USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KONGRE

06-06-2021

Her zamanki gibi hareketli bir kongreyi geride bıraktık. Başkanlık seçim sonucu ile ilgili yorumumu en sona bırakarak kongrede dikkat çeken konular ile ilgili kısa değerlendirmeler yapmak istiyorum. 

KATILIMCI SAYISI  

Oy kullanma hakkına sahip üyelerin yaklaşık 3’te1’i yani 1500 kişi gelip oy kullandı. Kimisi adayları yeterli görmediği için kimisi de şehir dışında veya işi olduğu için Timsah Arena’ya gelmedi. Gelip de oy kullanmayanlar da oldu. Bende oy kullanmama niyeti ile gelmiş olmama rağmen Bursaspor’a zerre faydası olmayan ve fayda sağlıyormuş gibi göstermelik şeyler yapan bazı eski başkan ve siyasilerin bir aday üzerinde bazı kongre üyelerine baskı yapması üzerine, en önemlisi hasta haliyle oy kullanmaya gelen Hasan Gülayan’dan utanarak kararımı değiştirip oyumu kullandım. Yine de oy vermek de, vermemek de tercih meselesi görüşündeyim. İnsanın içine sinmeyen adaylar olunca oy kullanmak istememesi de anlayışla karşılanmalı.  

AİDAT ÖDEMEDİĞİ İÇİN ÇIKARILAN ÜYELER 

427 üyenin üyeliği aidatları ödemedikleri için düşürüldü.  

Bu üyelerin arasında birileri tarafından üye yapılan alakasız isimler var.  

Bunlar zaten bu şekilde her kongrede eleniyorlar ve iyi oluyor. 

Birde aidatı yüksek bulduğu için ödemeyenler de var.  

Kulüp üyeliğine giriş ücreti yüksek olabilir. Bursaspor’a üye olmanın ciddi bir bedeli tabi ki olacak. Ancak yıllık aidatın yüksek olması doğru değil. İşçi-öğrenci ve esnaf ağırlıklı bir camiada yüksek yıllık aidatları doğru bulmuyorum. Mali anlamda Bursaspor'dan çok daha güçlü camialarda da uygulama bu şekilde zaten.

Son olarak camianın içinde bulunduğu kaotik ortamından dolayı uzaklaşmak isteyenler veya küskünler de var.  

İçlerinde çok ciddi, Bursaspor'a hizmetleri ve katkıları bilinen isimlerde var. Bu gruptakileri değil kendimizi sorgulayıp camiayı bu kavga kargaşa ve bel altı vurma atmosferden kurtarmaya çalışmak yapılması gerekendir. Zira böyle giderse bu isimlere yenileri eklenmeye devam edecek bundan eminim, çünkü kendimden biliyorum! 

İSTANBUL SEVDALISI İSİMLERİN ÜYELİKTEN ATILMASI 

Bursaspor kongre üyeleri arasına sızmış olan bazı İstanbul kulübü sevdalısı isimler olduğunu biliyoruz. Yıllardır bu konuda bir temizlik yapılması gerektiğini ifade edenlerdenim. Hele ki rengini belli eden yani tespit edilen kişilerin “Kim olursa olsunlar” bu kısmı tekrar edeceğim “Kim olursa olsunlar” kongre üyeliğinden atılması gerekiyor. Bursaspor’la ilgili kararlarda İstanbul kulübü taraftarlarının söz hakkı yok. Bu kulüpte yerleri de yok. Bu konuda önerge veren Teksas’ın sevilen ismi Burak Korkmaz’ı ve önergeyi kabul eden kongre üyelerini tebrik ediyorum. En kısa sürede yetkililer gereğini yapıp bu isimlerle kulübün ilişiğini kesmeliler. Burası dingonun ahırı değil. Bursa’ya ve Bursaspor’a her türlü hakareti edenlerin bayrağını, armasını koyarak şampiyonluk kutlayamazsın, kutlarsan da sonucuna katlanırsın. 

