USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ARENA S.O.S. VERİYOR!

23-11-2020

Ancak bakıyorum da gerek yazılı gerekse sosyal medyada abartılı yorumlar gırla gidiyor. Alt tarafı bir galibiyet üst tarafı da 3 puan tamam ama özellikle gençlere yönelik ‘Tutmayın Maradona olacak’ türünden düzülen aşırı methiyelerin dozu hafiften kaçmış gibi... Bu tür söylemlerin ayarı tutturulmazsa hem gençlerimiz hem de Bursaspor kaybeder.

Kabul edelim ki; Adana karşısında Yeşil Beyazlı futbolcuların gireni çıkanıyla üst seviyede bir oynama iştahı vardı. Yüksek tempoya karşın hiçbir Bursasporlu futbolcu oyundan düşmedi. Özellikle orta alandaki başa baş mücadele ileriki maçlar için umut verdi.

Hep hücum... Hep rakip kaleye doğru...

Kalitesi tartışılır ama niyet ve görsellik tartışılmaz.

Puan, puan, puan...

Bir şeyi beğenmiyorsanız onun gerçekleştiği koşullara da bakmalısınız. Bu sezon böyle...
Açık konuşalım; hiç böyle mücadele etmemişti Bursaspor... Her pozisyonda rakip ceza alanında dört kişi vardı.  Şüphesiz bu görüntünün ortaya çıkmasında Mustafa Er’in de hakkını verelim. Kazanmak ve kazanırken değişim adımlarını atmak önemliydi.

Sevgili hocamız,  ikinci yarı 'takım savunması' için oyun boyunu kısalttı. Aynı zamanda alan savunması gibi riskli bir tercih yaptı. Pas oyunu da gelişirken, süresi arttırıldı. En önemlisi oyun çok iyi olmasa da sonuç alındı.

Hem kazanmak hem de kazanırken değişimin küçük adımlarını atmak önemliydi. Oyuncuların zeminle de mücadelesi, teknik, taktik anlamda birçok şeyin önüne geçti denilebilir. Son maçta  ‘Ah bu da kaçar mı’ diye hafızalarda yer edinen Burak Kapacak ile Batuhan Kör’ün yakın mesafeden kaleye gönderemediği pozisyonlarda zeminin de etkisi var.

Yeri gelişken söylemekte yarar var:

Timsah Arena’nın zemini S.O.S. veriyor!

Kışa girmeden bu kadar yumuşayan çim ve toprak için acilen önlem almak şart. Özer Hurmacı, Vefa Temel, Ataberk Dadakdeniz,  Burak Kapacak, Ramazan Keskin son olarak da Emirhan Aydoğan gibi genci yaşlısıyla oyuncuların yaşadıkları sakatlıkların altında bozuk zeminin azizliği de yatıyor.

Toparlarsak...

Futbolun temelinde başarı için bir çok kriter geçerlidir ancak olmazsa olmaz tek bir klişe vardır

Nedir o? Tek kelime...

“Mücadele”.

Haybeden mücadele edenlerin kaybeden olması kaçınılmazdır...
İster kazansın Bursaspor ister kaybetsin, mücadele varsa korkmasın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?