USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİZİN BORCUNUZ!

02-12-2020

Bursaspor Camiası İbrahim Yazıcı sonrası gelen kötü başkanların ve çevrelerindeki bazı kötü yöneticilerin -Aralarında iyi niyetle çalışanlar da vardı- yaptığı hataların bedelini ödüyor.

İşin daha üzücü tarafı yanlışları yapanlar en ufak bir ceza görmezken zerre suçu olmayan, kulübüne destek olmaya çalışan 'taraftarın büyük bölümü' de bu bedeli ödüyor.

Bursaspor'a başkanlık yapabilecek kapasitede olmayan başkanları ve yöneticileri göreve getirenler içinde bulunulan sıkıntının mimarlarıdır.

Başkanlara ve yöneticilere "Paranız yoksa neden geldiniz?" demek kolay; ama asıl sorunun başlangıcına inmeliyiz; çünkü onlar işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar.

Bu yüzden de onları sık sık göreve çağırıp yaptıklarını temizlemeleri çağrıları yapıyorum. 

Büyükşehir Belediyesi ve BTSO’dan bahsediyorum.

Duayyen geçinen; ama kongrelere burnunu sokmak dışında herhangi bir duayenlğini göremediklerimize hiç girmeyeceğim.

Bursaspor’u bu duruma düşüren Recep Bölükbaşı, Erkan Körüstan, Ali Ay ve Mesut Mestan’ın seçilmesinde Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'yu yöneten başkanların direkt dahli var. Çünkü kongrelere direkt müdahale ettiler.

Bir kulübü alt liglere düşürüp, mali yönden iflas etmesine neden olan başkanları göreve getirdiyseniz o işin baş sorumlusu da sizsinizdir. 

R.Altepe isimli eski belediye başkanının “Borçlanın, korkmayın stat yapıyoruz oradan gelecek parayla ödenir borçlar” deyişi hala hafızalarımızda duruyor. 

Bunları deyip de o stadı bitirmeyen de kendisiydi.  

Yerine gelen belediye başkanı da ısrarla stadı bitirmeyince Bursaspor en 7-8 yıldır oradan gelebilecek gelirden olmuş durumda.  

Oturup hesaplasak stadın bitmemesiyle kulübün uğradığı zarar, mevcut borcun en az yarısını öder. 

DÖKÜM ARAZİLERİ NEREDE SAYIN BAŞKAN? 

Bu da yetmedi mevcut belediye başkanı A.Aktaş “Sayıştay raporu” kılıfı ile allem edip kallem edip Bursaspor’un 30 yıllık kalıcı gelir kaynağı katlı otoparkı aldı elinden. Zamanın başkanı da A. Ay da kendisine emanet edilene sahip çıkmadı. Gerçi O neye sahip çıktı ki !  

Kulüp çalışanları bizzat bana “Sıkıştığımızda otoparktan gelen para imdada yetişirdi, o paralarla faturaları borçları öderdik” demişti. 

Ayda 200 bin yılda 2,5 milyon liralık gelir Bursaspor’un elinden bizzat Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı. Otoparkın elinden alınmasıyla Bursaspor şu ana kadar 5 milyon liradan fazla gelirden oldu.  

Şu an kulübün 3 milyon lira için elektriği kesiliyor ! 

“Otoparkı verin size daha çok gelir getirecek döküm arazileri vereceğiz” demişti mevcut belediye başkanı A. Aktaş. 

Hani nerede o döküm arazileri Sayın Başkan? 

Kamuoyu önünde göz göre göre verdiğiniz sözleri nasıl bu şekilde tutmayabiliyorsunuz? 

Öyle bir kereliğine formaya reklam vermekle kulübe verilen zarar kapatılmıyor. 

Bu sene gerçi oda yok.  

Bursaspor’un tüm gelirleri bankalarca temlikli, gencecik futbolcuları üç kuruş primleri ödenemiyor, otobüslerine hacizler geliyor, kulübün içine hacizler geliyor, personelin elinden elektronik cihazlar alınıyor. Borçları yüzünden elektrikleri kesiliyor.  

Şampiyon camianın mensupları olarak bu haberlerin medyaya düşmesi bizleri utandırırken, yaşananların baş sorumlularının kıllarını bile kapatmaması akıl alır gibi değil. 

BURSASPOR’UN YANINDA OLMAK ZORUNDASINIZ 

İkili sohbetlerde “Adımın Bursaspor’la anılmasını istemiyorum” diyeceksiniz; ama medya önünde ve sosyal medyada takiye yaparak “kulübümüzün yanındayız” diyecek tribünlerde pozlar vereceksiniz. 

O makamlardaysanız Bursaspor’un yanında olmak zorundasınız. 

Son yıllardaki taraftarın tepkisizliğinden ve göreve getirdiğiniz zayıf başkanlardan cesaret alıyorsunuz; ama bunun böyle gitmeyeceğini bilmelisiniz. 

Kulübün yanında lafla olunmaz icraatla olunur Sayın Büyükşehir ve BTSO başkanları.  

Bursaspor’un mevcut borcunun her kuruşu sizlerin de borcudur. 

Çünkü Bursaspor’u batıran bu başkanları göreve sizler getirdiniz, onların yaptıklarını temizlemek de size düşüyor.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?