USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NE ANLATMIŞ OLABİLİR? 

31-12-2020

Bursa’da sadece bir yolda yapılan çalışmalar nedeniyle tüm şehirde trafik kilitlenip insanlar günlerce fazladan eziyet çekerken, İstanbul Büyükşehir Belediye reisi aynı günlerde Tv kanallarında İstanbul’da aynı anda 10 metro inşaatında çalışmaların sürdüğünü anlatıyordu. 

Yine aynı günlerde bizim Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ulusal kanallarda boy gösteriyordu.  

Kendisini ‘eleştirebilen’ bazı yerel medya kuruluşlarına ‘Reklam ambargosu’ uygulayan Aktaş, ulusal Kanallarda ‘ücreti mukabilinde’ arz-ı endam ediyordu.  

Bu aktivite Başkan’ın kendi cebinden olsa problem değil de, Bursa’ya tahsis edilen bütçeden olunca eleştirilere konu oluyordu haliyle. 

Diğer yandan iş yoğunluğundan bir türlü o yayınlara denk gelemedim; ama gerçekten Sayın Başkan’ın neler anlattığını merak ediyorum.  

Bu yönde tahminler yürütmeye çalışıyorum… 

Bir tarafta İstanbul belediye başkanı “10 metro hattında aynı anda çalışıyoruz” diyebilirken, Sayın Aktaş diğer tarafta gittikçe Arap saçına dönen trafiğimizi veya 9 Km’lik bitmeyen – aslında inşaatı tamamen duran- terminal tramvay hattımızı mı anlatıyordu acaba? 

Ya da en büyük seçim vaadi -ki Bursa gibi bir şehir için o vaat devede kulak bile değil- Acemler Kavşağı sorununu söz verdiği halde hala çözemediğini mi? 

Sadece adı anılan; ama en ufak bir çalışma yapılmayan Yıldırım Metrosu muydu yoksa konu? 

2016’da seferlere başlayacağı sözü verilen; ancak 2026’da bile bitse şükredeceğimiz hızlı trenden mi bahsetti acaba?  

“Adına yakışır bir salon yapacağız” diyerek yıktığı 3500 kişilik Atatürk Spor Salonu’nun yerine 1000 kişilik düğün salonu gibi bir salon yapacağını da anlatmış olabilir. 

Türkiye’nin en borçlu belediyesiyken ve birçok yatırım parasızlık nedeniyle durmuşken, başka şehirlerin meydanlarına, millet bahçelerine yardımlar yağrdırdığını mı anlattı ki? 

Sayın Aktaş’ın “Bitti” dediği; ama bitmediği için Milli maç bile verilmeyen Timsah Arena mıydı konu yoksa? 

Stadın hemen yanında 3 yıldır inşaatı duran hastaneden de bahsetmiş olabilir. 

Bitsin diye beklenen projeler yıllardır yerinde sayarken, tüm şehrin karşı çıktığı halde jet hızıyla 3 ayda dikilen Fomara’daki müftülük binasından da bahsedilmiş midir? 

"Yeşil Bursa" unvanımızın "Beton Bursa" olarak değişmesinin nedenleri konuşulmuş mudur? 

Demografik yapısının değişmesiyle kentin yerlilerinin elini ayağını çektiği Çarşamba semtini mi anlattı yoksa? 

Bursa’yı Türkiye gündemine taşıyan mimari şaheserlerimiz ! Doğanbey Toki’ye değinildi mi merak ediyorum. 

Şehrin en acil ihtiyacı (!) ve kolay kolay bitmeyeceği de belli olan Hanlar Bölgesi projesini mi tanıttı acaba? 

Ya da sıkıcı eski hallerinden kurtardıkları ! yeni mimari yorumlar kattıkları ! son örneğini de Kozahan’da görmeye başladığımız eşsiz ! Tarihi eser restorasyonlarımızla mı övündü sayın Başkan?

Yıllardır kentin göbeğinde öylece kalan Tabakhaneleri, yaşayanların mağdur olacağı projeler dayatılan Akpınar bölgesi sakinlerini, söz verildiği halde hiç başlanmayan Demirkapı Kentsel dönüşümü ve Çekirge Meydan projelerinden mi bahsedildi yoksa? 

Şehrin merkezi depreme dayanıksız, çirkin binaların var olduğu plansız semtlerle doluyken, 20-25 yıllık Nilüfer’deki binalara veya boş arsalara bina yaparak kentsel dönüşüm yapılmasını nasıl anlatmış olabilir mesela? 

Başkan Aktaş açık destek verdiği başkanın küme düşürdüğü, transfer yasağı bulunan ve lige çıkma savaşı veren Bursaspor’dan da bahsetmiş olabilir mi? 

Ya da Bursaspor’a “Otoparkı verin size daha çok para kazandıracak döküm arazisi vereceğiz” deyişini ama otoparkı alıp araziden hiç bahsetmediğini mi itiraf etti acaba? 

Say say bitmez. O yüzden çok da uzatmanın manası yok. 

Sayın Başkan… 

İstediğiniz kadar çıkın anlatın. İnsanlar bir sözlerinize, bir vaatlerinize bir de icraatınıza bakar.  

Bakıyor da. 

Net söylüyorum olaya parti gözlükleriyle bakmayan tek bir kişi bile çalışmalarınız için “Yeterli” demez. O yüzden ekranlarda değil sahada, icraatlarınızla konuşmanız sizin için mantıklı ve hayırlı olandır. 

Geçtiğimiz günlerde ortaya konan bir ankette oylarınızın çok büyük bir ölçüde düştüğü rakamlarla ortaya konmuştu.  

Sonrasında sizin büyükşehirler arasında en başarılı belediye başkanı olduğunuza dair bir başka değerlendirme haberi düştü medyaya. 

Hangisi daha doğru sonucu vermiş olabilir takdir kamuoyunun.  

Ancak Bursalı bir gazeteci, vatandaş ve seçmen olarak benim o konudaki görüşümü ifade edecek olursam, ‘şu ana kadar ki' performansınızla ilk seçimde tekrar aday gösterilmeniz sürpriz olur. Gösterilseniz bile seçimi kazanmanız yine sürpriz olur.  

Bu yüzden kalan süreyi çok daha iyi değerlendirmenizi tavsiye ediyorum..

Yeni bir yıla giriyoruz, dilerim bu yıl, sizlere geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi olumsuz eleştiriler yapmak zorunda kalmayız. 

Tüm Müslüman alemine, Türk Milletine, Bursalılara, Bursasporlulara ve kıymetli okuyucularıma sağlıkla, mutlulukla dolu, sıkıntıları geride bıraktığımız bir yıl dilerim… 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?