USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAĞLAM GALİBİYET  

13-12-2020

Sahanın halinden başlayalım. Güneş görmeyen güney tarafı yine seksenlerdeki Merinos Sahasına dönüşmeye başlamış. Tamam elektrik faturası daha fazla kabarmasına ama şu güneş panellerini biraz çalıştırmak şart olduğu ortada.

Ertuğrul Sağlam’ın Samsunspor’u maça yoğun baskıyla başladı. Öyle ki daha maç yeni başlamıştı; ama karşılaşmanın son dakikaları ve Samsunspor can havliyle gol arıyor gibiydi. 

Kırmızı beyazlı ekip Bursapor’u hem çıkarmıyor hem de abluka altına aldığı yeşil beyazlıların kalesini bunaltıyordu. 

Orta sahada tamamen konuk ekibin kontrolündeydi. Timsah ne göbekten ne de kanatlardan topu ileriye taşıyamıyordu.  

Bizler “Bursaspor bu baskıyı nasıl kıracak veya bir kontra bulabilir mi?” acaba diye düşünürken 20 dakika kadar bekledik ve beklediğimize de değdi doğrusu. 

Kaptığı topla hızla rakip sahaya inen Bursaspor’da Burak Altıparmak’ın kaleye vuracak gibi yaparak defansı yanılttığı asisti çok iyiydi. O pası sol ayağı ile kontrol edip sağ ayağıyla gol vuruşuna dönüştüren Batuhan Kör takımını ilk ciddi ataklarında öne geçirmeyi başardı. Golün ardından konuk ekip bu kez beraberliği yakalamak için yüklenmeye başlarken yeşil beyazlı savuma buna izin vermiyordu. 

Samsunspor çok organize bir görüntü çizmiyordu, sadece Bursaspor’un geride karşılaması nedeniyle ve presle pozisyonlar bulma gayretindeydi. Ancak Bursaspor ikinci golü yine Batuhan’la bularak Karadeniz ekibinin planını bir kez daha alt üst etti. Özer’in pası ve Batuhan’ın yine harika vuruşu gerçekten muhteşemdi. 

İlk yarı bu skorla tamamlanırken mücadelenin ikinci yarısına Bursaspor yine kontrollü başladı. Sadece bir yeşil beyazlı oyuncu hariç!  

SORUMSUZ ÖZER 

O da Özer Hurmacı. Yani Özer kardeşim yeteneğin futbolda yeterli olmadığına en iyi örneklerden birisin. Pırlanta gibi bir sürü gencin önünde kaptanlık yapıyorsun. Onlara böyle mi örnek oluyorsun? Takımına böyle mi faydalı olacaksın? 

1 maç iyisin diğer 5 maç ya sahada geziniyorsun, ya sakatsın ya da cezalı. Öfke kontrolü sorunun olduğu çok açık.

Hakem haksız da olsa senin tecrübende bir oyuncu öyle sorumsuz bir hareket yapmaz, yapmamalı. Maçın başındaki gereksiz sert faulünü gördüğümde “Bu gene bugün kart görüp attıracak kendini sanırım” diye içimden geçirdiğim için açıkçası fazlaca kızdım sana. Eğer puan kaybı yaşansaydı baş sorumlu sen olacaktın. 

Neyse ki genç futbolcu arkadaşları oyundan düşmediler de öyle sıkıntı yaşanmadı. 

Maçın sonlarına doğru bir diğer gelecek vadeden Çağatay’ın golüyle Timsah net bir skora ve galibiyete ulaştı.  

Bursaspor önemli bir özellik kazanmaya başladı skora etki eden isimlerden Burak Kapacak ve Ali Akman bu maç durgundu; ama onların yerine Batuhan ve Çağatay sahneye çıktı. 

Bu bir takım için çok önemli bir özelliktir. Yani birileri hd **** durağan bir oyun sergilese bile başkaları çıkıp başrole soyunabiliyor ve maç kazandırabiliyor. 

Aynı şekilde Ataberk’in de hakkını teslim edelim. O da yine çok iyi bir performans sergiledi ve kazanılan **** izle galibiyette etkili oldu. Furkan Emre de ona keza öyle. O da her geçen gün performansını yükseltiyor. 

Bursaspor’un 7 maçtır **** seks kaybetmeyen daha tecrübeli oyunculardan kurulu bir rakibine karşı böyle bir skorla aldığı galibiyet gerçekten çok kıymetli. 

Üstelik bu 10 kişi oynayarak başarıldı. Çok ama çok önemli ve güzel bir galibiyet bu. 

Mustafa Er ve sahada ter döken oyunculara kucak dolusu tebrikler.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?