USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GEREKENİ YAPMALISINIZ 

07-03-2021

Play-Off için son şanslarını kullanan Bursaspor, Boluspor karşısındaydı. 

Mustafa Er farklı bir 11 ve görevlendirmelerle oyuncularını sahaya sürmüştü.  

Mücadele başlar başlamaz ev sahibi ekibin oyunun kontrolünü aldığını gördük. 

Kırmızı beyazlılar ne yaptığını bilen, topa sahip ve agresif bir oyun anlayışıyla bastırırlarken, Bursasporlu oyuncularda aynı enerjiyi ve havayı pek göremiyorduk. Rakip kaleye bile doğru dürüst gidemeden ilk yarıyı tamamladılar desek yalan olmaz.  

İkinci yarı başında yenen gole de reaksiyon vermekte zorlanıldı. Biz Bursaspor’un silkinmesini beklerken ev sahibi skoru artırma çabasındaydı ki Mustafa Er’in müdahaleleri geldi. O dakikadan sonra Bursaspor rakip kaleye etkili gitmeye başladı. Onur etkili ortalarından biri ile takımını ümitlendirse de Batuhan’ın değerlendiremediği pozisyon Bursaspor adına önemli bir şansın tepilmesiydi.  

Batuhan demişken bir parantez açmak istiyorum. Bu oyuncunun formsuz olduğunu düşünmüyorum. O’nun kapasitesi bu. Batuhan’ın yanında ona destek olacak tipte bir oyuncu olmazsa çok fazla şey beklememek gerekir. Kadro dışı kalan oyuncu ile iyi bir ikiliydiler. Dolayısıyla yanında iyi bir yardımcı olmazsa Batuhan çok fazla verimli olamaz. Eldeki forvetler arasında o rolü üstlenebilecek ben sadece Hasan Basri’yi görüyorum.  

İki yan top iki gol. Sezon başından beri defalarca yenen gollerin benzerlerini Bursaspor yine ağlarında gördü. Kim görev alsa bu sorun çözülemiyor. Eldeki malzeme bu, olmayınca olmuyor. Buna ilaveten maç kazandırabilen oyunculardaki form düşüklüğü mü diyelim yazının girişinde ifade ettiğim gibi mücadele isteği azalması mı diyelim, eklenince Bursaspor’un maç kazanması mucizelere kalıyor.  

Bursaspor’un bu sezon kaybettiği maçları şöyle bir düşündüğümüzde hepsinin ortak yönünün oyunculardaki konsantrasyon eksikliği başka bir deyişle lakayıt oyun sergilemeleri olduğunu görüyoruz. Yeşil beyazlı gençler dişe diş mücadele ettikleri hemen hiçbir maçı kaybetmediler. Bazen zorlandılar ama bir şekilde çevirdiler. Bu motivasyon eksikliğinin en baş sebebinin ne olduğunu bizim yazmamıza zaten gerek yok. 

Zira bizzat futbolcuların kendileri ortaklaşa paylaştıkları ‘Özlü sözlerle’! ifade ediyorlar.  

Sıkıntının tüm Türkiye’nin göreceği şekilde dile getirilmesi can sıkıcı olsa da eleştiri oklarının adresi aylardır bu sorunu çözemeyen Başkan Kamat’tır. 

Bu mağlubiyetle Play-Off mucizelere kaldı. Dolayısıyla Başkan Erkan Kamat ‘Kendi ifadesiyle’ başarısız oldu.  

Bu durumda camiaya daha fazla zaman kaybettirmemek ve adaylara zaman kazandırmak adına hemen bu hafta kongre zamanını olabilecek en erken tarih olarak açıklamalıdır. 

Bursaspor’da artı tek hedef olmalı.  

Bu kulübün başkan gibi başkana ihtiyacı var.  

Bunun için de önümüzde 1,5-2 aylık bir zaman var.  

Tek bir gün bile geciktirme Bursaspor’a büyük zarar verir. 

Bu yüzden lütfen gerekeni yapın Sayın Kamat...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?