USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

UMUT EKTİM BAHÇEYE YEŞİL BEYAZ

15-03-2021

Karşılaşma öncesi oynanan maçların ardından oluşan puan tablosuna baktığımızda konuk Ankaraspor’un kümede kalma ihtimali ne kadar düşükse Bursaspor’un da ‘Play-off’a kalma şansı aynı ölçekteydi.

Herkesin bildiğini ben de biliyorum. Hesabı, kitabı kalmamış takımların top oynama zorluğu vardır.

Buraya kadar tamam da; ben tamam olmayanı anlatmak istiyorum.

Karşılıklı goller ile 1-1 biten ilk yarıda öyle bir oyun seyrettik ki; ligin üstünü kovalayan bir takımla bana göre lige veda etmiş takımın arasında futbol farkı bu mu olmalı diye düşündüm, üzüldüm?

Mustafa Er ilk 11 kurgusunda Batuhan’ı sağ uca atmış, Beratı’da onun mevkiine santrfora yapıştırmış.  Belli ki; iki bek İsmail Çokçalış ile Onur Atasayar’ı da ‘Kenarlardan yüksek bol orta talimatı’ ile sahaya yollamış. İyi güzel de bizim 19 yaşındaki ümidimizin boyu/posu/cüssesi ile o yerin ya da o taktiğin adamı olmadığı hemen anlaşıldı. Nitekim Berat kardeş başkent ekibinin iki kazma stoperi Zimbaveli Mudimu ile kaptan Ercan aracılığıyla oyunda kaldığı sürece resmen paspas yapıldı, yerden kalkamadı!

Allah’tan Mustafa durumun vahametini erken fark etti, 36’da değişikliğe gidip, Berat’ı yanına alırken, onun yerinde Burak Kapacak’ı görevlendirdi. Küçük Burak’ın boşluğunu Ramazan Keskin’i oyuna atarak kapattı.

Hem Burak hem Ramazan attıkları gollerle hocalarının ne denli doğru bir karar verdiğini belgeledi.

Devre arası Mustafa Hoca ‘Ayıp oluyor ama beyler’ diyerek öğrencilerinin kulağını çekmiş olmalı ki; Yeşil Beyazlılar soyunma odasından geri döndüğünde kâbus gibi çöktü rakibinin üzerine...

Peş peşe gelen gollerle tabela 3-1 gösterirken,geçmişte Bursapor’un kaptanlığını üstlenmiş  Ümit Özat kulübede sanki  ‘Allahım neydi benim günahım’ şarkısının mırıldanırcasına kameralara bitkin/tükenmiş bir adamın portresiyle görüntü veriyordu... 

Bugün itibarıyla Bursaspor’un yarınları ile çok örtüştüğüne inandığım Eflatun’un o muhteşem sözü ile bitirelim:

‘Bütün yıldızlar sönse, her yer kararsa insanın ruhunda tek bir yıldız parlamaya devam eder. Bu ‘UMUT’ yıldızıdır...’

Umarız kalan 8 haftada o yıldız parlamaya devam eder...   

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?