USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Acaba nasıl bir dünya olurdu?

08-02-2021

Yine Antik Mısır da yaşamış, bir filozof Amentebat ‘’insanları mumyalayarak öbür dünyaya gönderemezsiniz’’ dediği için ailesi ile birlikte yok edilmiş.

Romalı Flavus Lucretius Claudius, matematikçi, gökbilimci ve filozof; Roma Tanrı’larının masal olduğunu söylediği için katledilmiş.

Antik Yunanlı’lar, devrin en büyük filozofu Sokrates’i 2500 yıl önce Yunan tanrılarına inanmadığı için öldürmüşler..

Giardano Bruno, İtalyan filozof. Kapalı evren görüşünü ilk reddedenler arasında. Dünya güneş etrafında dönüyor dediği için Kilise tarafından Roma’da diri diri yakılmış.

Pythogoras (Pisagor) sayıların evreni yönettiğini söyleyen bilim adamı, dinci yobazların kışkırttığı halk tarafından ateşe verilen okulunda, öğrencileri ile birlikte yanarak ölmüş.

Antoine Lavoisier, yobazları gösterip bu kelleler bir işe yaramaz dediği için, Giyotin ile idam edilmiştir. Ölmeden bir arkadaşına, “Kafam kesildiğinde sol gözümü kırparsam, bil ki beyin ölümden sonra bir süre daha çalışıyor” demesi ile bilinir.

İskenderiyeli Hypatia, Palaton’un fikirleri ve sahip olduğu bilgileri öğrencileri ile cesurca paylaştığı için, zamanın piskoposu Cyril’in kışkırttığı halk tarafından sokaklarda taşlanmış sonrada yakılarak öldürülmüş.

Galileo Galilei, Nicolous Copernicus, İsaac Newton, Nicola Tesla, Charles Robert Darwin, Roger Bacon gibi bilim insanları, engizisyon ve dinci yobazların baskısı altında yaşamaktan beter edilmiş, hapsedilmiş, zulüm görmüştür.

Sadece Avrupa engizisyon mahkemelerinde 50.000 civarında aydın, düşünür, filozof, sanatçı yakılmıştır. Paleolitik Çağ’dan itibaren son 40.000 yılda istatistiksel olarak sayıları 143 milyon civarında hesaplanan üstün zekalı insan “Dincilere, dogmalara, tabulara, masallara” inanmadıkları için öldürülmüşler.

Acaba bu insanların soyları devam etseydi bugün dünya nasıl bir yer olurdu. Acaba bugün %5’i üstün zekalı olan insan popülasyonunun, ne kadar bir yüzdesi üstün zekalı olabilirdi?

Acaba Endülüs ve İskenderiye kütüphaneleri yanmamış olsaydı, bilim, sanat, felsefe üreten değerli insanlarla birlikte bugün bambaşka bir dünyada yaşıyor olabilir miydik? Acaba salgın hastalıklar, çoktan tıp bilim tarihinin bir yerlerinde ibret hikayesi olarak kalır mıydı?

Acaba milyonlarca yıl süren evrimden sonra, gelişimini 50.000 yıl önce tamamlayan insanoğlu; beyin ve zeka olarak genetik değişimine uygun hızla evrilseydi şu anda galaksiler arasında seyahat ediyor olabilir miydik?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?