USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KONGRE KULİSLERİ (3)

22-05-2021

5 Haziran’daki Bursaspor Genel Kurulu sayılı günler kala camiadaki atmosferi nasıl görüyorsunuz?

Bilindiği gibi yönetime aday olan 3 başkan adayı var ancak seçimin bu üç isimle gerçekleşmesi konusunda kuşkularım var. Bunun en büyük nedeni iki listede verilen fireler. Mesela mevcut başkan Erkan Kamat’ın ekibinden üç, Serdar Acarhoroz’dan bir isim affını istedi. Bu tür istifaların arkasının geleceği konuşuluyor. Bir gazeteci olarak seçim önceleri benzer olaylara geçmişte çok tanık olduğum için yadırgamıyorum. Ne var ki Sayın Kamat’ın en güvendiği isimlerin başında gelen hatta sırdaşı olarak bildiğimiz Sportif Direktör Adil Cenkçiler’in başkanı terk etmesi ilginç... Toparlarsak; seçim gününe kadar bu pilav daha çok su kaldıracak gibi!                                  

Seçim önü adayların destek turlarına çıktığını ve de vaatlerini projelerini değerlendirmenizi istesek... 

Erkan Kamat hiç topluma karışmıyor hiç konuşmuyor. Ya söyleyecek bir şeyi yok ya da kozlarını sona saklıyor. Hayrettin Gülgüler’in listesinde gölge başkan konumundaki Emin Adanurkurtuluş reçetemiz hazır’ mealindeki söylemleriyle projeleri olduğunu öne sürüyor ama böyle olunca da sözleri havada kalıyor.

Serdar Acarhoroz ise taraftara yönelik popülizm ağırlıklı mesajlar pompalıyor ama inandırıcı camiayı heyecanlandıran vaatler değil bunlar.                      Mesela; eski Bursasporlu Fernandao ile anlaştığını açıklaması gibi.  Adamın mart ayında dopingli çıkması nedeniyle lisansının 6 aylığına askıya alındığından hadi kendisinin haberi yok da kurmayları ne iş yapar? Keza maçları ücretsiz yaparak seyirciye stat kapılarını arkasına kadar açacağını söylemesi...

Ya mevzuatı bilmiyor, ya ‘At martini debreli ortalık inlesin, taraftar palavra dinlesin!’ diye düşünüyor. Yönetmelikler ve talimatlar gereği biletleri sembolik bir rakama çekebilirsiniz ama asla ücretsiz yapamazsınız!

Geçmişte bazı kulüplerin taraftarı statlara çekmek amacıylaa yönelik benzeri kampanyaları uygulamaya koyduklarını biliyoruz. 

Hemen vurgulamakta yarar var; seyircisiz maçlarda bayanlara ve 16 yaş altı çocuklara bedava bilet dağıtımı bile çoktan bitti. Kaldı ki; bu ülkede bir ‘Passolig’ gerçeği var. 6222 sayılı yasa gereği stada giren her kişinin künyesi ilgili makamlara anında bildiriliyor. Sınırlı sayıda davetiye ve bilet bastırıp dağıtabilirsiniz ama asla ‘Koş vatandaş koş maçlar bedava’ diyemezsiniz.

Bir ara 45 bin kişilik Kadir Has Stadı’na seyirci çekebilmek için Kayserispor biletleri 3 TL’ye indirip Meysu ve bisküi ikramı yaptı ama kampanya tutmadı. Gaziantep küme düştüğü sezon sonuna doğru 5 TL’lik biletin yanında çiğ köfte dürüm dağıttı yinede bir alt lig boyladı.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş’ın kongreye katılmayacağını açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Bu konuda görüşlerinizi alarak bitirelim...

Doğrusu ben de çok şaşırdım. Hani magazin diliyle yorumlarsak ‘Şok... Şok... Şok... Alinur Aktaş artık yok!’ manşetinde bir haber bu... Sayın Aktaş görev sürecinde imkan bulduğunda yıllardır bırakın iç saha maçları deplasmanlarda bile protokol tribünlerinde gördüğümüz bir fotoğraf. Kentin seçilmiş en yüksek düzeydeki bir yöneticinin ‘takımı yalnız bırakmadığını’ işaret eden çok önemli figür. Ne oldu, neden oldu nasıl oldu da böyle oldu bilemiyorum ama bildiğim şu sayın başkan belli ki, kırgın belli ki küskün. Kime ya da kimlere? Siyasi ağırlıklı yazan sevgili meslektaşlarım bunu mutlaka biliyordur. Nitekim o dostlarım bana da ucundan kenarından fısıldadılar ama bu benim işim değil. Şu unutulmasın; Bursaspor yerel yönetimlerden destek alamazsa sıkıntılar iyice katmerlenir.

Bunun çok örneği var ama el altından ama örtülü ödenekten, ya da açık açık belediye destekli sponsor güçlerden...  Bir de şu gerçek var; Bursaspor geçmişten bugüne hep belediyelerle iç içe olmuştur. Eski başkanlardan Ssayın Erdoğan Bilenser ile merhum Sayın Hikmet Şahin zor süreçlerde Bursaspor başkanlığını üstlenerek tarihe geçmişlerdir. Seçilecek yeni başkan ile yönetimi bu sorunu mutlaka çözmek zorundadırlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?