USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÖYLE BİR MAÇTI Kİ!

09-02-2021

Ataberk  

Emirhan 

Ozan İsmail 

Özer ( Kadir) 

Çağatay 

İsmail Can (Kerem Kök-Abdullah) 

Aykut (Şamilcan) 

Taha  

Burak Altıparmak 

Batuhan 

Eren Güler (Hasan Basri) 

YEDEKLER: Canberk-Hasan Basri-Kerem-Zeynullah-Mustafa-Abdullah-Şamilcan Can-Eren.T-Enes-Kadir 

Altyapı Antrenörleri 

Teknik Direktör Mustafa Er 

Giresun’a hastalık ve sakatlıklar sonucu 12 eksikle ekstradan altyapı takviyesi ile gidebilen Bursaspor’un karşısında, siyasi destekle transfer tahtasını açan, ligin lideri, en az yenileni ve en az gol yiyen takımı vardı. 

Başlama vuruşu ile birlikte Karadeniz ekibi Bursaspor kalesine yüklenmeye başladı. Önde basarak hataya zorlayan ev sahibi ekip baskılı oyunun karşılığını çabuk aldı. 

Bursaspor’daki defans ve bireysel hataların sonucu da maçın ilk çeyreğinde 2-0 öne geçmeyi başardılar. Sezon başından beri yan toplardaki sıkınıtı her iki golde de nüksetti.

Gollerin ardından o dakikaya kadar rakip kaleye gitmeyen Bursaspor saldırmaya başladı. Arda arda kazandığı kornerlerle rakibi bunaltan Bursaspor penaltıdan golü de bulmayı başardı. Sonrasında Bursaspor baskısı devam etti. Bursasporlu gençler kazanma isteklerini net olarak gösterirken, rakip takım adeta ecel terleri dökmeye başladı. 

İkinci yarıya da Bursaspor çok iyi başladı. Rakibi sahasına hapseden Yeşil Timsahlar, karadeniz ekibini oyunu soğutmaya ve zaman geçirmeye mecbur bıraktı. 

Bursaspor ikinci yarıda da gol için pozisyonlar da buldu; ama skoru değiştiremedi.  

Ancak mevcut şartlarda verilen mücadele Bursasporlu taraftarlara hem umut hem de gurur verdi. 

Başta Çağatay, Taha, Abdullah öne çıkan isimler oldu tabi ki; ancak Bursaspor adına takım halinde verilen mücadele çok iyiydi.  Ligin liderine sahayı dar ettiler.

Bursaspor tarihi boyunca çok önemli maçlara çıktı. Kupalar, şampiyonluklar kazandı. Avrupa Kupalarında başarılar elde etti.

Dünya devlerine meydan okudu. O kadrolar ve maçlar nasıl unutulmadıysa, Giresun’da sahaya çıkan kadro da içinde bulunulan şartlarla Bursaspor Camiasının hafızasında yerini aldı. O yüzden makaleme kadroyu baştan sona yazarak başlamak istedim. 

Hepsine mücadeleleri için, sahaya yansıttıkları Bursaspor ruhu teşekkürler.  

Bu çocuklar, Mustafa Er veya Bursaspor kaybetmedi bu maçta 

Aksine onlar bir kez daha gönülleri kazandılar. 

Ancak bu kulübün başarısı için gerekli mücadeleyi ve desteği verir gibi yapıp vermeyen, galibiyetlerden sonraki şovları ve twitleriyle varlıklarını fark edebildiğimiz ! kentin sözde ileri gelenleri kaybettiler. 

Aslında hayati önem taşıyan, kurtuluş savaşı verilen bu sezonda tüm mağlubiyetlerin kaybedeni hep onlar. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?