USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HER ŞEYDEN ÖTE  

16-12-2020

Mustafa Er önceki kupa maçlarının aksine bu kez ideale yakın bir kadro ile sahadaydı. 

Sadece İsmail Can’ın, Onur’un yerinde sol bekte olduğunu gördük. 

Ev sahibi Göztepe maça daha atak başlarken Bursaspor topu rakibe bırakarak kontrollü oyunla kontratak fırsatı kovalıyordu. 

Böyle bir anda İsmail Çokçalış’ın ortasını Burak Kapacak ayağı yerine bileğiyle kaleye göndermeye çalışınca Bursaspor bulduğu ilk ciddi fırsatı kaçırmış oldu. 

Burak Kapacak’ın son vuruş konusunda çalışması gerektiğini kendisine buradan iletmek istiyorum. Zira istediği kadar adam eksiltsin, olmadık çalımlar atsın, sağdan atıp soldan geçsin farketmez, son hareketiniz kötüyse öncekilerin bir anlamı kalmaz. Batuhan'dan bu konuda ders alabilir.

İlerleyen dakikalarda Bursaspor İzmir ekibinin baskısını biraz daha kırarken, Batuhan’a aktarılan top genç golcü tarafından sol ayakla ve mükemmel bir vuruşla Göztepe ağlarıyla buluştu. 

Batuhan aynı noktalardan her iki ayağını da aynı etkide kullanabildiğini kendisini yeni tanıyanlara göstermiş oldu. 

Göztepe bu gole hemen bir dakika sonra karşılık verdi.  

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlanırken Mustafa Er ikinci yarıya aksayan bölgeye müdahale ederek başladı. İsmail Can ve Cüneyt değişikliği ile bu devreye başlayan Bursaspor ikinci golü de yine Batuhan’ın ayağından buldu. 

Göztepe’de de oyuncu değişiklikleri gelirken ev sahibi ekip eşitlik için baskıyla birlikte ataklarını sıklaştırma çabasındayken, yeşil beyazlılar da fırsat buldukça rakip sahaya inme gayretindeydi; ancak Göztepe’nin baskılı oyunu Bursaspor’un savunması ve ön bölgesi arasındaki mesafeyi açık tutuyordu. 

Bu arada Mustafa Hoca’dan Özer ve Burak Kapacak yerine Ramazan ve Çağatay hamlesi geldi.  

Sarı kırmızılıların baskısı sonuç verirken yeşil beyazlılar Cüneyt’in şansız müdahalesiyle topu ağlarında gördü. 

Golün ardından ev sahibi ekip baskıya devam ederken, Bursaspor topu rakip sahaya taşımada zorlanıyordu. 

Oyunun bu bölümünde Bursasporlu savunmacılar kale önüne düşen topu uzaklaştıramayınca karambolde Göztepe’nin 3. golü geldi.  

Bursaspor iyi futbol sergiliyor, her maç goller buluyor; ama nedense yediği basit gollere çare bulamıyor. Hatalar da genelde hep aynı oyunculardan geliyor. 

Neyse ki böyle giderse asist krallığını alacak olan Burak Altıparmak yine sahneye çıktı ve Çağatay’ı topla buluşturdu. 

Genç Çağatay da ligde olduğu gibi kupada da topu ağlarla buluşturdu. Az önce kendisine yapılan müdahaleyi es geçen hakeme de iyi bir cevap olmuştu bu gol. 

Bu gol maçı uzatmalara götürürken, karşılaşmanın bu bölümünde her iki ekip de turu getirecek golün peşindeydi. 

O gol de üçüncü golü atan Çağatay’ın topu hızlı bir şekilde taşıması ve asistiyle Batuhan’dan geldi.  

İzmir temsilcisi maçı bırakmaya niyeti olmadığını bu golün ardından skora yine denge getirerek gösterdi. 

Ancak karşılarında bu kupayı kazanmış ve defalarca final oynamış Bursaspor gerçeği vardı, o Bursaspor da gecenin kahramanı Batuhan’ın ayağından 5. golü bularak rakibini kupa dışına gönderiyordu. 

Batuhan için sadece "MAŞALLAH" demek istiyorum. Kendisini gurur ve hayranlıkla izliyoruz. Böyle devam ederse hem kendi kariyeri için hem de Bursaspor için büyük faydalar sağlayacaktır.

BU BÜYÜK MÜCADELEYE TÜM ŞEHİR DESTEK VERMELİ

Bursaspor’da Mustafa Er ve öğrencileri hem ligde hem de kupada müthiş, onurlu bir mücadele veriyorlar.  

Bu mücadele gerçekten parayla, pulla değil, her şeyden öte bir mücadele.  

Tüm Bursa’yı ve Bursasporluları gururlandırıyorlar. Yıllardır yüzü gülmeyen yeşil beyaz sevdalılarının yüzü gülmeye başladı.

Hocası, futbolcusu hepsi sahada görevini layıkıyla yapıyor. 

Bakın maç boyu İstanbul’da yaşayan ve İstanbul kulüplerinin taraftarı arkadaşlarımdan “Helal olsun gençlerinize, hayranlıkla izliyoruz” diye mesajlar aldım. 

İşte taraflı tarafsız herkesin hayranlıkla izlediği bu gençlere 'yalandan' değil gerçekten destek olmak tüm Bursa’nın başta ileri gelenler olmak üzere boynunun borcudur.  

Bu çocuklar onurlu bir savaş veriyorlar. 

Bu savaşı, mücadeleyi karşıdan mı seyretmek yoksa omuz vermek mi yapılması gerekendir karar tüm Bursa’nın. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?