USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAZAN ÖNÜNÜ AÇ

30-01-2021

Bu resmi ideolojinin dizilimi 4-2-3-1... Yapısı ise şu:

Dörtlü savunmanın üçü stoper, biri atletik. Önde biri kazma mücadeleci olmak üzere 2 ön stoper daha. Onların önünde bir yetenekli, bir pır pır bir de savunmaya bek kovalamaya yarayan koşucu oyuncu. En uçta da genelde fizikli pivot...

Bu takımlar da kendi içlerinde 3'e ayrılıyor:

A- İyi kapanıp çok iyi çıkanlar... İstanbulspor ve Keçiörengücü ve ara transferde yenilenen Akhisar mesela.

B- Kapanıp çıkamayanlar... Adanademirspor ve Tuzlaspor bunun örnekleri.

C- İyi kapanıp çıkma fikriyatı olsalar da 1 gollük canı olanlar...

Bandırma, Boluspor ve de Bursaspor’un hafta sonu sahasında ağırlayacağı Altınordu bu kapsama giren, o 1 gollük canı olan takımlardan. Bu takımlara 1 gol attığınızda ve 8-10 dakika skoru koruduğunuzda dağılıyorlar. Başka plan üretemiyorlar çünkü.

Bu tip takımlar ancak çok iyi mücadele ettiği maçlarda puan alabiliyorlar. Bir de oyuncu performansları kötü olunca fark yiyorlar.

Timsah’ın rakibi Altınordu ilk golü yediği 10 maçtan 8’ini kaybetti. Mesela; ilk yarıda İzmir’deki maçın üçte ikilik bölümünde Bursaspor önünde adeta tek kale oynamasına rağmen gol kaydedemeyince stres yaptı, dağıldı konuk Timsah iki golle ev sahibini teslim aldı... Keza geçen hafta sahasında oynayıp 4-2 kaybettiği Menemen karşılaşmasında da benzer bir fotoğraf ortaya çıktı.İzmir temsilcisi bilindiği gibi bir proje takımı..Yabancısı olmayan,23.4 yaş ortalamasıyla yarışmacı değil yetiştirici bir kimliğe sahip olmasına karşın sezon başı takıma katılan 33’lük Ahmet İlkan Özek’in yanı sıra ara transferde Bursaspor’dan31 yaşındaki  Recep Aydın’ı da kadroya dahil etmesini anlamak mümkün değil. Bunun tek bir yanıtı olabilir, belli ki Play-off’u hedefliyorlar.

Timsah Arena’daki maçta hiç şüphe yok ki; kadro kalitesi olarak ibre Bursaspor’dan yana... Mustafa Er’in oyuncuları kuvvetle muhtemeldir ki, kendi sahasında oynamanın da avantajıyla oyuna, rakibine yoğun biçimde baskı yaparak başlayacak. Buradaki hedef elbette erken gol bulup rahatlamak ve sonraki dakikalarda daha açık oynayıp, konuk takımın savunmada vereceği boşlukları değerlendirmek olacaktır…

Umarım ve dilerim sevgili hocamız sonuca acele giderken ecele gitme ihtimalini de öğrencilerine hatırlatır.

Sözü bağlarsak, Bursaspor’un ligde şu anda rahatsız bir yerde değil. Altınordu maçı sonrası önünde Giresun deplasmanı var. Bu maçın kazanılması halinde hem önü açılır hem de moral depolanır, liderin karşısına büyük bir motivasyonla çıkılır. 

Onun için de diyorum ki; 3 puan gerisi yavan ve de yalan...

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?