USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GENÇLER İYİ AMA!

01-05-2021

Futbol aklı olmayan ve kötü niyetli idarecilerin marifetiyle alt ligde mücadele etmek zorunda kalan iki büyük Anadolu kulübü Eskişehir’de karşı karşıya geldiler. Üstelik ev sahibi bu lige de veda etmiş durumda çıktı sahaya.  

Futbol yönetiminin camiaların kaderiyle nasıl oynadığının net örneğini görüyorduk hep birlikte.  

Bursaspor’un ve Eskişehirspor’un gençleri sahada kıyasıya kapıştılar. 

Ellerinden geleni yaptılar. Ama daha kaliteli ayaklara sahip olan Bursaspor farklı kazanan taraf oldu. 

Bursaspor açısından çok fazla önemi olmayan bu maçın skoru da önemli değildi haliyle. 

Üç puandan çok sahadaki oyuncu kazanımları önemliydi yeşil beyazlı kulüp için.  

Zira önümüzdeki sezon genç takviyeli bir Bursaspor izleyeceğimiz ortada.  

O yüzden de sahadakileri o gözle izliyoruz. 

Bursaspor’da genç bile diyemeyeceğim adeta çocuk yaşta sahada yer alan Hamza Baran kulüp tarihine geçerken sahada kaldığı müddetçe özellikle ayaklarına hakimiyeti ile dikkat çekti. İyi çalışıp, profesyonelce yaşarsa başarılı olabileceğinin sinyallerini verdi Hamza kardeşimiz. 

Aynı şekilde Vefa Temel de bıraktığı gibi döndü diyebiliriz. Vefa da oyun sitili ve becerileriyle faydalı olacak isimlerden. 

Hırsı ve hızı ile dikkat çeken Çağatay oyun zekasını ve top tekniğini biraz daha geliştirebilse -bu özellikleri geliştirmek futbolda biraz zordur; ama en azından çalışmalı- performansı çok daha artar. Ben Çağatay'ın mücadele isteğini takdir ediyorum

Gol bölgesin de ise Eren Güler’e baktığımızda, genç oyuncu zaten becerisini görev aldığından beri gösteriyor. Bu maçta da şık bir vuruşla bu özelliğini yine gösterdi.

Topla ilişkisi çok iyi olan ve benim çok beğendiğim Kerem Şen biraz daha güçlense futbolu büyük aşama kaydeder. Yerinde olsam ekstra güç antrenmanları yaparım.

Taha Altıkardeş ise zaten performansıyla ilk forma giydiği andan itibaren artı puanları topluyor. O da önümüzdeki seneye göz kırpan isimlerden. 

Aynı şekilde Berat ve Tuğbey de öyle. Ben Hasan Basri’den de umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu oyuncu da forma şansı buldukça kendini gösterebilecek bir potansiyele sahip. 

TRANSFER ŞART

Evet gençlerimiz umut veriyor belli kaliteye sahipler. Ancak Bursaspor’un hedefi doğrultusunda komple gençlerden kurulu bir kadronun yeterli olmadığını da görüyoruz. Tecrübeli ve kaliteli isimler ile gençlerin harmanlandığı bir kadroya ihtiyacımız var. 

Bunun için de transfer tahtasının açılmasına ve transfere ihtiyaç var. 

Önümüzdeki sezon bu kadroya 6-7 kaliteli ve tecrübeli takviyeyle hedefe ulaşmak zor olmaz.

Bunun için de bu hedefle gelecek güçlü bir başkan ve yönetimine ihtiyaç var. 

Bursaspor’un iddiası kalmadığı andan itibaren sürekli vurguladığım gibi ana gündem maddemiz 1 ay sonra olacak kongre. Bursaspor’un kurtulma şansını yakalayabileceği bu kongrede güçlü bir başkan ve oluşum için herkes üzerine düşeni yapmalı. 

Başta eski başkanlar ve yöneticiler ego yapmadan, Bursaspor’u düzlüğe çıkaracak bir konsensüs için çalışmalılar. 

Bursaspor'un gerçek ve tam manada bir birlikteliğe ihtiyacı var. 

O yüzden çağrımı tekrarlıyorum. Camianın ileri gelenleri ölü taklidini bırakıp bu kulübe omuz vermeliler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?