USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İADE-İ ZİYARET!

24-01-2021

Hem ana iskeleti hem de kulübesi güçlü ve geniş bir kadrodan oluşan ev sahibi ekipte Cüneyt Dumlupınar yeni takviyelerden Aissiati ile Kaan Kanak’ı ilk 11’de sahaya sürerken, Samet Akaydın ve Ezeh’i yanında oturtarak oyuna başladı. Anlayacağınız rakip takımın hocası varlığın keyfiyle özgüven tazelerken, yokluktan yonga çıkarmaya çalışan Mustafa Er yeni yıla mecburen eski Timsah ile başlıyordu.

Karşılaşma öncesi istatistikler bizlere bol gol vaat eden bir 90 dakika izlenimi veriyordu. Nitekim Adana temsilcisi ile Bursaspor’un neredeyse her maçlarında gol var. Futbolseverlerin yanı sıra bahisçilerin de ilgi gösterdiği, gol sayılarıyla şans aradığı iki takımın mücadelesinde ilk yarı beklenin aksine çok yavaş bir tempoda seyretti.

Bursaspor orta sahada ilk toplara basarak rakibi atağa kaldırmıyor, belli ki hocalarının ‘önce durdur sonra vur’ taktiğine sadık kalarak savunmaya çabuk dönerek müthiş gayret sarf ediyorlardı. Güney temsilcisi ise savunmayı öne çıkararak çizgi defans uyguluyordu. Nitekim Yeşil Beyazlı ayaklar ilk 45’te tam 5 kez ofsayta yakalandı. Devreyi özetlersek iki kalede de tehlike yok, gol pozisyonu hiç yok.

Kombine hiçbir atak yok! Tek korner var o da konuk ekipten.

Sanırım Mustafa Hoca soyunma odasında rakip defansın arkasına atılacak toplar konusunda uyarılarda bulunmuş olmalı ki;  öğrencileri ikinci yarının hemen başında Adanademir’e ofsayt taktiğinin bedelini ödetti.

Burak Altıparmak’ın Adanademir savunmasının arkasına sızan Onur’a yolladığı uzun mesafeli aşırtma topta rakip oyuncular şaşkınlık yaşarken, bu oyuncu hedefi şaşırmayıp topu ağlara yolladı.

Çok kıymetli bir goldü bu…

Bursaspor öne geçtikten sonra özgüveniyle cesurca oynamaya devam etti ama geçen seneden kalma yan top zaafı gördük ki; bu yıla da sarkmış.  Kornerden gelen meşin yuvarlağı defans havada ararken, topu yerde bulan Hasan skoru dengeledi.

Bursaspor’un başka takımlarda çok rastlanmayan bir özelliği var. Akan oyunda gol fırsatı yaratabilecek çapraz koşularla rakip savunmaların dikkatini dağıtıp, direnişi kırarak müthiş kontraya çıkabiliyor.

TFF 1. Ligi’nde bu kapsamda tek rakipleri Türk Hava Yolları!

Her ne akla hizmetse Adanademir kalecisi dahil tüm takımı forvete katarak yine ofsayta yatınca kendi yarısında lebiderya bir arazi oluştu. Onur’un rakip ceza sahasına havadan yolladığı topta o ıssız alanda adeta tek başına at koşturan Ali Akman boşa değil doluya vururken, bu galibiyetle Bursaspor’u ilk yarının ilk maçında sahasında kaybettiği Adanademirspor’a karşı harika bir ‘iade-i ziyarette’ bulunduruyordu...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?