USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MÜCADELEYE DEVAM 

15-03-2021

Play-Off için oldukça azalan şansını artırıp tekrar ümitlenmek isteyen Bursaspor’un rakibi küme düşmenin en büyük adaylarından Ankaraspor’du.  

Timsah’ta cezalı Ataberk’in yerine Canberk kaledeydi.  

Yeşil beyazlılar hakemin düdüğü ile birlikte topu rakip kaleye taşıma gayretine de başladı. 

Maça çok iyi başlayan Emirhan’ın her zamanki toparlayıcılığı hissedilirken 

İlerideki Berat ve Batuhan’a göbekten Burak Altıparmak kanatlardan da Burak Kapacak, İsmail Çokçalış ve Onur servis yapma çabasındaydı. Ancak gerek Kapacak gerekse İsmail maça çok da iyi başlamadılar. İsmail istediği bindirmeleri ve final hareketlerini yapamazken, Kapacak da topları eziyor ve final hareketlerinde zorlanıyordu. Buna Berat ve Batuhan ikilisinin pozisyon almada etkisiz kalması eklenince Bursaspor maçın ilk bölümlerinde ileri uçta zorlandı. Mustafa Er’in de müdahaleleri geldi. Ancak bu müdahaleler performans düşüklüğünden çok oyun kurgusundaki değişiklik için yapılmıştı. İlerleyen dakikalarda toparlanan İsmail’in asisti ile gelen Kapacak’ın golü Timsah’ı umutlandırdı. 

Bu gol her iki oyuncunun da moral motivasyonunu yükseltip sonraki dakikalarda daha etkili olmalarını sağladı. 

Bursaspor ikinci yarıda rakibinin üstüne daha bilinçli giderken bunun semeresini yine İsmail’in asisti sonucu Ramazan'la gelen ikinci gol ile aldı.  

Yeşil beyazlılar öne geçmesine rağmen oyun disiplininden kopmazken, kontrolü bırakmayarak skoru artırma çabasındaydı. Savunmanın arkasına çok iyi sarkan Cüneyt ile bu çabanın karşılığı alınmış oldu. 

İki oyuncuya değinmek istiyorum. Canberk’e çok iş düşmedi; ancak özellikle ayaklarına hakimiyetini yine gösterdi. Ataberk’in cezası bitse de Canberk’le devam edilmesi önümüzdeki sezona hazırlık için daha doğru olur düşüncesindeyim.. 

Batuhan’ın da artık eksiklerini görerek daha fazla çalışması gerektiğini anlaması lazım. Hem mental hem de fiziksel anlamda kendini geliştirmezse geriye gitmeye devam eder. 

Bursaspor 3 puanı 3 golle alırken bu sonuçla umutlarını ilerleyen haftalara taşımış oldu. Üç puanlık sistemde yakalanacak seri ile her şeyin mümkün olduğunu unutmadan mücadeleye devam etmekten başka çare yok. 

Galibiyeti getiren mücadele için tebrikler… 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?