USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU RİSKİ ALACAK MISINIZ? 

10-12-2020

Bursaspor’un geçen sezon mutlaka Süper Lig’e çıkması gerektiğini aksi takdirde daha büyük sıkıntılar yaşayacağını herkes ifade ediyordu. Nitekim de bu başarılamadı ve bu sezon yine bir alt ligde mücadeleye devam ediliyor. Camiayı utandıran maddi sorunlar da sık sık baş gösteriyor. Çözülemeden minnet bir şekilde öteleniyor. 

Zor bir dönemde göreve soyunan Erkan Kamat ve arkadaşları güçleri oranın ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Göreve getirdikleri Bursalı teknik direktör Mustafa Er ve Vakıfköy ağırlıklı 20,5 yaş ortalamalı kadro ise şu ana kadar beklentilerden daha iyi bir performans çizdiğini söyleyebilirim. 

Sezon başında transfer olmayınca “Ligde kalalım yeter” görüşleri birçok kişide hakimken şu an Play-Off’a hesapları yapabiliyorsak durum budur. 

Dün Başkan Kamat’la görüştüm. Kendisinin uzun süredir beklenen basın toplantısı gecikince kamuoyunun merak ettiği konuları sormak istedim. O da her zamanki samimiyetiyle cevap verdi. 

Haberde dile getirmediğim şekilde kendi görüşlerimi de kendisine ifade etiğimi söylemek istiyorum. Buradan da tekrarlamakta fayda var. 

Konuştuğumuz ve Bursaspor gündemindeki diğer konulara hiç değinmeyeceğim. Zira bu sene Bursaspor Camiasının en önemli gündemi Süper Lig’e geri dönmek olmalıdır. 

Öncelikle bir kesimde hakim olan “Birkaç yıl bu ligde duralım iskelet kuralım, gençler tecrübe kazansın” görüşünü şahsen şiddetle reddediyorum. Ne Bursaspor’un gerçeklerine ne de marka değerine bu ligde kalmak kesinlikle uymaz. 

Bursaspor Camiasında son zamanlarda 'başarısızlığı kabullenme' durumu başgöstemeye başladı ve bu en büyük tehlikedir.

Bu kadar borç varken geliri olmayan bir ligde kaybedilen her yıl Bursaspor’un yok oluşuna yaklaşmak demektir. 

Bu nedenle Başkan Kamat’a “Süper Lig’e dönebilmek için takımın takviyeye ihtiyacı bu yüzden transfer tahtasının açılması gerekiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelttiğim.   

Başkan Kamat da özetle “Tahtayı istesek açabiliriz; ancak 4-5 oyuncu alıp borcu daha da artırmak bu kulübe zarar verir. Ayrıca takımdaki havayı da bozabiliriz. Ben mevcut kadroya karşı benim ve yönetim kurulumuzun üzerine düşeni yaparak hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum”  cevabını verdi. 

Bu bakış açısı geçmiş tecrübelere bakarak doğru gibi görünebilir. Ancak geçmişte yapılan hataları tekrarlamadan yani ara transferde kaliteli 4 bilemediniz 5 takviye ile Bursaspor bu sezon Süper Lig’e döner.  

Burada mantıklı bir hesap yapmak gerekiyor. 

Şöyle ki "Aman Bursaspor’un borcu 10-15 milyon daha artmasın" derken Süper Lig’in önümüzdeki sezondaki 150-200 milyon gelirinden olmayı riske atmak ne kadar mantıklı ve doğru olur? 

Ayrıca bu ligde kalmaya devam ettikçe şartlar daha da zorlaşacak. 

Seneye 4 Süper Lig takımı bulunduğumuz lige düşecek. 

En az ikisi geri dönecek kadroyu kurabilecek. 

Ee bizim birazcık pırıldayan gençlerimiz de bir an önce kapağı başka kulüplere atabilmek için fırsat kolluyorlar nasıl olacak ? 

Seneye daha zayıf bir kadro ile daha güçlü rakiplerle nasıl mücadele edilecek? 

Ben söyleyeyim, Çok güçlü bir başkan gelmezse; ancak küme düşmeme mücadelesi verilebilir. 

Bakar mısınız ! Koskoca Bursaspor alt ligde küme düşmeme mücadelesi verecek !

Bu yüzsen bu sezon artık bu işin bitmesi lazım.  

Abartmıyorum bu yıl Bursaspor için belki de şampiyonluk sezonundan bile önemli. 

Çünkü kulübün içinde bulunduğu darboğazdan kurtulabilmesi için hatta yok olmaması için bu sezon Süper Lig’e dönmesi şart oğlu şart. 

Mevcut başkan yönetim kurulu, hoca ve oyuncular fedakarca mücadele ediyorlar; ancak bu mücadeleyi sonuca ulaştırmak lazım. 

Transfer tahtasının açılması için gereken şartlara kulübün sahip olmadığını hepimiz biliyoruz. 

İşte bunun için Başkanın çıkıp ve ne gerekiyorsa anlatıp, iste kamuoyunu bilgilendirmesi lazım.

Hep ifade ediyorum kulübün bu ligde olmasında ve mevcut mali durumunda şehrin ileri gelenlerinin ve göreve getirdikleri en büyük pay sahibi. 

Yönetim kurulu ve sahadakiler olarak sizler onların yaptıklarını temizlemeye uğraşıyorsunuz. 

Bunu tek başınıza yapmaya uğraşmayın. 

Bursaspor’un kurtuluş savaşına sorumluluğu olan herkesi dahil etmek gerekiyor. 

Maddi manevi ne destek gerekiyorsa çıkıp anlatın.

Bu sene Süper Lig'e dönememe riskini alırsanız ve bu başarılamazsa sizlerin de Bursaspor’un çöküşünde payınız olmuş olur. 

Bu riski alacak mısınız? 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?