USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AMAÇ BURSASPOR’SA 

14-04-2021

Bursasporlu yöneticiler kongre tarihini değiştirerek olabilecek en erken tarih olan mayıs başına aldılar. Ancak hemen ardından Cumhurbaşkanı tarafından kapalı alanlardaki kongrelerin bayram sonrasına ertelendiği kararı açıklandı. 

Timsah Arena açık bir alan olduğu için bu konuda bir sorun teşkil etmemeli. Tabi ki Valiliğin izin için kulübe destek olması gerekiyor. 

Zira kongre ne kadar geç olursa Bursaspor’a zararı da o kadar fazla olur. Adayların liste çalışmaları için kongrenin erkene alınması dezavantaj tabi ki. Ama Bursaspor’un kaybedecek zamanı yok

Şu ana kadar aday olmak istediğini ifade eden iki isim var.  

Eski yönetici tekstilci Mümin Canbaz ve inşaatçı Emin Adanur.  

Ancak Adanur üyelik süresi kriterine takıldığı için yerine yönetim kurulundan bir ismi aday göstereceğini ifade ediyor. 

İlerleyen günlerde bu isimlere yenileri de eklenebilir.  Bazı derneklerin de aday çıkarma çalışmaları olduğunu duyuyoruz.

Öncelikle kulübün mevcut şartlarında göreve talip olan herkesi tebrik ve teşekkür etmek gerekiyor. 

Az bir fedakarlık değil sonuçta. Bu zor günlerde göreve soyunabilmek çok önemli.

İki aday adayından vaatler de gelmeye başladı. “Başkan olursam şu kadar rakamla geleceğim, şeffaf olacağım, menajerlere para kaptırmayacağım” şeklinde açıklamalar da görüyoruz. 

Net ifadeler ve vaatler olması da güzel ancak her seçim dönemi adaylar vaatlerde bulunuyorlar sonuçta. 

Bursaspor’un durumu belli. O yüzden çok daha daha samimi fedakarlıklar ve icraatlar gerekiyor. 

GÜÇLER BİRLEŞTİRİLMELİ 

Uzatmadan daha net ifade edeyim. Bursaspor için güçleri birleştirmek gerekiyor. 

Bursaspor’un sıkıntıdan kurtulabilmesi için “Ben” merkezli değil yani egoların değil, Bursaspor’a gerçek hizmetin ön planda olması gerekiyor. 

Ali Ay’ın ikinci kez seçildiği kongrede iki aday ego yapmayıp da “Amaç Bursaspor’sa birleşiyoruz” diyebilseydi büyük ihtimal Bursaspor küme düşmeyecek ve bu sıkıntıları yaşamayacaktık

O yüzden yakın geçmişimizdeki bu acı dersi hatırlayarak hareket etmekte fayda var. 

Eğer amaç sahiden Bursaspor’a hizmetse şu ana kadar aday olmak istediğini açıklayan veya henüz açıklamayan kim varsa bir araya gelip güçlerini birleştirmek için görüşme ve çalışmalara başlamalı. 

Herkesin destek vereceği, içine sinen bir konsensüs Bursaspor’un ihtiyacı olan en önemli şey şu an.  

Şayet kongreye mevcut iki aday katılacaksa -ki şahsen daha güçlü adayların çıkmasını da çok isterim o ayrı- bu iki aday içerinde başkanlık kriterine uyan ve geçmişte yöneticilik tecrübesi olan Mümin Canbaz’ın listesinde birleşmenin uygun olacağı görüşündeyim.  

Genç başkan adayı Emin Adanur bu şekilde hem tecrübe kazanır hem de yaptığı bu fedakarlıkla camiadan çok büyük artı puan alır. Sonraki seçimlerde bu fedakarlığı kendisi için büyük avantaj sağlar.  

Zaten kendisi de “Henüz başkanlığı düşünmüyordum, aday çıkmadığı için bu iş bana kaldı” şeklinde bir açıklaması olmuştu. İşte eski ve tecrübeli bir yönetici ağabeyi aday oldu sonunda.  

Mevcut iki isim veya aday olmayı düşünen başkaları güçlerini birleştirirlerse Bursaspor kazanır.  

Ayrıca her iki adayın vaat ettiği rakamlar tek başına yeterli değil. Ama toplandığında, akıllıca kullanılırsa Bursaspor’u Süper Lig’e döndürebilmek için yeterli olabilir. 

Amaç sahiden Bursaspor’a hizmetse olması gereken budur. 

Sürekli “Bursaspor Camiası paramparça” diyoruz ya, yönetim seviyesindekiler birleşmeden diğer unsurların birleşmesi imkansızdır. 

Gelin değerli adaylar bu fedakarlığı yapın ki hem siz hem de Bursaspor kazansın. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?