Bir tebrik de sevgili Fatih Öğreten'e 2010 Topçular konuşmasının 2.versiyonunu sahneledi adeta. Bursaspor'u yüreğinden hissedenlerin sözcüsü oldu yine sağolsun.

OY SAYMA İŞLEMİ 

Oy sayma işine neden bir çare bulunmuyor anlaşılır gibi değil. 

Türkiye seçimlerinde 60 milyon oy 4 saatte, Bursaspor seçimlerinde 1500 oy da 4 saatte sayılıyor! O kadar üye ve güvenlik görevlisi saatlerce boşuna bekliyor. Her sandığın oyları aynı anda adayların birer temsilcisi gözlemciliğinde, belirlenen kişilerce sayılsa en fazla yarım saatte bu işlem biter. Adanur yönetimine sesleniyorum lütfen ilk seçimde bu düzenlemeyi yapsınlar. 

ADANUR EKİBİNİN SEÇİLMESİ 

Seçim sonucu ile ilgili tahminlerimde yanılmadım. Sadece ben değil birçok kişi yanılmadı. Ancak Erkan Kamat’a beklediğimden fazla oy çıktığını söylemek istiyorum. Kendisine oy verecek olan üyelerle kongre öncesi konuşurken ortaya koydukları bazı argümanlara katılmadığımı ifade ettim. Bu konuda çok detaya girmek istemiyorum. 

Ben kongre sonucunu başarısızlığa ceza kesilmesi, veya tahammül gösterilmemesi olarak değerlendiriyorum. Bu Bursaspor Camiasının eskiden sahip olduğu bir refleksti ve son yıllarda kaybolmuştu. Bu duruşu tekrar görmek gelecek için umut verici. Erkan Kamat “Takımı Süper Lig’e çıkaramazsam başarısızım demektir” diye defalarca ifade etti. Sportif alandaki başarısızlığına mali alandaki yetersizliği de eklenince geçtiğimiz sezon yakalanan bir fırsat kaçırılmış oldu. Kamat başarısızlığın faturasını her ne kadar teknik ekibe kesmeye çalışsa da kongre üyeleri bunu kabul etmedi ve kendisine “Şansını kaybettin” dedi. Erkan Kamat iyi bir Bursasporlu, çok da mücadele etti; ancak gücü yetmedi, hatalar da yaptı. Kendisi kulübe yine farklı konumlarda hizmetini sürdürecektir diye düşünüyorum.  

Emin Adanur’un yönetimimde Hayrettin Gülgüler başkanlık koltuğuna oturdu. 

Mustafa Er ve Batalla ile teknik ekibi oluşturacağız. Tahtayı açacağız, eldeki yetenekli oyuncuları elde tutacağız, yapacağımız transferlerle Süper Lig’e bu sene kesin çıkacağız sözünü Emin Adanur defalarca ve ısrarla verdi. Ki bu hedefler camianın duymak istediği, kulübün de ihtiyacı olan hedefler. Tahta konusunda önemli bir yol kat ettiklerini hatta transfer için 8 futbolcuyla anlaştıklarını yönetimindeki isimler kongre öncesi bizzat bana ifade ettiler. 

Emin Adanur sportif anlamda bu sözleri verirken stat ismi için de sponsor bulacağını, olmazsa kendi firması adına alacağın ifade etti. 

Tüm bunlar ciddi vaatler ve herkes tarafından hafızalara kazındı.  

Tüm camia şimdi bu sözlerin tutulmasını bekliyor. Bu sözler tutulduğu taktirde kendilerine güvenmeyenler dahil herkes desteğini en iyi şekilde verecektir. 

İnsanlar kandırılmaktan bıktı ve bunu yapanlara gereğini yapmaya başladı. 

O yüzden yeni yönetim bu şerefli göreve layık olabilmek için elinden geleni hatta daha fazlasını yapmalı, yapmalı ki güzel ve güneşli günleri hep birlikte tekrar görmeye başlayalım. 

Başarılar diliyorum. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?