USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Böl-parçala-yönet

16-04-2021

Temelinde rakipleri bölüp, zayıf, zafiyetiz halde tutma esasına dayanır.

Maddi, kültürel, coğrafi, etnik olarak yakın olan ve birlikte oldukları taktirde güçlü bir yapı oluşturacağı bilinen toplulukları, yapay gündemler, yapay sorunlar ile meşgul edip, birbirlerine düşürerek gerçekleştirilir.

Bununla beraber, toplumların, toplulukların sesini kısmanın, itiraz etmesini önlemenin ve sorgulamasının önüne geçip savunmaya geçmesini sağlayarak da gerçekleştirilir.

Bunun en iyi yöntemi, bazı grupları fişleyip kötülemektir. Böylece fişlenip kötülenen gruplar, diğerlerinden uzaklaştırılır, dayanışması azaltılır. Yani, mesela bazı grupları terörist, bazı grupları hain ilan edip, haksız hukuksuz linç edip cezalandırılır ve diğer hiçbir grup bu duruma ses çıkaramaz hale getirilir.

Eğer ses çıkartacak olursa da, onlar da terörist ilan edilir ve muhalif topluluk iyice zayıflatılır.

İş bu hale geldikten sonra, gruplar sadece kendine yapılan saldırılara, suçlamalara yanıt verir, kendini savunur hale geçer duruma getirilir.

Böyle olunca da, gündemde o terörist bu hain şeklinde fişlemeler yapılırken arka planda ülkenin tüm kaynakları sömürülür.

Okuduklarınız hiç yabancı gelmiyor değil mi?

Aklınıza ilk ne çağrışım yaptı? Çok merak ediyorum…

Ben bir iki örnek vereyim.

Mesela İngiltere. Güneş batmayan ülke. Bu sıfat dünyanın her yerinde bir sömürgesi olduğu için verildi.

Mesela Fransa. Fransız Sömürge imparatorluğunun toplam yüz ölçümü 13,5Milyon km2.

Mesela ilk ve orta çağ dönemlerinde Çin.

Çok uzağa değil, yakın geçmişimize baktığımızda, Osmanlı imparatorluğunun dağılma döneminde, emperyalist ülkeler, ülkenin dört bir tarafını işgal etmişti. Hasta adam lakabıyla ülkeye çökmüşlerdi.

İşte o dönemde Ulu önder Mustafa Kemal, ülkemizi sadece işgalden değil, emperyalist güçlerin ağından da kurtarmıştı. Tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti kurdu.

Savaştan çıkmış ağır kayıplar vermiş bir ülke olmamıza rağmen, sıfır dış borç, sıfır enflasyon, emperyalist ülkelerden daha değerli bir para birimi bıraktı bizlere.

Mehmet Akif Ersoy, “Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın” diyerek bu çok zorlu dönemleri tek cümleyle anlatmıştı.

Bugün ülkemizde çok ciddi ekonomik sorunlar yaşıyoruz. Dış borçlar, cepleri yakan pahalılık, yüksek enflasyon, her geçen gün kan kaybederek değeri düşen Türk Lirası, işsizlik gibi.

Devlet büyüklerimiz, buna sebep olarak “dış güçler” i adres gösteriyor.

Bu durumun sorumlusu, “dış güçler” mi, Bu “dış güçler” özellikle kimler, hangi müttefiklermiz veya hangi ülkeler, bilemem, ancak umarım içinde bulunduğumuz bu ekonomik sorunlardan bir an önce kurtulur, gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşırız.

Allah bu milleti ne savaşlarla, ne işgallerle, ne ekonomik sorunlarla bir daha sınamasın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?