USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

LİGDEN DEVAM 

12-01-2021

Hücum futbolunu benimseyen iki teknik adam Mustafa Er ve Ersun Yanal’ın takımları kupa sınavında sahadaydı. 

Hakemin başlama düdüğü ile birlikte klasik Ersun Yanal futbolu oynamaya başlayan Antalyaspor ayağa kısa paslarla Bursaspor ceza sahasına yaklaşmaya başladı. Topu hızlı koşturan güney ekibi Bursaspor savunmasını ilk andan itibaren hataya zorlarken maçın başında kazandığı penaltıyla avantajı da yakaladı. 

Golün ardından Antalyaspor yine oyunun kontrolünü elinden bırakmadı. 

Bu arada yine bir Özer Hurmacı klasiği yaşandı ve bu oyuncu sakatlanarak yerini genç Kerem Şen’e bırakarak sahayı terk etti. 

Bursaspor’un skora denge getirme çabasıyla rakibini üstüne gitme arayışları kötü final hareketleri ile sonuçsuz kalırken, konuk kırmızı beyazlılar dağınık Bursaspor savunmasından yararlanan tecrübeli oyuncularının vuruşlarıyla 2 ve 3.golü bulmakta zorlanmadılar.  

Orta sahada hiç olmayan savunmada da yine bariz hatalar yapan yeşil beyazlıların daha ilk 30 dakikada karşı karşıya kaldıkları skor sahadaki oyunun karşılığıydı.  

Bursaspor ne rakibinin oyununa ne de skora gereken reaksiyonu bir türlü veremedi. Konsantrasyon sorunu yaşadıkları ilk andan itibaren belliydi.

İkinci yarıda kaybedecek bir şeyi kalmayan Bursaspor rakibin üzerine daha fazla gitme taktiği ile sahadaydı; ancak yeşil beyazlı oyuncular o taktiği uygulayacak bir hırs ve isteğe sahip değillerdi. 

İstediği skoru elde eden konuk ekip ise oyunun temposunun yükselmesine izin vermeden rakibi orta sahada karşılayıp hücumlarını durdurdu. 

Bu arada gol lazımken Ali Akman ve Batuhan Kör değişiklikleri Mustafa Er’in bu oyunculara bir mesajıydı sanırım. Ancak mesajların yerine ulaşması için doğru zaman önemlidir. Gol lazımken takımı forvetsiz bırakmayı ben doğru bulmadım açıkçası. Aynı şekilde Kerem Şen değişikliğini de öyle. Orta saha ve kanatlar çalışmadıkça gol ayaklarının etkili olması pek mümkün değil.  

Belli ki Mustafa Hoca maçın dönmeyeceğini öngörüp genç yıldız adaylarına bu şekilde bir mesaj vermeyi tercih etmişti.

Bu maçta kenar yönetim ve takım halinde yeterli performansı gösterilemedi. 

Özetle Yeşil beyazlılar kendisinden daha tecrübeli hoca ve oyunculara sahip bir üst lig takımına karşı iyi mücadele edemedi ve elendi.  

Futbolda bunlar normal ve olağan şeyler. 

Ligin çok daha önemli olduğu bir sezonda kupa mücadelesinden uzaklaşmak büyük kayıp değil. 

Kupada şu ana kadar gösterilen mücadele için bile Bursasporlu oyuncular teşekkürü hak ediyor. 

Bundan sonra hedef ligde başarılı olmak. 

O başarının tanımı da Süper Lig'e dönüş olduğuna göre bu hedef için herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?