USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇEKİLİN YOLDAN  

02-01-2021

Bursaspor, Keçiörengücü maçına İdeal 11’den İsmail Çokçalış ve Ali Akman’ın eksikliğiyle çıkmıştı. Özer’i de buna dahil edersek O da yedek kulübesindeydi. 

Karşılaşmaya ev sahibi baskılı başlarken Bursaspor tempoyu dengede tutup rakibin açıklarını arama peşindeydi. Yeşil beyazlıları öyle çok önde göremiyorduk; ancak Ankara ekibi oyununu kabul ettirmek için elinden geldiğince Bursaspor’un üzerine geliyordu. 

Ancak Emirhan’ın penaltı golü bu anlarda ilaç gibi geldi. Penaltı kararına itirazlar oldu. Ceza alanı içinde el açıkken topa temas ediyorsa hakemlere penaltı çalma hakkı verilmiş. Ancak pozisyona baktığımızda vermeseydi şahsen çok da itiraz etmezdim. Lig başından beri Bursaspor aleyhine yapılan hakem hatalarını düşünerek çok da üzerinde durmuyorum diyebilirim. 

Golün ardından ardından Keçörengücü baskılı oyununa devam ederken iler ucundaki adamlarının kötü final pasları ve vuruşlarıyla beraberliği yakalama şansını bir türlü bulamıyordu.  

Bu arada Bursaspor savunmasının da zaman zaman rakibe gol şansı verecek boşluklar verdiğini vurgulamak istiyorum. Biraz daha ayağı iyi forvetler o boşlukları affetmez. İlaveten çıkışlarda fazlaca top kaybı yaparak rakibe pozisyon şansları da verildi.  

Maç boyu bu kadar kapanarak rakibi kaleye yakın oynatmak çok büyük risk. Maçın büyük bölümü Bursaspor ceza sahası civarında geçti.  

Bunda erken bulunan golün etkisi vardı diye düşünüyorum. Ancak rakip oyuncular biraz becerikli olabilseler Bursaspor’adına maç kötü bir skorla bitebilirdi.

Özer, Batuhan gibi kilit oyuncuların oyuncuların bireysel performansları da düşüktü.  Özellikle Özer'in bu haliyle takıma hiç faydası yok.

Zemini de unutmayalım. Bursaspor'a hiç yaramayan sentetik çimde oynayıp kazanmak da ayrı bir başarı.

Ama sonuç olarak çok önemli bir 3 puan daha almayı başardı yeşil beyazlılar. 

Bursaspor her hattıyla büyük bir mücadele veriyor. 

Kazanmanın ana hedef olduğu bir mücadelede bu başarıldığına göre gurur duyup herkesin bu kulübe elinden gelen desteği vermesi gerekiyor. 

Ligin ilk yarısında verilen ve tüm şehri gururlandıran mücadele için, yöneticisinden, hocasına, futbolcusundan taraftarına kadar herkese tebrikler. 

Hep beraber kolkola devam eden bu yürüyüş ligin ikinci yarısında da hız kesmeden sürerse kimse Bursaspor'un önünde duramaz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?