USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GOL İŞİ TAMAM DA YA DEFANS?

17-12-2020

Kupanın statüsü gereği tur atlama bedeli, galibiyetin getirisi ve de attığı gollerin sayısal karşılığı olarak toplamda cüzdana girecek para maddi olarak kıtlık-yokluk yaşanan bir zamanda Bursaspor açısından tam anlamıyla bir ‘Ziraat Bereketi’ oldu...

Maçın heyecanı/temposu/gol sağanağı nedeniyle salı gecesi çok kişinin gözünden kaçmış olabilir; Yeşil Beyazlılar çok başka bir anlayışla oynadı. Topu kaybeden her oyuncu rakibin deli gibi peşinden koşmadı. Sıralı sekili kademeye girildi. 

Mustafa Er’in takım üstünde 2 türlü zaafı vardı. Bir tanesini şimdilik halletti, diğeri ise mevcut şartlarda zor gibi duruyor.

Son Samsun lig maçında yaptığı gibi Ali Akman ile Batuhan Kör’ü eşleştirdi. Medyanın gündemde tuttuğu genç Ali şüphesiz rakiplerin radarına da girdi. Karşı takımın hocası en az iki adamla onu kelepçeliyor kendi ceza sahası içinde bu çocuğu resmen ‘Ev hapsine’ alıyordu.

Mustafa bunu fark etmiş olmalı ki onun yanına Batuhan’ı gönderip infaz timini ikiledi. Böylece Ali Akman boş koşularla nöbetçilerini peşinden sürüklerken, partnerine alan açıyor, Kör’de gez-göz-arpacık diyerek kaleyi gördüğü yerden vuruyor Allah vergisi yeteneğiyle keskin nişancı gibi tam isabet sağlıyordu.

İddiam odur ki; forvet arkasından iyi beslenmeleri halinde Ali ile Batuhan oynadığı bir maçtan Bursaspor golsüz çıkmaz...

Gelelim takımda sezon başından beri bir türlü çare üretilemeyen ikinci sıkıntıya... Timsah’ta savunmanın, rakibin hızlı ataklarında dengesiz yakalanma sıkıntısı ve araya atılan paslardaki zaafı sürüyor.

Göztepe maçında yenen 4 gol ile son Samsun karşılaşmasında kaleci Ataberk’in o müthiş performansı hatırlanırsa işin vahameti de anlaşılır.

Mustafa Hoca göbekteki o deliği tıkamak için kimleri denediyse yama bir türlü tutmadı.

Ertuğrul Kurtuluş, İsmail Çavuşluk, Furkan Ünver, Cüneyt Köz’ün yanında bu işin erbabı baba bir stoper olmadığı için eşleşmelerde uyum sağlanamadı.

Hatta Emirhan Aydoğan, Burak Kapacak, Onur Atasayar gibi alakasız isimler o bölgede denendi ama zaten olmazdı olmadı da!

Davulcuya piyano çaldıramazsız!

Şu anda mevcut kadroda stoper kimlikli banko oynayacak tek isim var:

Aykut Akgün...

Ne yazık ki bu kardeş de Corona denilen o lanet illete yakalanmış!

Dua edelim de bir an önce Aykut sağlığına kavuşsun, defansını da sağlığa kavuştursun.

Yoksa bu takım her maç gol atar her maçta gol yer!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?