekiyor. 

MUSTAFA ER- BATALLA 

Emin Adanur kongre öncesi Mustafa Er ile görüşmüştü ve kesin olmasa bile bir prensip anlaşması söz konusuydu; ancak ifade ettiğim gibi bu anlaşma kesin değildi ve olmayabilirdi de. Ancak konu hızlı bir şekilde halledildi ve Mustafa Er ile olan anlaşma kesinleştirildi. Bu sezon bu ligde iyice tecrübe kazanan, bazına yansıyan ve çoğu da yansımayan birçok olumsuzlukla boğuşmasına rağmen Bursaspor'u Türkiye gündemine sokup övgüler aldıran Mustafa Er ile devam kararı son derece yerindeydi diye düşünüyorum. Er'in doğru takviyelerle bu sezon çok daha başarılı olacağından şüphem yok.

MUSTAFA ER'İN PABLO HEDİYESİ

Bursaspor’a olan sevgisi ve Mustafa Er ile olan yakın dostluğu için burada olan ve görev almak isteyen Batalla’da Mustafa Er’in yeni yönetime ve camiaya bir hediyesi oldu diyebiliriz. 

Zira Pablo'nun Mustafa Er dışında bir isimle anlaşılması halinde bu sezon burada olma ihtimali pek yoktu.

PABLO MAHÇUP EDİYOR 

Bursaspor’un en çok ihtiyacı olan şey futbol aklıydı. Pablo gibi zeki ve futbolu bilen birinin Er’e destek verecek olması çok ama çok önemli. Pablo demişken, altyapıdan yetişen oyuncular dahi birkaç ay gecikme için kulübü dava ederken kendisi 3 yılı aşkın bir süredir bekleyen 1 milyon Euro yaklaşık 11 milyon liralık alacağı için en ufak bir şikayette bulunmadı. Bu da yetmemiş para konuşmadan yardımcı antrenörlük görevine başladı. Bu arada Emin Adanur'un "Pablo Bursaspor'a alacakları için dava açmamış; ama biz o alacaklarını da en kısa zamanda ödeyeceğiz" ifadesi Bursaspor'a çok yakışan ve olması gereken bir davranıştır. 

Kısaca Pablo resmen vefa, adamlık ve Bursasporluluk dersi veriyor.  

Geçmişte kendisi için çok yanlış ifadeler kullananları ve olur olmaz konuşanları da mahcup ediyor. 

Keşke olumsuz ifadelere maruz kalan herkes bu şekilde o kişilerin yanıldığını gösterebilse. Ama olmuyor maalesef, herkes Pablo olamıyor. 

Ne diyelim. İyi ki varsın Pablo. 

İnşallah tribünler bu sezon açılır da o tüyleri diken diken eden tezahüratı yeniden duyarız.  

TAHTA VE TRANSFERLER 

Emin Adanur transfer tahtasını açarak transfere başlamak istediklerini sürekli ifade ediyor. Camianın beklentisine göre bu kararlılıkları ve sözlerinin arkasında duracaklarını net bir dille ifade etmeleri çok güzel. Bu arada “8 oyuncu ile temastayız, büyük ölçüde anlaştık” şeklinde yapılan açıklamalar Mustafa Er’in bilgisi dahilindeyse umut verici. Hoca'nın bilgisi dışında yapıldıysa yanlış olmuş. 

Yani Hoca ve yardımcısı Pablo kulübün futbol akılları transfere de onlar karar vermeli, onların bilgisi dışında oyuncu alınmamalı. Öneriler tabi ki sunulur; ama son karar Er-Pablo ikilisinin değerlendirmesi sonucu olmalı. 

Adanur yönetimi görevi alır almaz hoca ile anlaşarak camianın alışkın olmadığı ya da unuttuğu diyelim bir iş bitiricilik ve hız örneği gösterdi. Bugün de gecikmiş personel ve teknik ekip alacakları ödenecek. 

Aynı şekilde tahtanın açılması ve transferde de başarılı ve hızlı olurlarsa, tüm camiayı ve şehri yanlarında göreceklerdir.  

Bazı insanların şu an temkinli yaklaşmasını da anlayışla karşılamak lazım.  

Zira sütten ağzımız çok yandı. Yapılacak her olumlu iş desteği artırıp, camiayı havaya sokacaktır. 

Daha ilk günden şehirde ve camiada olumlu bir hava estiren Adanur ve yönetimine tekrardan başarılar diliyorum. 

Onların yani Bursaspor’un başarılı olmasına bu şehrin çok ama çok ihtiyacı var. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?