USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2’DE DEVRE 3’TE MAÇ BİTER!

28-02-2021

3 gün önceki Menemen kaybından sonra dünkü Akhisar oyunu şaka maçı değildi.  Bursaspor açısından Köprüden önce son çıkış' gözüyle bakılan 90 dakikanın sonunda tabelada yazan skor ‘Ya çıkış ya çöküş’ demekti...

Bursaspor çok mu iyi oynadı? Öyle bir şey demiyorum, özellikle ilk yarıda sahada hayalet gibi dolaştılar.Ne var ki; iki farklı geriye düştükten sonra bile Yeşil Beyazlı futbolcularda ‘Ben bu maçı kaybetmem’ diye oynamaları güvenin eseriydi.

Bu futbolda çok büyük bir avantaj... Tabii ki bunun aşısını yapan Mustafa Er. Bazı maçlar vardır teknik adamın eli takıma değer hem maçı hem oyuncuları kurtarır. Bazı maçlar vardır futbolcular hocalarını kurtarır... Nitekim Mustafa’nın ikinci yarıya 5 kontenjanlık oyuncu değişikliğinden dördünü birden kullanması büyük bir riskti.

Ama ‘Allahın sevdiği kulu olmalı ki tuttu’.

Yeşil Beyazlı öğrencileri Menemen maçı sonrası elde kalan bir avuç harçtan 3 malalık 3 gol buldular, ‘hocam hep beraber umut yoluna devam’ dediler...

Özer Hurmacı ile Burak Kapacak sonunda taş olup baş yardılar!

Attıkları gollere alkış yetmez şapka çıkarılır...

Maçın ilk yarıda zora girmesinin bir önemli nedeni de takımın Burak Altırparmak’ın yokluğundan kaynaklandı. Çünkü tecrübeli futbolcu oyunda pek görünmüyor ama takımın balans ayarını genelde o yapıyor. Onun yokluğunda bu göreve soyunan Emirhan’ın performansı da övgüye değerdi.

Furkan Ünver’e bir çift sözüm var: Bak kardeşim; bir futbolcu 15 dakika içinde üst üste iki penaltı yaptırıyorsa akıl karıştırır. Bursa kökenli ve de Bursaspor sevdalısı olduğunu bilmesem benim de aklıma kurt düşecekti.

Allah’tan öyle değilsin!

Rakiplerin kucağında oynuyor, yere düşmek için fırsat kolluyor. Arkası kaleye yarım yamalak dönük bir adamın formasından, kolundan boynundan çekmenin âlemi ne? Adamı bırak vursun, o pozisyonda kuşları vurur.

Akhisar düşmüş bir takım, isim isim bakarsak kadro fena değil.

Çok hoca değiştirirsen başına iş açarsın. Ege temsilcisinin ligdeki seyrine bakıyorum da kalecisiz oynayan rakiplere bile gol atmakta zorlanan bir takım. 25 dakikada iki golü birden nasıl bulduklarına onlarda şaşırdı, maç bitti zannıyla kontak kapattı.

Son düdük çaldığında tabelada yazanı görünce futbolda ‘veresiye olmaz’ gerçeği ile yüzleştiler.

MAÇIN HAKEMİ: Akhisar lehine verdiği iki penaltıda da haklıydı. Kadir Keleş’in topa elle temasından oluşan noter tasdikli penaltı vermemesi ise hatanın babasıydı.

MAÇIN YILDIZI: Kaleci Ataberk... Kurtardığı penaltı oyunun kırılma anıydı. Gollük 3 net pozisyonu pençeleyen genç eldiven3 puanın mimarıydı.

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?