USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BÜYÜK BURSASPOR’U KÜÇÜLTENLER   

30-04-2021

-‘Ligin bitimine 5 hafta kala Bursaspor’un futbolunda müthiş bir düşüş görüldü. Futbolcularda o mücadeleci, göze hoş gelen oyunundan eser kalmadı.’

Çok doğru. Özellikle son maçlarda gireniyle çıkanıyla sahadaki Yeşil Beyaz formalılara bakıyorsunuz.  Hepsi birer hayalet… Pozisyonlar aperatif… Savunma depresif… Orta alan enkaz… Hücumlar salına salına… Ne bir sistem ne bir yaratıcılık...

Bunun tek nedeni var; takım olarak hedefsizlik sendromuna girilmiş olması. Kulüpte öyle bir belirsizlik var ki; teknik kadro başta olmak üzere futbolcular, personel yarınlarda kendilerini neyin beklediğini kestiremiyor. Öte yandan hocanın, medyanın ‘hadi aslanım, hadi koçum’ motivasyonuyla, bazı gençlerin olağanüstü hırsı mücadelesi ile bugünlere gelindi.

Ancak şu da bir gerçek ki; bu takımın kalitesi bu kadar... İçlerinde halı sahada top oynadığını düşünerek tatmin olanların varlığını hep beraber gördük.                                               

-‘Camiada başkan ve yönetimine büyük bir tepki var. Divan Kurulu başta olmak üzere yapılan tüm çağrılara rağmen Özlüce’deki sorumlular sessizliğini koruyor. Yönetimi ne yapar bu kulübün?

Herkes bilir, genel kurullarda kulüp yönetimleri “idari” ve “mali” açılardan ibra edilir. Yani, hem kaynak yaratıp doğru kullanacak yönetim, hem de sportif bağlamda doğru kararlar verecek, doğru tercihler yapacak… Mali genel kurul yapılmadan seçime gitmek akıl alır gibi değil. Bunun tarihte bir örneği yok. Kulüp büyük bir darboğazın içinde olsa da Bursaspor yönetimi mali ve idari anlamda hiç iyi değildir. Kötü yönetilmiştir kadim kulüp.

Bursaspor ‘Süper Lig hedefini kaybetmesi ile büyüklüğünden bir şey kaybetmez’ gibisinden göğüs kabartıcı tekerleme maalesef geçerliliğini kaybetmiştir son dönemlerdeki iş bilmez, beceriksiz ve de yetersiz yönetimler sayesinde ‘Büyük Bursaspor’ küçültülmüştür!

 -‘Bu sezon kaybedildiğine göre, mayıs sonu gerçekleşecek kongre sonrası gelecek yıl için bizleri nasıl bir Bursaspor fotoğrafı beklediğini kestirmek zor ama siz ne düşünüyorsunuz?’

‘Yaşamda nefes alıyorsun umut vardır’ derler ama ben umutsuzum. Camiada ismi üzerinde tam bir konsensüs sağlanan bir başkan adayı şart. Bu gerçekleşmezse başarı hayal olur. Çünkü Bursaspor her açıdan sorunlar yumağına dönüşmüş durumda. Sadece parayla pulla çözülecek bir düğüm değil bu. 1 başkan ile12 yöneticinin gücü yetmez.

Konuya sadece kadro açısından bakalım...

Bakın; bugün itibarıyla Süper Ligin düşme potasında bulunan Malatya-Başakşehir-.Ankaragücü-Kayseri-Kasımpaşa-Erzurum-Gençlerbirliği ve Denizli takımlarından 4’ü aşağı inecek.

Bu takımların kadrolarının%50’sini koruduklarını düşünürsek, Bursaspor mevcut haliyle onlarla nasıl yarışacak?

Elde bulunan 3-5 gençle olacak iş mi bu? Kadroya geniş çaplı takviye (adam gibi) şart... Yeni gelecek yönetimin işi zor değil, çok zor!                                                     

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?