USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FIRSAT KAÇTI 

01-02-2021

Bursaspor kendi açısından çok önemli bir maçtı. Zira Play-Off bölgesinde yer alabilmek için 3 puan çok önemliydi. 

Maç öncesinde özellikle Emirhan ve Furkan Emre’nin yokluğu ne kadar etkili olacak diye düşünüyorduk.

Müzmin cezalımız veya sakatımız Özer de yedek kulübesindeydi. Özetle Bursaspor’da orta sahada üretken adam eksikliği göze çarpıyordu. 

İzmir temsilcisi maçın başlama düdüğüyle önde basarak Bursaspor’u kalesine yaklaştırmama planıyla sahada olduğunu gösterdi. Maçın başlarında bu oyun anlayışları Bursaspor’u biraz zorladı. Ancak yeşil beyazlılar ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü alarak Altınordu kalesine yüklenmeye başladı. 

Bu yüklenmeler Burak Altıparmak’ın da farkını ortaya koymasıyla gollük pozisyonlara da dönüşmeye başladı. Aynı şekilde Ali Akman’da gollük paslar atıyordu. 

Ali Akman, Batuhan ve Burak Kapacak’la kaçan pozisyonlar golün habercisiydi adeta. Nitekim de ilk yarı bitmeden Onur’un asistini iyi değerlendiren Batuhan tek vuruş yeteneğini yine sergileyerek takımını öne geçirdi. Batuhan bu yönüyle çok etkili. İlk bulduğu pozisyonda da direkt vursa o da gol olurdu. 

İkinci yarıya Bursaspor kontrollü başladı. Bursaspor tempoyu ayarlayıp oyunu tutmaya çalışırken, konuk ekip beraberlik golünü özellikle kontrataklarla arama gayretindeydi. 

Bu iki plandan Altınordu’nun ki başarılı oldu ve İzmir ekibi beraberlik golünü bulmayı başardı.  

Bursaspor ise ikinci yarıda adeta el freni çekik gibi oynadı. Özer, Çağatay ve Ramazan hamleleri de Bursaspor’u ateşleyemezken Burak Kapacak’ın yine eksik yönlerini sergiliyor olması Bursaspor’un hücum gücünü iyice düşürdü. 

İyi Burak tek başına maç aldırabilecek yeteneklere sahip; ancak o iyi Burak'ı çok az görmeye başladık. Bu yüzden toparlanması en başta kendi yararına olacaktır.

Bursaspor yediği golden sonra gereken reaksiyonu bir türlü veremezken konuk ekip maçı kazanma ısrarını son ana kadar sürdürdü ve bu ısrarının da karşılığını aldı. 

Bursaspor adına ilk yarıda kaçan goller maçın kırılma noktasıydı. 

Ve tabi ki Emirhan’ın yokluğu. Maç öncesi endişelerimiz maalesef boşa çıkmamıştı. 

Ev sahibi olarak agresif, mücadeleci ve maçı isteyen tutumunu sürdürmezsen rakibi cesaretlendirirsin. Öyle de oldu zaten. 

Böylesi önemli bir maçta bu motivasyonsuzluk üzücüydü. 

Bursaspor bu maçla üst sıralara tırmanma adına önemli bir fırsatı kaçırmış oldu. 

Biz yine de "ertelemiş oldu" diyelim. 

O fırsatı tekrar yakalamak adına hemen toparlanıp mola verilen seriye önümüzdeki haftadan itibaren tekrar başlamak gerekiyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?