USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SATTIN DA NE OLDU?     

25-05-2021

Marka değeri ve taraftar beklentisinin imkânlarının çok önünde gittiği kulüpler bunlar. Tottenham tıpkı iki sezon öncesinin Şüper Lig’deki Bursaspor’u gibi İngiltere’nin en renkli takımlarından biri olmasına rağmen Pochettino(2014) gelene kadar Premier Lig tarihinde hiç ilk 3’e girememişti. Pochettino’nun doğru stratejisiyle önce üçüncülük, sonra ikincilik  geldi...                                                                                                

Malum geçtiğimiz haftaTottenham deplasmanda Leicester'ı 4-2 yenerek, Chelsea'nin ligi 4. sırada bitirmesini sağlarken ligi de yedinci basamakta noktalayarak Konfederasyon Kupası’na katılma hakkı elde etti. Bu durumda bilindiği gibi Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazandı.                       

İbrahim Yazıcı döneminde gelen şampiyonluk öncesi verilen sinyaller de Bursaspor’un müthiş bir patlama yapacağının göstergesiydi ve sonunda kupa geldi. Şu bir gerçek ki Bursaspor bir günde şampiyon olmadı.Uzun yılların getirisiyle bir organizasyonun ve de Pochettino gibi Ertuğrul Sağlam faktörünün eseridir o şaheser tablo… Kulüplerinde doymuşluğu yaşamış, aktif futbol hayatlarının son demlerinde tarihte son bir başarı öyküsüne imza atmak için toplanmış bir oyuncu grubunun, genç yetenekli, hırslı ve başarıyı tatmamış gençlerle harmanlanmasıyla gelinen muhteşem bir noktadır o şampiyonluk…

O dönemin bizlere anlattığı başka şeyler de var tabii. Şampiyonluk sonrası geçen süreçte Bursaspor transfer komitesi potansiyel yıldız adayı bulmakta çok başarılı olamadı.

Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Ozan İpek gibi eldeki hazır değerlerin pazarlanmasının ardından Serdar Aziz, Ozan Tufan ve Şener Özbayraktar, Emre Taşdemir örneği yuvadan yetişmiş yetenekler hatırı sayılır bedellerle gönderildi.

Ancak o gün bugün Bursaspor ihracat kotasına yeni genç isimler koyamadığı için dara düştü.

Meselayakın geçmişte takımdan ayrılan Muhammed Şengezer, Okan Koçuk,  Ertuğrul Ersoy’dan sonra bu sezon ortasında da Sedat Dursun ile Ali Akman’ın ederini bulup gittiklerini dolayısıyla kulüp bütçesine büyük katkı sağladıklarını söyleyebilir miyiz?

Hayır!

O zaman iç ve dış piyasaya yönelip kadroya uygun yetişkin takviye araştırmasına girmek zorundasınız. Hazır ve yaşı yüksek oyuncuları tespit etmek çok zor değil. Bir transfer komitesi;  kadro mühendisliğine uygun hareket eder.

Bunun 4 ayağı vardır;

1-Uygun, uyumlu, yetenekli kadro.
2-Yıldız transferi, kulüp altyapısı, ülke altyapısı dengesini gözeten kadro.  
3-Yaş ortalaması dengeli kadro.
4-Yüksek transfer/kullanım yüzdesi.

Birinci şıkta sorun yok. Ancak diğer 3 unsur problemli. Oyuncu izleme  ekibinin ve transfer komitesinin, bu açıdan Bursaspor’da görevini yeterince yaptığını söylemek zor. İşte bu nedenle de gelecek adına Bursaspor’un işi zor…
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?