USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DAVAMIZ BAŞLADI 

19-01-2021

Katlı otopark nerede? 

Havuzlupark nerede? 

Minareliçavuş’taki fabrika binaları nerede? 

Organize Sanayi’deki arsa nerede? 

Bursa Merinos nerede? 

Benzinlik nerede? 

Yeşil Bursa takımı nerede? 

Bursaspor Tv nerede? 

Bursaspor Radyosu nerede? 

Soğanlı’daki dükkanlar nerede? 

Maden Ocağı nerede? 

Döküm sahası nerede? 

Bursalı Siyasiler nerede? 

Divan Kurulu nerede? 

Hainler Teksas’a hesap verecek,  

Hırsızlar Teksas’a hesap verecek 

Teksas burada dimdik ayakta 

Adalet dediğin kantar gün gelir sizi de tartar 

-10 derecelik bir havada Bursasporlu taraftarlar Tribün lideri Selim Kurtulan önderliğinde bu sloganlar ve afişlerle yeni adliye binasının önündeydiler. 

Daha bir bu kadar daha yazsalar yazacak şeyler vardı elbette; ama bu kadarı bile sorumlularına mesaj olarak gitmeye yetmiştir. 

Başkan Kamat da alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde geldi mahkemeye.  

Orada olarak tepkilerin hedefinde olmamak için mi geldi yoksa gerçekten samimi mi? Dava süreci boyunca sergileyeceği tutum ile gözlemleyeceğiz. 

Ama şu net ki başkanın orada olması moralleri yükseltti.

Saat 10 gibi başlayan ilk duruşma yarım saat kadar sürdü.  

Çıkışta davacı vekili avukatlardan Sungur Karaduman yaptığı açıklamada  

“Bu dava tek başına bizi olumlu bir yere götürmez burada delil yaratıp bir sonraki aşamaya geçmeye çalışacağız. Davanın özü Sayın Mestan döneminde sunulan bütçenin bir önceki dönem Ali Ay döneminin ibra edilmemesi sebebi ile usulüne uygun hazirlanmadığıdır. Ayrıca belirtmek isterim ki kulübün mali yapısı 2012 sonrası eksi yönde büyük bir ivme kazanmış ancak Sayın Körüstan ve Sayın Bölükbaşı dönemlerine ilişkin sağlıklı veriler elimizde yok çünkü o dönemlerde denetim kurulları yönetime bağlı olup denetim kurulu raporları tek sayfa matbu evraktan ibaretmiş. Ancak ; Sayın Ay ve Sayın Mestan dönemlerinde bağımsız seçilen denetim kurulların hazırladığı ve sunduğu raporlar Bursaspor un geleceğini kurtarma adına yakılan ilk kıvılcımı yakmışlar. Ancak ; şu dönemde denetim kurulu tekrar yönetime bağlı seçilmiş bildiğim kadarıyla ülkedeki diğer spor kulüplerinde olduğu gibi tek de sayfadan ibaret rapor görmeye devam edeceğiz anlamına geliyor bu ve ilerisi için olumsuz bir durum olduğunu düşünüyorum. Tam burada İlerisi var mı diye soran olabilir ? Elimizden gelenin fazlasını yapacağız.” ifadelerine yer verdi. 

Evet Avukat Sungur Kahraman’ın ifadesini özetleyecek olursak, bu dava olması gerektiği gibi seyrederse Bursaspor’u zarara uğratan Erkan Körüstan, Recep Bölükbaşı, Ali Ay ve Mesut Mestan için ceza davalarının önü açılabilecek. 

Bu çok önemli bu yüzden de başlıkta “Davamız” ibaresini özellikle kullandım. 

Çünkü bu dava tüm Bursalıların, Bursasporluların hatta kulüpleri Bursaspor gibi soyulan tüm diğer camiaların davasıdır. Elinden gelen desteği vermek de dürüstlük, samimiyet kavramlarına bağlı herkesin görevidir.  

16 Mart’taki ikinci duruşmada çok daha kalabalık olarak buluşmak dileğiyle… 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?