USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MANZARA-İ UMUMİYE

23-02-2021

Artık sözü dolandırıp uzatmağa gerek yok... Sakatlık, cezalar ve de Covid salgını gibi olağanüstü koşullar yaşanmadıkça ligin tepesindeki iki ekip Giresun ile Samsun’un sezon sonu Süper olmaları yüzdesi çok yüksek. Çünkü arkadan gelenlerin performanslarına göz attığımızda bu ikiliyi zorlayacak takım göremiyoruz. Samsun’un, deplasmanda İstanbulspor'u mağlup etmesi, kendisinden çok Giresun’a yaradı dense yeridir.

Son mağlubiyeti ile 40 puanda kalan İstanbulspor ile arasındaki puan farkını 10'a çıkaran Çotanaklar 22'nci hafta sonunda 50 puan ile ligin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

Ligde geri sayıma geçildi. Bu yukarıda dolaşanlar için de aynı, aşağıda savaş verenler için de.

Bizim işimiz Bursaspor’la... Timsah’ın bundan sonra özellikle içeride oynayacağı maçlarda puan kaybına tahammülü yok.                                          Ancak Bursaspor’un zirve sıcaklığında olmadığı gerçeğini kabullenmezsek de yanlış yaparız. Bundan sonra hedef ‘Play-off’ olmalı ve de bu potada boy sırasına girmiş 6 takımlık sıkışıklık içinde ilk dörde nasıl gireceğinin hesabı yapılmalı.

Bursaspor gibi aynı hesapları yapan İstanbulspor, Adanademir, Altınordu, Keçiören ve Tuzla’nın son maçlarını kayıplarla kapatması, sadece Altay’ın haftayı kârlı tamamlaması Timsah için bir umut ışığı oldu ama yeter mi? 

Son dört maçında kendi işini kendi ayaklarıyla göremediği için başkasının ayaklarından çıkacak olan skorlar, ya Bursaspor’u ligde erken terhis edecek ya da Bursaspor yoluna devam edecek. Ne var ki ikinci yarıda oynadığı 5 maçtan birini kazanıp ardından da peş peşe 3 mağlubiyet bir beraberlikle toplamda 1 puan toplayan her takımın ruh hali bozulur.

Tamam; bu ligde oynanacak kolay maç yok. Ama toparlanıp silkelenmesi halinde kolaya getirecek bir Bursaspor var.                                                                                                                     

Yeşil Beyazlı temsilcimizin önünde oynayacağı 12 maçta 36 puan duruyor... Ne yapar ne kadarını toplar cevabı fal bakmaya girer. 22 maç sonunda envanterine 31 puan yazdıran bir takım açısından bu soruya yanıt vermek kehanet olur. Ayrıca futbolcuların yeşil zeminde sergileyecekleri performansın ötesinde neticeyi doğrudan etkileyecek “Hoca faktörü, takım faktörü”  gibi unsurlara “hakem ile şans faktörünü” de eklemek gerek!

Ama en önemlisi, en ciddisi ve de neticeye direkt etkilisi  “futbolcularına aksatmadan ödeme yapmak’ faktörü...

Geride kalan hafta içinde elektrik parasını ödeyemediği için karanlıkta kalma tehlikesi yaşayan Bursaspor, dileriz ve de umarız takım olarak futboluyla aydınlığa çıkar...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?